Αλλάζουν πλήρως τα ΤΕΙ | Οδεύουν προς εξίσωση με τα ΑΕΙ


Περαιτέρω αλλαγές φέρνει ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τις οποίες ανακοίνωσε στη στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ που είχε θέμα το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Τι αλλαγές ετοιμάζει;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, πλέον οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ θα μετονομαστούν σε «μέλη ΔΕΠ», η συνέλευση σε σύγκλητο, ο πρόεδρος σε πρύτανη, το συμβούλιο του ΤΕΙ σε πρυτανικό συμβούλιο και ο διευθυντής σχολής σε κοσμήτορα. Να τονισθεί βέβαια πως οι παραπάνω αλλαγές είναι μόνο για τίτλους και δεν συνοδεύονται από τις απαιτούμενες και επιθυμητές προσαυξήσεις μισθών.

«Η σύνοδος εξέφρασε ικανοποίηση και δικαίωση για τη γενναία απόφαση της αλλαγής της ακαδημαϊκής ονοματολογίας που αφορά τους καθηγητές, στα μονοπρόσωπα και στα συλλογικά όργανα, καθώς και στην ενιαία ορολογία των ΑΕΙ και πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό και σημειολογικό βήμα προς την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των Ιδρυμάτων μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η διάκριση ήταν στα όρια της γελοιότητας. Από τη στιγμή μάλιστα που τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως και τα πανεπιστήμια», υποστηρίζει στην Καθημερινή ο προεδρεύων της συνόδου των προέδρων ΤΕΙ και πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Δημήτρης Βελισσαρίου.

«Συμφωνήθηκε με τον υπουργό Παιδείας να καθοριστούν τα κριτήρια και οι διαδικασίες για την οργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών, δηλαδή εκπόνηση διδακτορικών διατριβών στα ΤΕΙ, έπειτα από εισήγηση μιας επιτροπής αξιολόγησης, αποτελούμενης από καθηγητές πανεπιστημίου και ΤΕΙ», τονίζει η σύνοδος.

Πάντως, συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά «μέτωπα» στον χώρο της εκπαίδευσης όπως ο τρόπος εκλογής των διοικήσεων και συγκεκριμένα των αντιπροέδρων των ΤΕΙ.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET