ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Σ’ αυτές τις 5 χώρες της Ευρώπης μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταπτυχιακό, interesting!

Αφού οι εξεταστικές και οι κόποι για να αποκτήσεις το πτυχίο βρίσκονται πλέον στο παρελθόν (σε θαυμάζουμε), σειρά παίρνει το κεφάλαιο του μεταπτυχιακού. Δεν επιλέγουν όλοι να προχωρήσουν σε αυτό, ωστόσο τα ποσοστά απόκτησής του έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό λόγω της ανταγωνιστικότητας που υπάρχει στην αγορά. Ένας κύριος λόγος βέβαια που κάποιος […]

Neopolis Team

13 Ιανουαρίου, 2020

Αφού οι εξεταστικές και οι κόποι για να αποκτήσεις το πτυχίο βρίσκονται πλέον στο παρελθόν (σε θαυμάζουμε), σειρά παίρνει το κεφάλαιο του μεταπτυχιακού. Δεν επιλέγουν όλοι να προχωρήσουν σε αυτό, ωστόσο τα ποσοστά απόκτησής του έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό λόγω της ανταγωνιστικότητας που υπάρχει στην αγορά.

Ένας κύριος λόγος βέβαια που κάποιος δεν επιλέγει να προχωρήσει, είναι το κόστος του. 

Ειδικότερα αν στοχεύεις σε ξένες χώρες όπως η Αγγλία, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες επιλογές όσον αφορά χώρες του εξωτερικού, πολύ πιο οικονομικές, ή για τη ακρίβεια, εντελώς δωρεάν! Μια λίστα που δημοσιεύτηκε, περιλαμβάνει τις εν λόγω ευρωπαϊκές χώρες και καλό είναι να της ρίξεις μια ματιά:

#1 Νορβηγία 

Η Νορβηγία παρέχει δωρεάν σπουδές σε φοιτητές από όλες τις χώρες του κόσμου κι όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι γνωστή για το καλό εκπαιδευτικό της σύστημα γενικότερα, αλλά και την ποιότητα ζωής, οπότε και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνονται για μεταπτυχιακό. Παρόλα αυτά, για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές υπάρχει ένα πανεπιστημιακό τέλος από 30€ έως 60€ που πρέπει να καταβάλλουν κάθε εξάμηνο, το οποίο τους εξασφαλίζει διάφορα φοιτητικά πλεονεκτήματα.

Αν ενδιαφέρεσαι, τσέκαρε περισσότερα εδώ:


#2 Δανία

H Δανία προσφέρει δωρεάν μεταπτυχιακό σε φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας μόνο, οι οποίοι έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα στα δανέζικα, σε περίπτωση που επιθυμούν να μάθουν τη γλώσσα και να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα.

Αν ενδιαφέρεσαι, τσέκαρε περισσότερα εδώ:


#3 Φινλανδία

Η Φινλανδία μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2017-2019 πρόσφερε δωρεάν μεταπτυχιακά σε πολίτες όλου του κόσμου, ωστόσο πλέον μόνο φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας έχουν αυτή τη δυνατότητα. Εσένα που σε καλύπτει λοιπόν, μπορείς να τη συμπεριλάβεις στη λίστα σου σαν μια πολύ καλή επιλογή.

Αν ενδιαφέρεσαι, τσέκαρε περισσότερα εδώ:


#4 Σουηδία

H Σουηδία που μετρά πάνω από 40 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 20 πόλεις, ακολουθεί την ίδια τακτική με τις δύο προηγούμενες χώρες, με τους φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη χαίρουν δωρεάν μεταπτυχιακού. Εσύ ωστόσο είσαι καλυμμένος, οπότε σίγουρα αποτελεί μια καλή επιλογή, λόγω και της ποιότητας ζωής που προσφέρει μεταξύ άλλων.

Αν ενδιαφέρεσαι, τσέκαρε περισσότερα εδώ:


#5 Πολωνία 

Άλλη μία καλή επιλογή αποτελούν τα ιστορικά πανεπιστήμια της Πολωνίας, τα οποία προσφέρουν δωρεάν μεταπτυχιακά σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας. Και μιας και αποτελεί πολύ in προορισμό τα τελευταία χρόνια για τους φοιτητές, θα ήταν ένας καλός τρόπος να συνδυάσεις τόσο σπουδές όσο και ένα παρατεταμένο ταξίδι αναψυχής.

Αν ενδιαφέρεσαι, τσέκαρε περισσότερα εδώ:

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες πτώσεις ταβανιών σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, νιώθουμε ασφαλείς στα «αναβαθμισμένα» ΑΕΙ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζήτησε το Υπ. Παιδείας για τις πληρωμένες εργασίες στα πανεπιστήμια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET