ΕΛΛΑΔΑ

Τα ηλεκτρικά scooter και οχήματα Silence είναι το νέο big thing που θα έρθει στην Ελλάδα!

Θα μπορούν να οδηγούνται από τα 16.

Neopolis Team

16 Μαΐου, 2022

Πολύ πιθανόν να έχεις πετύχει στο δρόμο το Citroen Ami, μιας και κάνει θραύση στην ελληνική αγορά από το Μάρτιο που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα. Ακόμα πιθανότερο, να έχεις μπει στον πειρασμό να συστηθείς κι εσύ με την ηλεκτροκίνηση, όσο παρακολουθείς την τάση αυτή γύρω σου να αυξάνεται καθώς και νέες επιλογές να παρουσιάζονται!

Στις τελευταίες πρόσθεσε και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και scooter της Silence, τα οποία έρχονται στην Ελλάδα να ενισχύσουν κι άλλο την ηλεκτροκίνηση στους δρόμους!

Συγκεκριμένα, η Kosmocar Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη της αντιπροσώπευσης της εταιρείας και των προϊόντων της στη χώρα από τις αρχές Μαΐου, αποκλειστικά μέσω του δικτύου καταστημάτων της Kosmoride, ανοίγοντας κι άλλο το δρόμο στην πράσινη μετακίνηση των πόλεων εντός του 2022. 

Η SILENCE ιδρύθηκε το 2012, έχει έδρα τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα πόλης, κατά βάση τα ηλεκτρικά scooters, τα οποία διατίθενται σε δύο βασικές εκδόσεις:

με τελική ταχύτητα στα 45 χλμ./ώρα, τα οποία μπορούν να οδηγηθούν από άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω

με τελική ταχύτητα στα 90-110 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία τους φτάνει έως και τα 149 χιλιόμετρα κι αποτελούν ιδανική λύση για την ηλεκτροκίνηση στον πυκνό ιστό των σημερινών μεγαλουπόλεων ενώ απευθύνονται σε κάθε χρήστη.

Η φόρτιση των SILENCE γίνεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση φορτιστών. Η μπαταρία μπορεί να μετακινηθεί πανεύκολα χάρη στους ενσωματωμένους τροχούς και τη λαβή που διαθέτει, ενώ φορτίζεται σε μια κοινή πρίζα σούκο. Η φόρτιση ολοκληρώνεται μέσα σε 5 ώρες χάρη στον on board φορτιστή των 600W, ενώ σημειώνεται ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και με ηλιακή ενέργεια μέσω πάνελ.

Οι τιμές των scooters SILENCE ξεκινούν από τις 3.990 ευρώ, ενώ παράλληλα μπορούν να τύχουν επιδότησης μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», για ποσοστό 30% της αξίας τους και μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SILENCE είναι το νέο εγχείρημα της εταιρείας που θα παρουσιάσει σύντομα, ένα διθέσιο όχημα με μήκος κάτω από 2,3 μέτρα για απόλυτη ευελιξία, που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (κατηγορία L6e και L7e).

Η μικρή έκδοση του Silence S04 (όπως ονομάζεται) των 8 ίππων και των 425 κιλών θα έχει ανώτατη ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα, ενώ θα μπορεί να την οδηγεί και ένας 16χρονος. Οι μπαταρίες θα έχουν χωρητικότητα 5,6 kWh και θα προσφέρουν αυτονομία 125 χιλιομέτρων.

Η μεγαλύτερη έκδοση έχει απόδοση 18,7 ίππους, βάρος 450 κιλά και προσφέρει το… κάτι παραπάνω στον οδηγό. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 90 χλμ./ώρα, η χωρητικότητα των δύο μπαταριών φτάνει τις 11.2 kWh ενώ η αυτονομία αγγίζει και σε αυτή την έκδοση τα 149 χιλιόμετρα.

Οι τιμές αναμένονται λίγο πάνω από τις αντίστοιχες του Citroen Ami, γεγονός που σημαίνει πως θα ξεκινούν με την επιδότηση μεταξύ 7.000-8.000 ευρώ. Η εταιρεία ωστόσο προσανατολίζεται να προσφέρει το όχημα σε πολύ χαμηλότερη τιμή (ίσως και 3.000 χαμηλότερα) και τη δυνατότητα ενοικίασης των μπαταριών με το μήνα.

Ο Στήβεν Σίρτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar, δήλωσε:

Η Kosmocar έχει μία φιλόδοξη στρατηγική όσον αφορά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να είμαστε σημείο αναφοράς στη χώρα μας, τόσο στο επιχειρείν όσο και στην εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του πελάτη, με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η συνεργασία με τη SILENCE αποδεικνύει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη δέσμευση που έχουμε στην Kosmocar να δώσουμε σάρκα και οστά στο όραμα μας για ένα μέλλον στο οποίο η ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει σε όλα τα επίπεδα μετακίνησης.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET