fbpx

Γίνεσαι ενήλικος και τα σημάδια είναι πλέον εμφανή! «Γερνάς» φιλαράκι…


Δε συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Δε συμβαίνει στο ίδιο χρονικό διάστημα για όλους. Υπάρχει όμως μία περίοδος, πριν πάρεις το πτυχίο συνήθως, όπου αρχίζεις να αισθάνεσαι την αλλαγή πάνω σου χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να επέμβεις. Αρχίζεις να μεγαλώνεις και να συνειδητοποιείς ότι μοιάζεις περισσότερο στους γονείς σου παρά στον …ίδιο σου τον εαυτό.

Μπορεί αυτή η φάση της ζωής μας να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά είναι απαραίτητη. Κι εκτός από απαραίτητη είναι ανάγκη να γίνει στη σωστή στιγμή. Ούτε νωρίτερα αλλά ούτε και αργότερα.

Βλέπεις, αν γίνει νωρίτερα, θα αναλάβεις ευθύνες οι οποίες δε σου αναλογούν με βάση την ηλικία σου. Θα αποκτήσεις έναν τρόπο ζωής ο οποίος δεν είναι σε θέση να σε γεμίσει πραγματικά. Και στην τελική, θα γίνεις ένας άνθρωπος γεμάτος απωθημένα πράγμα που το απευχόμαστε ακόμη και στους εχθρούς μας.

Από την άλλη, αν καθυστερήσεις πολύ να μεγαλώσεις, τα προβλήματα γίνονται εξίσου σημαντικά και επίπονα. Οι παρέες σου αρχίζουν και απομακρύνονται από εσένα καθώς δεν «ακολουθείς». Βλέπεις τα πάντα γύρω σου να προχωρούν μπροστά κι εσύ για κάποιο λόγο μένεις στάσιμος. Και παρόλο που το αντιλαμβάνεσαι, αδυνατείς να το διορθώσεις. Για αυτό λέμε πως στη ζωή τα πάντα είναι timing…

Παρακάτω ακολουθούν μερικά σημάδια που επιβεβαιώνουν πως βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση. Αν δεις ότι σε αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 6 τότε συνειδητοποίησέ το, μην αγχωθείς και αντιμετώπισέ το όπως πρέπει. Άλλωστε, η ωριμότητα της σκέψης είναι βασικό χαρακτηριστικό αυτής της αλλαγής:

1. Το πάθος και η όρεξη για τα πάντα καταλαγιάζουν. Αν δε βγεις το βράδυ του Σαββάτου δε σε πιάνει σφίξιμο στο στομάχι και τσιμπήματα ζήλειας σε κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει στο Instagram.

enilikiwsi1

2. Τα χρήματα αποκτούν διαφορετική αξία και βαρύτητα. Είτε θα κερδίζεις αρκετά για μία άνετη ζωή είτε θα σου λείπουν και θα αγχώνεσαι καθημερινά. Όχι όμως επειδή δεν έχεις να βγεις για ποτό αλλά επειδή αδυνατείς να πληρώσεις …το ρεύμα.

3. Οι σχέσεις με το άλλο φύλο παύουν να είναι βγαλμένες από σίριαλ και ταινίες και μετατρέπονται σε κάτι πολύ πιο ουσιώδες και βαθύ.

4. Κάθε Κυριακή δεν αναγκάζεσαι να ζητάς συγνώμη σε όλες τις επαφές που έχει το κινητό σου επειδή το προηγούμενο βράδυ ήσουν στουπί!

5. Η γυμναστική είναι πλέον απαραίτητη στη ζωή σου. Ξέχνα εκείνα τα χρόνια που έτρωγες τα πάντα και είχες κορμί «λαμπάδα». Τότε ήσουν …παιδάκι.

enilikiwsi5

6. Πλέον δε σε ενδιαφέρει αν κάποιος σε αντιπαθεί. Μπορείς πολύ εύκολά να πεις το ίδιο κι εσύ. Επίσης, έχεις περάσει από την ηλικία που πρέπει αναγκαστικά να «ανήκεις» σε ομάδες.

7. Όταν πας θέατρο, μπουζούκια ή ακόμη και γήπεδο, δεν αναγκάζεσαι να αγοράζεις το φθηνότερο εισιτήριο ή να κλείνεις το πιο οικονομικό τραπέζι.

enilikiwsi7

8. Όταν σε ρωτούν τι σου αρέσει να κάνεις …υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση!

9. Σταματάς να ειρωνεύεσαι όλον τον κόσμο όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Συνειδητοποιείς ότι το κάθε άτομο έχει τον δικό του χαρακτήρα και τις δικές του προτιμήσεις και εσύ απλά πρέπει να τον σεβαστείς. Σίγουρα όμως, όχι να τον κοροϊδεύεις!

enilikiwsi9

10. Αρχίζεις να αποδέχεσαι πως μερικά πράγματα γύρω μας είναι απλά …έτσι. Δεν έχουμε τη δύναμη να τα επηρεάσουμε και απλά, τα αφήνουμε στην ησυχία τους. Άλλωστε, και η μοίρα μέσα στη ζωή είναι!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET