fbpx

Σ’ ευχαριστώ που είσαι ο καλύτερός μου φίλος και υπάρχεις στη ζωή μου!


Αγαπημένε μου φίλε,

Θέλω να σου πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αν και κάπως καθυστερημένα. Υπάρχουν τόσα πράγματα και στιγμές για τα οποία σου είμαι ευγνώμων. Ενδεχομένως, κάποια από αυτά να τα ξεχάσω σ’ αυτό το γράμμα, αλλά πάρτο σαν μια μικρή ένδειξη της ευγνωμοσύνης μου προς εσένα, που είσαι κομμάτι της ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια και την κάνεις πιο όμορφη…

Πρωτίστως, σε ευχαριστώ που με αποδέχεσαι και με αγαπάς γι’ αυτό που πραγματικά είμαι. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, αλλά εσύ το κάνεις! Όσο πεισματάρης, νευρικός, ανήσυχος και δύσκολος άνθρωπος μπορεί να γίνομαι συχνά, εσύ δέχεσαι τα ελαττώματά μου, αναμένοντας καρτερικά μέχρι να μου περάσει. Δεν είναι λίγες οι φορές που πιστεύω πως δεν είμαι αρκετά σωστός φίλος για σένα και πως κάποια στιγμή θα αγανακτήσεις με την πάρτη μου και θα ψάξεις κάποιον νέο κολλητό, καλύτερο από μένα και κυρίως λιγότερο «προβληματικό». Αλλά εσύ είσαι ακόμα εδώ, δίπλα μου στα πάντα. Βλέπεις πάντα το καλό μέσα μου και κάθε φορά που θεωρώ τον εαυτό μου μη αρκετό, εσύ μου υπενθυμίζεις την αξία μου…

Σε ευχαριστώ που με αγαπάς με όλο σου το είναι. Όταν όλοι απελπίζονται από την γκρίνια μου, όταν όλοι με ξεχνάνε, γιατί ζουν την «ευτυχία τους» και  κουράζονται από τις ανασφάλειές μου, εσύ στέκεσαι σα βράχος στο πλάι μου.

Σε ευχαριστώ που με καταλαβαίνεις όσο κανένας άλλος, που αναγνωρίζεις τις εκφράσεις του προσώπου μου, που διαβάζεις το κάθε συναίσθημα στα μάτια μου… Αν δεν ήμασταν τόσο άμεσα συνδεδεμένοι, θα ένιωθα μεγάλη μοναξιά. Χάρη σε σένα η μέρα μου, η διάθεση μου, ο κόσμος μου φαντάζουν ομορφότερα.

Σε ευχαριστώ που ήσουν, είσαι και θα είσαι ο μεγαλύτερος μου υποστηρικτής. Πέρα από την οικογένειά μου, είσαι το άτομο που έχει στηρίξει κάθε μου βήμα. Ξέρω πια καλά, πως όταν στεναχωριέμαι, κλαις και όταν είμαι χαρούμενος, είσαι ευτυχισμένος. Σ’ αυτήν τη μάχη που λέγεται «ζωή»,  δε με ενδιαφέρει ποιος βρίσκεται στη μεριά των αντιπάλων, γιατί ξέρω πως εσύ θα βρίσκεσαι στη δική μου και θα πολεμούμε ένα ολόκληρο πλήθος μαζί. Με ενθαρρύνεις να κυνηγάω τα όνειρά μου, όσο τρελά κι αν είναι αυτά. Πιστεύεις σε εμένα, πως μπορώ να κατορθώσω τα πάντα, αρκεί να το θέλω!

Όταν συμβαίνει κάτι όμορφο στη ζωή μου, είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θέλω να το μοιραστώ και όταν στεναχωριέμαι, ο ώμος σου είναι η πρώτη παρηγοριά που θα αναζητήσω. 

Σε ευχαριστώ που είσαι ο εαυτός σου. Είσαι ο πιο αξιολάτρευτος άνθρωπος κι όποιος σε γνωρίζει, το ξέρει πολύ καλά αυτό. Τυχερός εκείνος που θα σταθεί δίπλα σου! Και πώς να μην είναι τυχερός, με τόσο ζεστή καρδιά, ανοιχτό μυαλό και μεγάλη ψυχή;! Είσαι από εκείνους που μοναδική τους έγνοια είναι το χαμόγελο των αγαπημένων τους, γι’ αυτό και αντιμετωπίζεις με χιούμορ την κάθε κατάσταση.

Τυχερός, όμως, είμαι κι εγώ που σε έχω στη ζωή μου. Που με κάνεις να γελάω, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Που με κάνεις να ξεχνιέμαι, όταν υπάρχουν λόγοι να στεναχωριέμαι.

Σε ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου κάθε στιγμή που σε έχω ανάγκη. Πολλές φορές, τα προβλήματά μου είναι ανούσια και ανύπαρκτα, αλλά εσύ θα δείξεις υπομονή και θα με συμβουλέψεις. Άλλωστε τι σημασία έχει μια φιλία αν δε μπορείς να δείξεις κατανόηση προς τον φίλο σου; Να σου πω ένα μυστικό; Όταν έχω πλάι μου εσένα, δε φοβάμαι κανέναν.

Σε ευχαριστώ που είσαι η σπίθα, το φως στη ζωή μου, που ανεξάρτητα από το πόσο σκοτεινός είναι ο κόσμος γύρω μου, εσύ είσαι πάντα εκεί να φωτίζεις το μονοπάτι μου και να νιώθω ασφαλής. Σε ευχαριστώ που σώπασες τις πιο δύσκολες στιγμές μου και μου έδωσες χώρο να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Πόσα ξημερώματα προσπαθούσες να με ψυχολογήσεις και πόσα πρωινά μας βρήκαν καθισμένους στο μπαλκόνι να παρηγορεί ο ένας τον άλλον…

Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες μαζί μου, που ήσουν δίπλα μου σε κάθε μικρό βήμα που πραγματοποιούσα προκειμένου να ωριμάσω. Σε ευχαριστώ για όλες αυτές τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί και για τις τρελές περιπέτειες που θα βιώσουμε στο μέλλον.

Σε ευχαριστώ που με αποδέχεσαι, που με στηρίζεις, που με αγαπάς. Σε ευχαριστώ που φωτίζεις τον κόσμο μου, όταν τα πάντα γύρω μου φαντάζουν σκοτάδι…

Σε ευχαριστώ που θα μεγαλώσουμε μαζί τα παιδιά μας, διηγώντας τους τις τωρινές ιστορίες μας.

Σε ευχαριστώ που είσαι ο καλύτερος μου φίλος! 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET