ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP έφερε την καινοτομία στην Εδβομάδα Μόδας του Παρισιού!

Δεν είναι απλώς ένα καινοτόμο sneaker πολυτελείας, αλλά μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή παραγωγή αθλητικών παπουτσιών.

Neopolis Team

23 Μαρτίου, 2023

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, η HP, η Reebok και η New Guards Group παρουσίασαν ένα νέο concept sneaker με το πολυτελές brand Botter, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα κατά την παρουσίαση FW23.

Συνδυάζοντας την κουλτούρα των δύο εταιρειών, το concept sneaker Reebok x Botter συνδυάζει την αγάπη και τη δέσμευση της Botter για τους ωκεανούς μέσω της μοναδικής εμφάνισης ενός κοχυλιού Murex, ενός αντικειμένου που σύμφωνα με το μύθο, χρησιμοποιούσε η θεά Αφροδίτη για να χτενίζει τα μαλλιά της, με μια εμβληματική vintage ποδοσφαιρική σιλουέτα Reebok, ένα στυλ που η Botter φημίζεται για την επανεφεύρεση του με το Botter ‘Banker’ που λανσαρίστηκε το 2017.

Το ασυνήθιστο και μοναδικό νέο σχέδιο που περικλείει το βασικό μέρος του παπουτσιού δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε με την ομάδα 3D Printing της HP που εδρεύει στη Βαρκελώνη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HP Multi Jet Fusion. Αφού εκτυπώθηκαν, τα γκρι sneakers ζωγραφίστηκαν στη συνέχεια στο χέρι για να συμπληρώσουν τους τόνους του χρώματος Caribbean Sea που εμφανίζονται σε όλη τη συλλογή FW23 της Botter.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι απλώς ένα καινοτόμο sneaker πολυτελείας, αλλά μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή παραγωγή αθλητικών παπουτσιών. Το HP Multi Jet Fusion είναι μια λειτουργία που δημιουργήθηκε για να επαναπροσδιορίσει το σχεδιασμό και την κατασκευή, αναδεικνύει την πλήρη δυναμική του 3D printing και υποστηρίζει ενεργειακά αποδοτικές και βιώσιμες τεχνικές. Η διαδικασία περιστρέφεται γύρω από την απουσία αποβλήτων, χρησιμοποιώντας ένα υλικό που ονομάζεται TPU που είναι εξαιρετικά επαναχρησιμοποιήσιμο μόλις ανακυκλωθεί και είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επαναχρησιμοποιείται σε άλλα προϊόντα, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της υπερβολικής παραγωγής.

«Η HP εισήγαγε μια ομάδα ειδικών στη βιομηχανία υποδημάτων, υπό την ηγεσία του Don Albert, ενός επαγγελματία στον τομέα της υποδηματοποιίας τα τελευταία 25 χρόνια. Αυτή η ομάδα έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη λύση για να βοηθήσει μεγάλες και μικρές εταιρείες υποδημάτων να επιτύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HP Multi Jet Fusion», μοιράστηκε ο François Minec, Global Head of Polymers της HP Personalization & 3D Printing. «Επιτρέπουμε νέα επίπεδα σχεδιαστικής ελευθερίας, γρήγορη και ευέλικτη ανάπτυξη προϊόντων και μια πιο βιώσιμη διαδικασία παραγωγής. Αυτή η συνεργασία με τη Reebok και την Botter αποτελεί μια τέλεια εισαγωγή της λύσης της HP στον κόσμο των υποδημάτων».

Μιλώντας για τη συνεργασία πολλών εμπορικών σημάτων, ο Nathan Jobe, επικεφαλής υποδημάτων της NGG++ σχολίασε: «Η NGG και η Reebok έχουν μια πλούσια ιστορία στην κουλτούρα του δρόμου και της μόδας. Είναι σημαντικό να βρίσκουμε ομοϊδεάτες ψυχές στον κόσμο για να συνεργαστούμε. Η Botter είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος της κοινότητάς μας. Ήμασταν ευτυχείς που μπορέσαμε να υποστηρίξουμε την επίδειξή τους και να παρουσιάσουμε την απίστευτη τεχνολογία της HP. Αυτή η συνεργασία σκιαγραφεί πραγματικά ένα ταξίδι που ευδοκιμεί μέσω του σχεδιασμού και γιορτάζει τον πολιτισμό και την κληρονομιά για να οραματιστεί το μέλλον. Ανυπομονούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα μαζί».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Reebok και οραματιζόμαστε μαζί ένα νέο μέλλον στα υποδήματα και τα ενδύματα. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τα όρια της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας, αγκαλιάζοντας παράλληλα την κληρονομιά της Reebok», προσθέτουν οι Rushemy Botter και Lisi Herrebrugh Botter.

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP είναι ένα έργο που αντιπροσωπεύει το πρώτο άλμα στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη μόδα που πραγματοποιεί η Reebok με τη New Guards Group μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Authentic Brands Group (Authentic). Αυτό το λανσάρισμα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού σηματοδοτεί όλα τα συναρπαστικά πράγματα που έρχονται.

«Γνωρίζαμε ότι η συνεργασία με την New Guards Group θα μας επέτρεπε να αλλάξουμε τα πράγματα, προσφέροντας στους καταναλωτές φρέσκες ιδέες και απροσδόκητες συνεργασίες», δήλωσε ο Todd Krinsky, CEO και Πρόεδρος της Reebok. «Είμαι απίστευτα χαρούμενος για όσα πετύχαμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτή η τελευταία κυκλοφορία με την Botter και την HP δίνει μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε αυτή τη μακροπρόθεσμη συνεργασία».

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα καμπάνια NESCAFÉ® Frappé είναι τόσο απολαυστική όσο και το να είσαι ο εαυτός σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET