ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμαζόμαστε για ρομαντικές καταστάσεις το Σάββατο με «Ροζ Πανσέληνο» στον ουρανό!

Ελπίζουμε να μας κάνει τη χάρη ο καιρός.

Neopolis Team

15 Απριλίου, 2022

Η Πανσέληνος είναι από μόνη της μια καλή αφορμή για βραδινή βόλτα, αλλά όταν μιλάμε για Ροζ Πανσέληνο, τότε η νυχτερινή έξοδος γίνεται must! Συν ότι πέφτει Σάββατο, οπότε δεν έχεις πολλές δικαιολογίες για να ξεφύγεις από το ρομαντικό κανόνισμα με το αμόρε ή την παρέα.

Αύριο λοιπόν, 16/04, ο νυχτερινός ουρανός θα στολιστεί από το ολόγιομο φεγγάρι, το οποίο μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο της ανοιξιάτικης περιόδου. Αυτό σηκώνει γιορτή! Ορατό βέβαια θα είναι από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι το πρωί το Δευτέρας, με τη NASA να σημειώνει ότι το φαινόμενο του Ροζ Φεγγαριού θα κορυφωθεί αύριο, Σάββατο, στις 9:55 το βράδυ. Αποτελεί επίσης την Πασχαλινή Πανσέληνο – σημαντική δηλαδή για όσους γιορτάζουν το Πάσχα.

Όσο για την ονομασία της και τον προσδιορισμό Ροζ, σχετίζεται με την εποχή και συγκεκριμένα με τις πρώιμες ανθοφορίες ενός συγκεκριμένου αγριολούλουδου, ιθαγενούς της ανατολικής Βόρειας Αμερικής: Phlox subulata – έρπουσα φλοξ ή βρύα phlox -, που ονομαζόταν επίσης «ροζ βρύα». Μην περιμένετε δηλαδή να δείτε φούξια σελήνη, οι ονομασίες είναι περισσότερο συμβολικές.

Μερικές ακόμα ονομασίες της απριλιάτικης Σελήνης είναι το Breaking Ice Moon (Algonquin) και το Moon When the Streams Are Again Navigable (Ντακότα), αναφερόμενα στο λιώσιμο των πάγων και στην αυξημένη κινητικότητα της πρώιμης περιόδου της άνοιξης. Άλλα ονόματα αναφέρονται στην επανεμφάνιση ορισμένων ζώων, όπως το Moon When the Ducks Come Back (Lakota), το Moon When the Geese Lay Eggs (Dakota) και το Frog Moon (Cree).

Εφοδιαστείτε λοιπόν με σνακς και μπίρες και βρείτε ένα ωραίο μέρος να απολαύσετε τη βραδιά!  

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET