fbpx

7 σημαντικοί στόχοι που πρέπει να θέσει κάθε πρωτοετής φοιτητής για τη νέα χρονιά!


Καλήήήή χρονιάάάά και ευτυχισμένο το νέο έτος, αν και κάπως καθυστερημένα

Θέλω τρέλα, θέλω πράγματα ανεβασμένα αυτόν τον χρόνο και κυρίως αισιοδοξία! Είμαστε νέοι/νέες γεμάτοι διάθεση και έτοιμοι/ες για μία νέα αρχή μπλα μπλα μπλα! Ναι οφείλω να πω ότι λένε όλοι… ξέρετε.

Ποιο θα μπορούσε όμως να είναι το πρώτο άρθρο μου για φέτος πέρα από τους στόχους που πρέπει να θέσει ένας πρωτοετής με την έναρξη του νέου έτους;

#1 Με τα «θα» δεν κατάφερε τίποτα κανείς

Αν έχεις ξεκινήσει τη νέα χρόνια θέτοντας κάποιους στόχους τους οποίους στο τροπάριο του «Θα το κάνω πιο μετά» τότε κούνια που σε κούναγε. Δεν έχεις ακούσει το «Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα»; Εξάλλου να ξέρεις ότι είναι πιο αγχωτικό το να σκέφτεσαι να ξεκινήσεις κάτι από το να ξεκινάς όντως. Για να συντονιζόμαστε λίγο!

#2 Σχολή Vs Διασκέδαση, σημειώσατε 1-1

Το πρώτο εξάμηνο μπορεί να ήσουν λίγο έως πολύ στον κόσμο σου και οκ, αυτό κάπως δικαιολογείται όταν έχεις μόλις τελειώσει το σχολείο. Ειδικά, αν πέρασες σε σχολή μακριά από το πατρικό σου, ούτε θέλω να φαντάζομαι τι μπορεί να έκανες μόνος/η σου…  Από την άλλη βέβαια, μπορεί να είσαι από τα άτομα που ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη με ένα μόνιμο άγχος ότι δε θα πετύχουν αυτά που θέλουν, αν αφήσουν μια μέρα χαμένη. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, πίστεψέ με δεν είναι και το καλύτερο ούτε για τον εαυτό σου ούτε για τους βαθμούς σου. Πρέπει να σταματήσεις να είσαι ή τους ύψους ή τους βάθους και με το νέο έτος να βρεις μια ισορροπία μεταξύ σχολής και διασκέδασης.

#3 Αν δεν είσαι εσύ σίγουρος για τις επιλογές σου, τότε ποιος;

Μέχρι να τελειώσει το σχολείο, είχες συνηθίσει να παίρνουν άλλοι τις αποφάσεις για εσένα και να πορεύεσαι βάσει αυτών. Ξαφνικά από το πουθενά καλείσαι να αποφασίσεις στην ηλικία των 17-18, τι θες να κάνεις στο υπόλοιπο της ζωής σου. Τρομακτικό ε; Να όμως που από εδώ και πέρα, αυτό θα πρέπει να το συνηθίσεις. Καλώς ή κακώς, θα κληθείς άπειρες φορές να αποφασίσεις για σημαντικά θέματα. Και ακριβώς γι’ αυτό, οφείλεις να νιώθεις σίγουρος/η με τις αποφάσεις που θεωρείς καλύτερες για εσένα. Ακόμα κι αν δεν οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, λάθη κάνουμε όλοι!

#4 Έχεις εσένα και δε θέλεις άλλο κανένα; Γράψε λάθος!

Προς Θεού το να ζητάς βοήθεια δεν είναι κάτι το μεμπτό. Δε θα είχε και πλάκα άλλωστε αν τα καταφέρναμε όλα μόνοι μας. Ντάξει δε σου λέω να ζητάς βοήθεια για το πιο απλό, όπως για παράδειγμα να ανοίξεις ένα μπουκάλι γάλα. Αλλά είσαι ακόμα πολύ νέος/α για να έχεις μία σφαιρική γνώση σε όλα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που ίσως να ξέρει κάτι που εσύ απλά δεν έτυχε να γνωρίζεις.

#5 Κράτα κοντά σου μόνο όσους αξίζουν

Έφτασε ο καιρός που οι παρέες κατ’ανάγκης πρέπει να λήξουν. Κάτσε και αναλογίσου, με ποιον περνάς καλά, με ποιον χαίρεσαι όταν χαίρεται, με ποιον περνάς τις δύσκολες στιγμές σου, με ποιοντα περνάς όλα μαζί! Η πολλή βαβούρα δεν είναι πάντα εγκάρδια και αρεστή. Τι να τους κάνεις όλους αυτούς αν απλά «υπάρχουν»; Ντάξει καλοί είναι όλοι για κάνα ποτό, για καμιά βόλτα, αλλά πού και πού. Για κάθε μέρα δεν είναι!

#6 Μην αφήνεις το άγχος να σε κυριέψει

ΧΑΧΑ! Τι σου είπα τώρα, ε; Εντάξει ξέρω πως ότι και να λέμε κάποιο άγχος πάντα θα υπάρχει. ΑΛΛΆ! Υπάρχουν τρόποι να το μειώσεις. Ξέρω ότι τα φοιτητικά χρόνια ίσως είναι τα πιο αγχωτικά κατά περιόδους λόγω εργασιών, εξεταστικών κλπ. Πάραυτα δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι σαν 60χρονος που ξέχασε να πιεί το χάπι του. Βεβαιώσου πρώτου ότι δεν τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή (είμαι σίγουρη ότι γι αυτό αγχώνεσαι) και μετά στην περίπτωση που συνεχίζεις να αγχώνεσαι δες εδώ κάποια βασικά tips. 

#7 Συγκεντρώσου! Δεν έχεις το Θεό σου…

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Πόσα πράγματα κάνεις ταυτόχρονα ακόμα και αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή που διαβάζεις το άρθρο; Καλά ας μην σκεφτούμε καν πόσα θα κάνεις ενώ θα διαβάζεις για εξεταστική, αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο! Να ξέρεις ότι το να θεωρείς τον εαυτό σου πολυμηχάνημα δεν σε βοηθάει καθόλου. Το πολύ να μπορείς να ασχοληθείς με δύο πράγματα, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι πάνω από το 50% των ανθρώπων δεν γίνεται να συγκεντρωθεί σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Για καλό δικό σου τώρα με το ξεκίνημα του νέου έτους κοίτα να τελειώνεις μία-μία τις δουλειές σου για αν είσαι και πιο αποδοτικός/ή.

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, διασκέδαση και ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET