ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ανεβάζει stories με άλλες; Τα σημάδια ότι ο πρώην σου κάνει τον αδιάφορο επίτηδες!

Είναι κολλημένο το παιδί λέμε!

Στέλα Τσάναϊ

8 Ιανουαρίου, 2022

Λένε ότι η αδιαφορία πολλές φορές δείχνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Μπορεί εσύ τελευταία να έχεις πέσει στα πατώματα που ο πρώην σου αγνοεί παντελώς την ύπαρξή σου, αλλά μην ξεχνάς ότι τα φαινόμενα απατούν. 

Το σκηνικό γνώριμο. Είχατε μία έντονη σχέση, χωρίσατε, είπατε θα παραμείνετε φίλοι, αλλά φαίνεται ότι ο ένας δε θέλει πολλά πολλά. Όσο και να γκρινιάξεις στις φίλες σου, να υπεραναλύσεις την κατάσταση και τη στάση του και να σε βασανίζει η ιδέα «Πώς γίνεται τέτοιο πάθος να χάθηκε και ξαφνικά να μη σημαίνω τίποτα γι’ αυτόν;», η απάντηση είναι ξεκάθαρη και συνήθως τα πράγματα πολύ πιο απλά.

Εσύ ας πούμε, αν ήθελες να ξεχάσεις κάποιον, τι θα έκανες; Θα προσποιούσουν ότι δεν υπάρχει. Ε το ίδιο κι αυτός.

Ωστόσο, πολλές φορές είμαστε επιρρεπείς στο να παίζουμε παιχνιδάκια. Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί βαριόμαστε και μας αρέσει να τσιγκλάμε τον άλλον. Γιατί είμαστε ανασφαλείς και χρειαζόμαστε επιβεβαίωση ότι ο άλλος μας θέλει ακόμα. Γιατί μας είπε η Κοκκίνου «Παίξ’ το και λιγάκι αδιάφορος, να της έρθει έρωτας παράφορος» και μαζί με τον Πετρέλη το πήραμε τοις μετρητοίς!

Κράτα στο μυαλό σου όμως ότι αυτή η συμπεριφορά είναι τεράστιο δείγμα ανωριμότητας, χειριστικότητας αλλά και ανθρώπου που έχει άλυτα θεματάκια. Διότι κάποιος που τα έχει καλά με τον εαυτό του, δεν μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία να αφήνει διφορούμενα μηνύματα. Αντιθέτως, είναι ξεκάθαρος και δεν παίζει με τα συναισθήματα του κόσμου. 

Επειδή όμως σε καταλαβαίνω και επειδή πολλές κουβαλάμε τον μαλ@κομαγνήτη (σκυτάλη τον κάναμε πια), είμαι εδώ για να ρίξω φως στο τούνελ. Τέρμα λοιπόν τα μεταμεσονύκτια τηλέφωνα στην κολλητή, σου έχω εγώ φίλη μου τις απαντήσεις που αναζητάς. 

Αν έχεις προσέξει τα παρακάτω σημάδια στη συμπεριφορά του, τότε χτυπάει καμπανάκι ότι ακόμα ενδιαφέρεται. Ταυτόχρονα, ανεμίζει το σημαιάκι. Ναι, το κόκκινο λέω!

#1 Από εκεί που έβλεπε πρώτος τα stories σου, τώρα δεν τα βλέπει καν

Ήταν #1 fan σου, έβλεπε πρώτος τα stories σου, πάταγε αμέσως like στα posts σου, αλλά ξαφνικά δε σε παρακολουθεί στα social media; Βγάλε από το μυαλό σου ότι πρόκειται για φταίξιμο του αλγορίθμου κι ότι οι δημοσιεύσεις σου δεν του εμφανίζονται πρώτες πρώτες. Εμφανίζονται. Αλλά ξέρει ότι αυτό θες. Να τις δει. Και είτε σε έχει κάνει σίγαση, είτε τις προσπερνάει επίτηδες για να σε «ψήσει». Πού θα καταλήξει αυτό; Στο να κολλήσεις παραπάνω, να του στείλεις ότι τον σκέφτεσαι ακόμα και να του δώσεις την επιβεβαίωση που ζητάει.

#2 Δε μιλάτε, αλλά συχνάζει στα μέρη που βγαίνεις κι εσύ

Μέρη που μπορεί να μην είχε πατήσει ποτέ το πόδι του, ή να είναι κοντά στο σπίτι σου. Προφανώς και φροντίζει να το μάθεις είτε με story ή να τον δουν γνωστοί σας ή ακόμα και να είσαι εσύ εκεί. Ένας άνθρωπος που θέλει στ’ αλήθεια να σε ξεχάσει, αποφεύγει κάθε επαφή μαζί σου. Άρα, τι δουλειά έχει εκεί; Προφανώς για να τον δεις και να μη σ’ αφήσει να προχωρήσεις παρακάτω. Δε σου στέλνει μηνύματα για να μην καρφωθεί, αλλά έτσι δείχνει ότι ασχολείται πολύ. Δεν είναι όλα στο μυαλό σου τελικά.

#3 Ανεβάζει συνέχεια stories με άλλες κοπέλες

Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Ξέρει πολύ καλά ότι θα τα δεις. Και τι καλύτερο (στο μυαλό του) από το να δεις πόσο «φανταστικά» περνάει και να σκάσεις απ’ τη ζήλια; Αλλά εσύ μην ψαρώνεις! Αντιθέτως, να είσαι βέβαιη ότι τα ανεβάζει για σένα, αφού ο κολλημένος σε αυτή την ιστορία είναι εκείνος. Ζήσε τη ζωή σου και μην μπαίνεις στο παιχνιδάκι του, γιατί έχουμε και μια ψυχολογία να προστατεύσουμε! Ή αν ζηλέψεις – γιατί άνθρωπος είσαι – μην του το δείξεις με τίποτα. Θα του κάνεις μεγάλη χάρη.

#4 Όταν αδιαφορείς εσύ, κάνει εκείνος κίνηση

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα! Εκτός του ότι θα βρεις την ησυχία σου και δε θα ασχολείσαι με τις παιδιάστικες βλακείες του, θα του κινήσεις και την περιέργεια. Όπως είπαμε, τέτοιοι άνθρωποι ζητούν την προσοχή. Έτσι, όταν πάψεις εσύ να του την προσφέρεις, παθαίνει κόκο μπλόκο. Φυσικά θα σου στείλει για να δει αν είσαι ακόμα «εκεί». Μην πέσεις όμως, συνέχισε τη ζωή σου και μη χαλάς τη ζαχαρένια σου. Εκείνη τη στιγμή ίσως να σε εξιτάρει η φάση και να νιώθεις ικανοποίηση βλέποντας ότι ακόμα ασχολείται, αλλά σκέψου καλά, θα βγάλει κάπου όλο αυτό;

#5 Ζηλεύει και δε χάνει ευκαιρία να σε δει τυχαία

Οκ, πες τα προηγούμενα τέσσερα δεν τα καταλαβαίνεις με τη μία. Αλλά εδώ είναι φως φανάρι ότι σε θέλει ακόμα. Ναι, δεν είναι σημάδι αδιαφορίας ακριβώς, αλλά αν στο παίζει δύσκολος τόσο καιρό και με το που μάθει ότι θα είστε σε κοινή παρέα εμφανίζεται πρώτος πρώτος, ή σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω τον μπάρμαν που φλέρταρες όλο το βράδυ, ε τότε κόβει φλέβα ο άνθρωπος και απλά θέλει να το παίξει μυστήριο τρένο. Α, και ΖΗΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. Αλλά ας μην επαναλαμβανόμαστε.

Θυμήσου ότι ο χρόνος σου και η ενέργειά σου είναι πολύτιμα. Μην αναλώνεσαι σε παιχνιδάκια και σκέψεις που μόνο κακό θα σου κάνουν και δε θα σε αφήσουν να προχωρήσεις στη ζωή σου. Μία σχέση τελείωσε γιατί έπρεπε να τελειώσει. Αν ξαναγυρίσεις σ’ έναν άνθρωπο που μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία, τότε μόνο καλά δε θα περάσεις. Άσ’ τον να βράζει στο ζουμί του και προχώρα για τα καλύτερα!


Image by rawpixel.com

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET