ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάτρα ανακοίνωσε το θέμα του φετινού Καρναβαλιού και ανοίγουμε μαυροδάφνες από τώρα!

Ε-ε-έρχεται!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

17 Ιανουαρίου, 2020

Λιλιπούτειοι καρναβαλιστές, έφτασε πάλι η ώρα!

Ο Γενάρης είναι από τους πιο ξενέρωτους μήνες τους οποίους καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά (change my mind), αλλά έχει αυτό το καλό: μπαίνουμε σιγά σιγά σε mood καρναβαλιού και ετοιμαζόμαστε για Πάτρααα! Σαν χθες μοιάζει όταν μιλάγαμε για τις στολές La Casa de Papel που θα έκαναν χαμό στις απανταχού παρελάσεις, και τώρα έφτασε ξανά αυτή η περίοδος, που μας παίρνει το μυαλό.

Το απόλυτο πολιτισμικό γεγονός της χώρας λοιπόν, όπως το αποκαλούν κάποιοι, πρόκειται να συγκεντρώσει για άλλη μία φορά παρεάκια φοιτητών, μπουχτισμένων και έτοιμων να ξεσαλώσουν (με ρέγουλα, ε), με την αρχή του γλεντιού να γίνεται το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου.

https://www.facebook.com/PatrinoKarnavali2019/photos/a.1613870422027690/2719656744782380/?type=3&theater

 

Το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων και θα έχει θέμα «Υπέρ, περί, ανά…κύκλο κάνω στη χαρά» και όπως σημειώνει ο Πατρινός μουσικός Ιωάννης Κοψίνης, μέλος του συγκροτήματος Deadbeat Escapement: «Ο κύκλος είναι το κεντρικό θέμα του φετινού Καρναβαλιού. Ο κύκλος σαν σύμβολο της ενότητας, της πληρότητας, και της αιωνιότητας. Δύο τεράστιοι τέλειοι κύκλοι είναι ο Ήλιος και η Σελήνη που αποτελούν αρχέτυπα τα οποία συμβολίζουν την αρσενική και θηλυκή αρχή και δύναμη. Το γεωμετρικό αυτό σχήμα οριοθετεί έναν ασφαλή χώρο μέσα στον οποίο όλα τα μέλη μιας ομάδας είναι ισότιμα ενώ στο εσωτερικό του διευκολύνεται η δημιουργία δυνατών δεσμών. Ένας κύκλος αποτελεί την μεταφορά μιας διαδρομής χωρίς αρχή και τέλος.»

Η μεγάλη γιορτή και ευκαιρία του φοιτητή να… ξεφύγει λίγο, ξεκινάει αύριο κιόλας και οι διάφορες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 1η Μαρτίου.

Αλλά ας παραμείνουμε στα αυριανά για αρχή, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης του καρναβαλιού για το 2020, ξεκινώντας στις 21:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Πρόκειται για ένα θέαμα γεμάτο χορό, με τα δρώμενα να συμβαίνουν σε 5 διαφορετικά σημεία, με 3 stages και 2 επιπλέον σημεία, που θα αναπτυχθούν σε κυκλική διάταξη.

Στην κεντρική σκηνή Α’ θα εμφανιστούν οι Passepartout, που θα δώσουν σουίνγκ, ροκ εν ρολ, ποπ, ντίσκο, βαλκανικούς, λάτιν και καρναβαλικούς ρυθμούς. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του πασίγνωστου κομματιού «Καρναβάλι για πάντα», οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» και από τις τρεις σκηνές θα ζωντανέψουν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου με ρίψεις γλυκαίνοντας το πλήθος.

Στη δεύτερη σκηνή Β΄ θα ξεδιπλωθούν χορευτικά δρώμενα (6 χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, 1 χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos), ενώ στην τρίτη σκηνή Γ΄ που θα έχει τη μορφή πασαρέλας, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν κορυφαίες στιγμές παλαιότερων Καρναβαλιών μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων καρναβαλικών στολών του χθες από μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Στo τέταρτo σημείο, που θα αποτελεί μια μεγάλων διαστάσεων πυραμίδα, θα ξεδιπλωθούν τα ακροβατικά από τους X-Saltibagos. Εντυπωσιακό κομμάτι της Τελετής Έναρξης θα αποτελέσει το projection 3D video mapping που θα μεταμορφώσει γιορτινά την πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα και άλλων τεχνικών και επιφυλάσσει εκπλήξεις στην κορύφωσή του μέσα από ένα εκρηκτικό μουσικό χαλί, που αποτελεί σύνθεση των Deadbeat Escapement και παραγωγή του Alek Olafsson. Θα ακολουθήσει η ρίψη των φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό, η οποία θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και πρόβλεψη για απόλυτη ασφάλεια από μακρινό σημείο από τα δρώμενα.

Στο πέμπτο σημείο μια πρωτότυπη και ολοκαίνουρια καρναβαλική κατασκευή, το κεφάλι της Βασίλισσας του Καρναβαλιού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και πάνω σ’ αυτό θα προβληθεί ένα βίντεο δημιουργώντας μία βίντεο εγκατάσταση, όπου το κεφάλι θα μεταμορφώνεται συνεχώς μέσω της προβολής πάνω σε αυτό από μάσκες και πρόσωπα καρναβαλιστών από το αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Η αφετηρία της τελετής έναρξης θα γίνει στους κεντρικούς δρόμους δίνοντας μια ξεχωριστή ζωντάνια στην πόλη.

Θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών με κρουστά, που θα ξεκινήσουν στις 20:30 από διαφορετικά σημεία και θα συμπλεύσουν συντονισμένα κάνοντας πάταγο στην πλατεία Γεωργίου στις 21:00. Η πρώτη πομπή με τον Τελάλη θα ξεκινήσει από την πλατεία Τριών Συμμάχων και θα ακολουθήσει τη διαδρομή πεζόδρομος Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-πάνω μέρος πλατείας Γεωργίου, ενώ η δεύτερη πομπή θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα κατέλθει τις σκάλες Γεροκωστοπούλου, θα ακολουθήσει τον πεζόδρομο Γεροκωστοπούλου και θα φτάσει στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Βασικό επίσης ρόλο στο όλο θέαμα θα έχει ο Τελάλης, που φέτος για πρώτη φορά θα είναι γυναίκα (στον ρόλο η Μαρία Αγουρίδη) προσδίδοντας μια διαφορετική χιουμοριστική νότα και ήδη από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου θα μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης σε όλη την πόλη. Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης αρμονικά ενταγμένο θα είναι το τελετουργικό της κήρυξης της επίσημης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή.

Η φετινή τελετή έναρξης θα έχει τη μορφή ενός non stop party με διαρκή μουσική, σφιχτοδεμένη ροή και συνεχή εναλλασσόμενη δράση χωρίς διακοπές.

Το τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

https://www.facebook.com/PatrinoKarnavali2019/photos/a.1615595975188468/2720953111319410/?type=3&theater

Μετράτε κι εσείς αντίστροφα;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET