ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου!

Πληροφορίες μιλούν για περιστατικό διακίνησης ναρκωτικών.

Neopolis Team

27 Σεπτεμβρίου, 2022

Η μέρα ξεκίνησε κάπως άγρια για τους φοιτητές στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, οι οποίοι άκουσαν πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 10:00.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ, ενώ είχε κληθεί η Ασφάλεια για κάποιο συμβάν. Σε νεώτερη ενημέρωση, το ΣΚΑI ανέφερε πως έπεσαν δύο πυροβολισμοί όταν ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι, όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές) αντιστεκόμενος στη σύλληψή του.

UPDATE

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, η αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε από την επιχείρηση και τότε ο 30χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης, της επιτέθηκε. Η αστυνομικός άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τον άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

 «Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Σύμφωνα ξανά με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 9 άτομα, μεταξύ των οποίων η μητέρα τού δράστη και ο αδερφός του.

Η ΚΝΕ από την πλευρά της, καταγγέλει ότι απειλήθηκαν και κυνηγήθηκαν ακόμα και φοιτητές από τους αστυνομικούς με τα όπλα, ενώ τονίζει ότι φοιτητές και σύλλογοι έχουν κάνει πολλές καταγγελίες για ύποπτες δράσεις στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που γνωρίζει το πρόβλημα και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους, αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα φοιτητές, για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΜΑΚ αποκτά δική του εφαρμογή και κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των φοιτητών του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα φοιτητών των ΕΚΠΑ-ΕΜΠ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET