ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Αν σ’ αρέσει να πίνεις τον καφέ σου σκέτο, τότε (σόρρυ κιόλας αλλά) είσαι ψυχοπαθής!

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Innsbruck της Αυστρίας συσχετίζει την αγάπη για τον σκέτο καφέ με ψυχοπάθεια, σαδισμό και ναρκισσισμό. Say what? Τι κι αν κάνεις δηλαδή δίαιτα και αναγκάζεσαι να τον πίνεις έτσι ή είσαι θερμός/η υποστηρικτής/τρια ότι ο σωστός καφές που θα ενεργοποιήσει τον εγκέφαλο σου πρέπει να πίνεται σκέτος –οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε […]

Neopolis Team

16 Οκτωβρίου, 2017

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Innsbruck της Αυστρίας συσχετίζει την αγάπη για τον σκέτο καφέ με ψυχοπάθεια, σαδισμό και ναρκισσισμό. Say what?

Τι κι αν κάνεις δηλαδή δίαιτα και αναγκάζεσαι να τον πίνεις έτσι ή είσαι θερμός/η υποστηρικτής/τρια ότι ο σωστός καφές που θα ενεργοποιήσει τον εγκέφαλο σου πρέπει να πίνεται σκέτος –οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε γαλακτομπούρεκο– η έρευνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1000 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια, τα οποία έπρεπε στην ουσία να απαντήσουν ποια φαγητά και ποιες γεύσεις βρίσκονται στις προτιμήσεις τους. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε ένα τεστ προσωπικότητας για να καταλήξουν στο τελικό συμπέρασμα.

Αυτό που διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ήταν ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν πικρά ροφήματα, παρουσιάζουν χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας, είναι δηλαδή απόμακροι, ψυχροί και δεν συμπονούν τους άλλους. Ορισμένοι μάλιστα φανέρωσαν έντονα σημάδια σαδισμού, δηλαδή όχι μόνο δεν επηρεάζονται από τα συναισθήματα των γύρω τους, αλλά το απολαμβάνουν κιόλας.

Εκτός από τον σκέτο καφέ, χρησιμοποιήθηκαν ως δείγμα τα ραπανάκια, το σέλινο και το τζιν τόνικ, τα οποία είχαν τα ίδια αποτέλεσματα.

Υπάρχει ωστόσο ένα μεγάλο ΌΜΩΣ!

Και αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ναι μεν τα άτομα που έτειναν να είναι ψυχοπαθείς προτιμούσαν πράγματι τα πικρά ροφήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν σε κάποιον αρέσει ο σκέτος καφές ή το τζιν τόνικ είναι ψυχρός και άπονος. Μη τους πάρει δηλαδή όλους η μπάλα επειδή υπάρχουν και προτιμήσεις σε αυτή τη ζωή.

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να πίνουμε τον ελληνικό καφέ στο σπίτι μας σκέτο, γιατί αλλιώς το μάτι δεν θα ανοίξει ποτέ!

 

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET