ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποια Πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα λόγω Πολυτεχνείου!

Ενόψει του εορτασμού της 45ης επετείου του Πολυτεχνίου, τα Πανεπιστήμια προχώρησαν σε σχετικές ανακοινώσεις για αναστολή μαθημάτων από σήμερα το βράδυ (14/11/2018). Επιστροφή στην κανονικότητα από Δευτέρα 19/11. Ειδικότερα λοιπόν, η διοίκηση του ΕΚΠΑ έκανε γνωστό πως: Λόγω της αυριανής, 14/11, Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του 3ημερου εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν […]

Neopolis Team

14 Νοεμβρίου, 2018

Ενόψει του εορτασμού της 45ης επετείου του Πολυτεχνίου, τα Πανεπιστήμια προχώρησαν σε σχετικές ανακοινώσεις για αναστολή μαθημάτων από σήμερα το βράδυ (14/11/2018).

Επιστροφή στην κανονικότητα από Δευτέρα 19/11.

Ειδικότερα λοιπόν, η διοίκηση του ΕΚΠΑ έκανε γνωστό πως:

Λόγω της αυριανής, 14/11, Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του 3ημερου εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο Παν/μιο Αθηνών τις ημέρες αυτές.

Αντίστοιχα, κλειστό θα παραμείνει και το Πάντειο Πανεπιστήμιο από σήμερα το βράδυ με σχετική ανακοίνωση:

Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου  οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου θα ανασταλούν από το βράδυ της Τετάρτης 14ης-11-2018  έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής της 18ης-11-2018.

Επιπλέον, και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενημέρωσε πριν λίγο τους φοιτητές του πως:

Γίνεται γνωστό ότι από Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έως και Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστά, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κλειστό θα παραμείνει και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λόγω του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη:

Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από την Πέμπτη 15 μέχρι και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μας έκαναν γνωστό πως η σχολή είναι κλειστή ύστερα από απόφαση των φοιτητών να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Στα ίδια πλαίσια φαίνεται ότι κινείται και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής με το Τμήμα Φιλολογίας να προχωρά στην εξής ανακοίνωση:

Γνωστοποιείται ότι η Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας αποφάσισε σήμερα (13/11/2018) κατάληψη των χώρων του Τμήματος (αίθουσες διδασκαλίας, Σπουδαστήρια) από την Τετάρτη 14/11 έως και τo Σάββατο 17/11/2018 ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου, με συνέπεια τη μη δυνατότητα πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Κατάληψη της σχολής από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου αποφάσισε επίσης ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Χημείας και ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών.

Σε καταλήψεις προχώρησαν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών, ύστερα από συνελεύσεις που πραγματοποίησαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοίνωσεις:

  • Φυσικό Πάτρας:

Κατόπιν απόφασης συνέλευσης του Συλλόγου φοιτητών πάρθηκε η απόφαση για κατάληψη της σχολής αύριο 14/11, καθώς υπερψηφίστηκε το πλαίσιο ΕΑΑΚ-ΑΡΔΙΝ.

  • Βιολογικό Πάτρας:

→ Κατάληψη της σχολής το 3ημερο 15-16-17/11 εν οψει Πολυτεχνείου και συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων.
→ Κατάληψη του παραρτήματος τις ίδιες μέρες και συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου που θα οριστούν από το συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων.
→ Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28/11 και κατάληψη της σχολής την ίδια μέρα.

  • Φιλολογία Πατρών:

Κατόπιν απόφασης του Συλλόγου φοιτητών Φιλολογίας το τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 14/11, την Πέμπτη 15/11 και την Παρασκευή 16/11. 

  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών:

– Κατάθεση στεφανιών, την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, στο Παράρτημα και στην Παλιά Ασφάλεια, σημείο συνάντησης στην πλατεία Όλγας, στις 10.30πμ
– Συγκέντρωση το Σάββατο στις 17 Νοέμβρη, στις 5μμ στην πλατεία Όλγας (επί της οδού Κολοκοτρώνη) και πορεία που θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.
– Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργία 14 και 28 Νοέμβρη με κατάληψη της σχολής, που έχουν αποφασίσει δεκάδες συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
– 14/11 Κινητοποίηση στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής για τις συγχωνεύσεις.
– Κινητοποίηση στο επόμενο τμήμα για συγχωνεύεις και ζητήματα σχολής
– Συμβολική κατάληψη της σχολής Πέμπτη 15/11 και Παρασκευή 16/11, μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

  • Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών:

– 15/11 κατάληψη της σχολής και οργάνωση εκδηλώσεων και συναυλίας των φοιτητικών συλλόγων στο χώρο του Πανεπιστημίου.
– 16/11 10:30 η ώρα κατάθεση στεφανιών από τους φοιτητικούς συλλόγους στο παράρτημα και την παλιά ασφάλεια με προσυγκέντρωση στην πλατεία Όλγας.
– 17/11 17:00 η ώρα αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων μαζί με σωματεία εργαζομένων, μαθητές και άλλους φορείς στην πλατεία Όλγας.
– Κατάληψη της Πρυτανείας Δευτέρα με Τετάρτη για το ζήτημα των συγχωνεύσεων. Συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 28/11.
– Συντονισμός με τις πολυτεχνικές σχολές για το ζήτημα των συγχωνεύσεων.

Αντίστοιχα, σε κατήληψη προχώρησε από χθες και ο φοιτητικός σύλλογος της ΣΤΕΦ (Π2) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με την εξής ανακοίνωση:

– Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14/11, με προσυγκέντρωση στις 11:00 στα Προπύλαια με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων.

– Συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου σε κοινό συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους στις 14/11 μετά την απεργιακή κινητοποίηση, στο κάτω Πολυτεχνείο.

– Κατάληψη της σχολής 14-15-16 Νοέμβρη ενόψει του τριήμερου του Πολυτεχνείου. Μεταφορά του κέντρου αγώνα της κατάληψης στον κάτω χώρο του Πολυτεχνείου.

– Συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου στον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με κατειλημμένη σχολή και μεταφορά της κατάληψης στο κάτω Πολυτεχνείο, στις 15-16-17/11.

– Συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17/11 στις 13:00, στο Μουσείο. – 2ήμερη κατάληψη της σχολής στις 19/11 και 20/11, για τα παραπάνω προβλήματα του ΠΑΔΑ. – Νέα Γενική Συνέλευση στις 21/11 13:00, στο αμφιθέατρο Χατζηνικολάου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες πτώσεις ταβανιών σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, νιώθουμε ασφαλείς στα «αναβαθμισμένα» ΑΕΙ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζήτησε το Υπ. Παιδείας για τις πληρωμένες εργασίες στα πανεπιστήμια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET