ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Περνάς και μόνη σου καλά – 8 σημάδια ότι είσαι καλύτερα single παρά σε σχέση μαζί του!

Thank you, next!

Θεώνη Σταματοπούλου

4 Φεβρουαρίου, 2021

Η single ζωή είναι φανταστική! Ας σταματήσουμε πια να κοιτάμε τις νέες κοπέλες που είναι μόνες τους, λες και τις έχει βρει το μεγαλύτερο κακό έβερ. Όχι, το ότι δεν έχουν γκόμενο δε σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά μαζί τους ούτε ότι θα μείνουν για πάντα στο ράφι.

Κανονικά θα έπρεπε να τις ζηλεύουμε αυτές τις κοπέλες. Όχι γιατί μία σχέση είναι η καταδίκη η ίδια, αντιθέτως, είναι εξίσου υπέροχο να είσαι καλά με κάποιον, αλλά ακριβώς γιατί συχνά τυχαίνει να μην είσαι και να παραμένεις στη σχέση είτε από συνήθεια είτε γιατί φοβάσαι να μείνεις με τον εαυτό σου. Λες και η λέξη «μόνη» είναι η μεγαλύτερη κατάντια ένα πράγμα. Είναι τόσο χαζό σαν σκεπτικό λοιπόν, που πρέπει πάση θυσία να καταρριφθεί.

Αν αναγνωρίζεις τα παρακάτω σημάδια στη δική σου περίπτωση, τότε σημαίνει πως πρέπει να πάρεις το χώρο σου και να κάνεις join in στην εργένικη ζωή. Και μόλις μπεις, θα μετανιώνεις που δεν το έκανες νωρίτερα!

#1 Τέτοια εκτίμηση… να τη χέσεις βράσεις

Η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι δύο από τα βασικότερα συστατικά για μια επιτυχημένη και υγιή σχέση. Όταν παύουν να υπάρχουν, το παιχνίδι έχει χαθεί. Εάν λοιπόν ο σύντροφός σου σε έχει απομυθοποιήσει πλήρως, με αποτέλεσμα να σε προσβάλλει, να μη σε υποστηρίζει, να σε μειώνει και γενικά να σου βάζει τρικλοποδιές, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις τη μεγάλη έξοδο. Δε νομίζω ότι αυτές οι δύο αξίες αναπληρώνονται εύκολα, πόσο μάλλον «διορθώνονται». Εάν έχει χαθεί ο σεβασμός και η εκτίμηση, έχει χαθεί και η ίδια σχέση.

#2 Στα πόσα ψέματα θα το πάρεις χαμπάρι;

Δεν υπάρχει λόγος να είσαι με ένα άτομο, που σου πουλάει παραμύθια με το τσουβάλι. Τι κερδίζεις δηλαδή; Με το αγόρι σου υποτίθεται ότι πρέπει να μοιράζεστε τα πάντα και να εμπιστεύεστε απόλυτα ο ένας τον άλλον, διαφορετικά μιλάμε για μια επιφανειακή σχέση που δεν σου προσφέρει τίποτα. Εάν λοιπόν τον έχεις πιάσει κατ’ επανάληψη να σου λέει ψέματα, τότε ήρθε η ώρα να κοιτάξεις για μια φορά την αλήθεια κατάματα και να πάρεις την απόφαση που πρέπει. Αντίο λέμε!

#3 Η εμπιστοσύνη σου έχει κάνει φτεράαα

Όλοι ξέρουμε πως όταν χαθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι, τα πράγματα είναι σκούρα. Τότε είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι η ζήλεια, οι υποψίες, ο φόβος και η γκρίνια και το μόνο που κάνουν είναι να φθείρουν τη σχέση. Εάν λοιπόν ο σύντροφός σου σε έχει οδηγήσει να χάσεις την εμπιστοσύνη σου με τη συμπεριφορά του, τότε το γυαλί έχει ραγίσει για τα καλά. Και δυστυχώς, δύσκολα ξανακολλάει γιατί δε θα μπορέσεις να νιώσεις ποτέ ξανά 100% άνετα γύρω του.

#4 Σε κάνει να νιώθεις λίγη

Σκατά στα μούτρα του. Δηλαδή ρε φιλενάδα, για να καταλάβω, έχεις προσέξει ότι οτιδήποτε κι αν κάνεις, δεν είναι αρκετό για εκείνον και συνεχίζεις να είσαι μαζί του; Θεωρεί τη γνώμη σου και τα θέλω σου ασήμαντα, σου τρίβει στη μούρη ότι τα κάνει όλα καλύτερα, σε κάνει συχνά να νιώθεις άσχημα και σ’ έχει βάλει σ’ ένα τρυπάκι να του αποδεικνύεις καθημερινά τι αξίζεις. Αν εσύ δε βλέπεις μια τέρμα εγωιστική συμπεριφορά, που μαρτυρά πολλές ανασφάλειες και κόμπλεξ τα οποία βγάζει πάνω σου κι ότι χωρίς αυτόν θα ήσουν πολύ καλύτερα, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

#5 Μεταξύ μας, δε σου λείπει και πολύ όταν δεν είστε μαζί

Ίσα ίσα που το απολαμβάνεις κιόλας. Αν δεν είναι αυτό ξεκάθαρο σημάδι ότι θέλεις την ελευθερία σου, τότε ποιο; Συνήθως όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, θέλουμε να είμαστε μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερο. Σίγουρα εκτιμάς το χρόνο που περνάς με τον εαυτό σου, αλλά δεν το προτιμάς κιόλας όλες τις ώρες της ημέρας. Εάν πάλι ισχύει το τελευταίο, τότε κάνει μπαμ πως κάτι πάει λάθος στη σχέση σας και δε σε ευχαριστεί όπως θα έπρεπε. Θα έλεγα ότι τη βλέπεις περισσότερο σαν υποχρέωση και όπως καταλαβαίνεις, είναι το τελευταίο πράγμα το οποίο θα έπρεπε να σου θυμίζει.

#6 Περνάς και μόνη σου… καλύτερα

Αν έχεις παρατηρήσει ότι προτιμάς να κάνεις τα περισσότερα πράγματα μόνη σου και περνάς καλά με τον εαυτό σου παρά με σύντροφό σου, είναι ολοφάνερο ότι αυτή η σχέση δε σε γεμίζει πια. Οι ώρες μαζί του κυλούν βαρετά και κάθε φορά που βρίσκεστε, ανυπομονείς για τη στιγμή που θα μείνεις και πάλι μόνη. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να μείνεις μια και καλή;

#7 Θέλει να σε περιορίζει

Ώπα ώπα ώπα, ο προσωπικός χώρος είναι δικαίωμα του καθενός και δεν αλλάζει είτε είσαι μόνος/η είτε είσαι σε σχέση! Εξακολουθείς να έχεις την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τα ενδιαφέροντά σου και γενικότερα την κοινωνική και επαγγελματική σου ζωή. Και δεν έχει κανένας λόγο πάνω σε αυτά. Κι αν πάλι νομίζει ότι έχει, τότε ξεκάθαρα δεν είναι ο σωστός άνθρωπος για σένα, γι’ αυτό μακριά!

#8 Δε νιώθεις ο εαυτός σου μαζί του

Ό,τι χειρότερο. Σε φθείρει αργά και βασανιστικά και κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο μπαμ. Πόσο να αντέξει κανείς να υποκρίνεται κάτι που δεν είναι; Είναι εντελώς ψυχοφθόρο και 100% ανούσιο να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει το τέλος. Καλύτερα λοιπόν να γίνει μια ώρα αρχύτερα επειδή είσαι ο εαυτός σου κι αυτό δεν του κάνει, παρά να καθυστερήσει καταλήγοντας με εσένα να ξεσπάς για όλο αυτόν τον καιρό της υποκρισίας και να σε βγάζει και υστερική από πάνω…


Photo by Ilyuza Mingazova on Unsplash

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2022, ξέρουμε τι googlαρες φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET