ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σάμος: Φοιτητές έφτιαχναν γκάνια σε 3D printer για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά!

Κόβονται στην ιδέα, περνάνε όμως στην εκτέλεση. 👌

Neopolis Team

26 Φεβρουαρίου, 2024

Σε μια αισιόδοξη είδηση (τα μεγάλα μυαλά δε φεύγουν στο εξωτερικό και τα σχετικά), η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε μια εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από 19χρονους-20χρονους, που κατασκεύαζαν όπλα… σε τρισδιάστατο εκτυπωτή (3D Printer).

Η έμπνευση ωστόσο ήρθε από το εξωτερικό, με τον 19χρονο-εγκέφαλο της οργάνωσης να διδάσκεται από ένα τρίτο πρόσωπο σε ξένη χώρα εκτός Ε.Ε., ειδικό στην κατασκευή 3D εκρηκτικών μηχανισμών και όπλων, που του έστειλε μεταξύ άλλων έντυπο υλικό για να φτιάξει τα δικά του γκάνια.

Ο leader της σπείρας φέρεται να είναι φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής της Σάμου, αλλά κι αυτός που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα και πήρε μαζί του άλλους 3. Σύμφωνα με τις αρχές που ξεκίνησαν να τους παρακολουθούν τον Οκτώβριο, τέλη του μήνα παρήγγειλαν από τη Γερμανία 3D εκτυπωτή και ποσότητα πλαστικού για τη δημιουργία των όπλων. Ενώ για τα κινητά μέρη του οπλισμού που απαιτούνταν για να τα κάνουν λειτουργικά, στράφηκαν σε προμηθευτή από τις ΗΠΑ. Σημειώνεται μάλιστα ότι μπορούσαν να κατασκευάσουν πιστόλια τύπου Glock και ημιαυτόματο MAC-10.

Η ΕΥΠ ωστόσο, σε συνεργασία και με τις υπηρεσίες της χώρας του τρίτου προσώπου που μύησε τον 19χρονο στη διαδικασία, εν τέλει κατάφερε να εξαρθρώσει την οργάνωση και να βάλει τέλος στη δράση της.

Παρά την κατάληξη βέβαια, τους το δίνουμε για την εκτέλεση της ιδέας τους. Οι ίδιες οι αρχές τονίζουν ότι αν τα όπλα αυτά έβγαιναν στη μαύρη αγορά, θα ήταν εντελώς αχαρτογράφητα και μη εντοπίσιμα.

Όσον αφορά την κοστολόγηση των προϊόντων, σύμφωνα με πληροφορίες τα πιο μικρά όπλα θα πωλούνταν για 350 – 800 ευρώ και τα πιο μεγάλα έως 1.500 ευρώ, ενώ ήδη είχε βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής. Σχετικά με το πού τα έκρυβαν, φέρονται να τα έχωναν ακόμα και σε τάπερ μέσα στο φούρνο ή σε τάπερ που έθαβαν στη γη.

Όταν, ωστόσο, μπήκε στο παιχνίδι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος αποφάσισε να επέμβει για να προλάβει την είσοδό τους στη «μαύρη αγορά». Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας τα κίνητρα που διαπιστώθηκαν για τους εμπλεκόμενους ήταν καθαρά οικονομικά και δεν προέκυψαν στοιχεία εξτρεμισμού, ενώ όπως έγινε επίσης γνωστό, ένας εκ των φοιτητών είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2023 για όπλα και ναρκωτικά στην Κοζάνη, καθώς είχε στην κατοχή του όπλο 9 χιλιοστών και ποσότητα κάνναβης.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκού δικαίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET