fbpx

Όπου φύγει φύγει τα Χριστούγεννα – Σχεδόν 100% η πληρότητα στους δημοφιλείς προορισμούς!


Κάποιοι (πολλοί) σχεδιάζουν να βγάλουν το άχτι τους τις φετινές γιορτές, σαν απάντηση για όλα όσα στερήθηκαν τα περσινά Χριστούγεννα. Οι δημοφιλείς χειμερινοί περιορισμοί δεν έχουν κανένα παράπονο προφανώς, μιας και οι δουλειές πάνε καλά και όλα δείχνουν πως την περίοδο των διακοπών η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή.

Στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μιας και είναι χειρότερη απ’ ό,τι πέρσι τέτοια εποχή, πράγμα που δε φαίνεται να πτοεί όσους κάνουν σχέδια. Μπορεί να διανύουμε το… πολλοστό κύμα της πανδημίας και μια νέα μετάλλαξη με όνομα Μποτσουάνα να προκαλεί ανησυχία, ωστόσο ο κόσμος δεν επηρεάζεται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων, καθώς τα διήμερα-τριήμερα που θα έρθουν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, σε προορισμούς όπως Αράχωβα, Καρπενήσι και Μέτσοβο είναι στο 100%! Οι περισσότεροι μάλιστα, επιλέγουν ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης για τη διαμονή τους, όπου επίσης η πληρότητα αγγίζει το 100%. 

Τα ίδια νούμερα σχεδόν σημειώνονται και όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπου το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι άνω του 90% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο Μέτσοβο και στο Καρπενήσι καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και από 20/12 Δευτέρα έως και Παρασκευή 24/12. Το συγκεκριμένο διάστημα, οι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 80% έως και 95%, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

ΑΡΑΧΩΒΑ

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 98%, με μόλις 20 διαθέσιμα προς μίσθωση κατοικίες. Το συνολικό κόστος διαμονής των 714€, αφορά chalet 90τ.μ. με 3 Υ/Δ. Ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το αντίστοιχο κόστος διαμορφώνεται στα 750€ για 2 διανυκτερεύσεις.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Στο Μέτσοβο, καταγράφεται μηδενική πληρότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία, ενώ όσοι επιθυμούν να διαμείνουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 350€ και οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, ενώ καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και η διαθεσιμότητα να περιορίζεται μόλις σε 31 κατοικίες, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 93%.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στα Καλάβρυτα για τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 480€ έως 730€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα που μπορούσε να αναζητήσει ο εν δυνάμει ταξιδιώτης ήταν κυρίως από 55τμ έως 75τμ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου. Την Πρωτοχρονιά, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% με το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 450€ έως 570€.

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Πάτρα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 360€ έως 1.100€. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά αυτοτελές chalet με 2Υ/Δ 72τμ. Την ίδια στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν το 95% και το κόστος μίσθωσης από 670€ έως 1.000€ για 2διανυκτερεύσεις.

ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝ – ΛΕΒΙΔΙ

Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με την διαθεσιμότητα στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και το Λεβίδι, να είναι σχεδόν μηδενική για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, τον έχει αναδείξει σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων σε Δημητσάνα και Βυτίνα και Λεβίδι έχουν αγγίξει το 96%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονταν από 270€ έως και 800€. Ενώ, για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι προ-κρατήσεις κυμαίνονται στο 92% και οι τιμές μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από 500€.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 100%. Σήμερα, διαθεσιμότητα καταγράφεται σε όμορα χωρία όπως οι Κορυσχάδες με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται στα 188€/διανυκτέρευση, στο Μεγάλο Χωρίο με κόστος μίσθωσης 412€/διανυκτέρευση, στο Νόστιμο με κόστος μίσθωσης 376€ για δυο διανυκτερεύσεις και στον Άγιο Νικόλαο με ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά διανυκτέρευση στα 100€ για κατοικία με 1Υ/Δ. Περισσότερο τυχεροί τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι οι εκδρομείς που θα θελήσουν να διαμείνουν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς με το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις να ξεκινά από 350€ και οι προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 96%.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Στη Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 96%, με το κόστος να κυμαίνεται πλέον από 410€ έως 540€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το κόστος κυμαίνεται από 200€ έως 570€ και το ποσοστό προ-κρατήσεων στο 89%.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET