ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Σε περίπτωση που σ’ έχει πιάσει μια καταθλιψούλα, σήμερα έχουμε Blue Monday!

Σήμερα θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου, λες και τις υπόλοιπες Δευτέρες κάνουμε κωλοτούμπες από το κέφι μας. Υπάρχει μια θεωρία που αποδεικνύει με έναν μαθηματικό τύπο πως η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η ημέρα που οι άνθρωποι αποκτούν τα περισσότερα μελαγχολικά συναισθήματα από οποιαδήποτε άλλη, μέσα στον χρόνο. Σε περίπτωση λοιπόν που νιώθεις […]

Neopolis Team

21 Ιανουαρίου, 2019

Σήμερα θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου, λες και τις υπόλοιπες Δευτέρες κάνουμε κωλοτούμπες από το κέφι μας.

Υπάρχει μια θεωρία που αποδεικνύει με έναν μαθηματικό τύπο πως η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η ημέρα που οι άνθρωποι αποκτούν τα περισσότερα μελαγχολικά συναισθήματα από οποιαδήποτε άλλη, μέσα στον χρόνο.

Σε περίπτωση λοιπόν που νιώθεις κάπως περίεργα χωρίς λόγο και πιστεύεις πως όλα είναι μάταια σε αυτόν τον πλανήτη, τότε μάλλον είσαι επηρεασμένος από την λεγόμενη Blue Monday.

Πώς στο καλό βγήκε αυτή η θεωρία όμως;

Όλα ξεκίνησαν τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, όταν μια διαφημιστική εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία ετοίμαζε καμπάνια για το ταξιδιωτικό γραφείο Sky Travel. Η ιδέα ήταν να ορίσουν μια ημερομηνία ως την πιο μελαγχολική του χρόνου και η απάντηση σε αυτή να είναι “κλείστε σήμερα τις διακοπές και διώξτε τη στεναχώρια”

Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Κλιφ Αρνάλ, ανέλαβε να δώσει επιστημονικό χαρακτήρα σε αυτή την θεωρία. Γι’αυτό και το 2005 ανακοίνωσε έναν μαθηματικό τύπο για να βρει ποια είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου και κατέληξη στην τρίτη Δευτέρα του Γενάρη.

Αυτό το κατάφερε συνδυάζοντας τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.

Ο μαθηματικός τύπος του Αρνάλ περιλαμβάνει έξι παράγοντες, όπως ο καιρός (W), τα έσοδα (D), τα χρέη (d), ο χρόνος από τα Χριστούγεννα (T), o χρόνος από την αποτυχία υλοποίησης των αποφάσεων για το νέο έτος (Q), τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων (Μ) και η ανάγκη για δράση (Na).

Και κάπως έτσι η ανθρωπότητα γνώρισε την Blue Monday…

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Μύστες φοιτητές κέρδισαν εκατομμύρια στη λοταρία, «χτυπώντας» το σύστημα!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Επιλογές Rabona για κινητά τυχερά παιχνίδια: Πώς να παίξετε μέσω Gadgets;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET