ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΞΕΡΟΥΝ

Είσαι από αυτούς που ζηλεύουν πολύ ή πέρα βρέχει; Το ζώδιό σου έχει την απάντηση!

Ποιος είδε Σκορπιό να ζηλεύει και δεν τον φοβήθηκε...

Neopolis Team

8 Απριλίου, 2020

Η ζήλια είναι ένα δυνατό και ύπουλο συναίσθημα, που όλοι μας το έχουμε νιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Κάποιες φορές μάλιστα είναι τόσο έντονο που φτάνει να διαλύει ανθρώπινες σχέσεις. Όχι μόνο ερωτικές, αλλά και φιλικές. Μπορεί να παίξει τόσο με το μυαλό σου, που αν την αφήσεις να σε κυριεύσει, τότε παύεις να σκέφτεσαι και να πράττεις με τη λογική. Νομίζω ότι ανήκει διακαιωματικά στο top 3 των αιτιών που μπορούν να κάνουν ένα ζευγάρι να χωρίσει. Ενημερωτικά, την τριάδα συμπληρώνουν η έλλειψη εμπιστοσύνης και η απιστία. All time classics.

Μπορεί ο καθένας εκεί έξω να διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο τις σκηνές ή τις εξάρσεις ζήλιας, ωστόσο σίγουρα μπορεί να εντοπίσει κανείς πολλές ομοιότητες αν ανατρέξει στα ζώδια. Γενικά, το ζώδιό μας μαρτυρά σε μεγάλο βαθμό πολλά από τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά, οπότε δε θα μπορούσε να μην έχει κι εδώ την απάντηση, στο πώς δηλαδή αντιμετωπίζουμε αυτό το συναίσθημα. Για ρίξε μία ματιά παρακάτω και ταυτίσου!

Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη ζήλια, ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός

Κριός και εγωισμός πάνε μαζί, επομένως είσαι απ’ αυτούς που ζηλεύουν. Είσαι όμως κι απρόβλεπτος στις αντιδράσεις σου, οπότε δεν είναι στάνταρ το πώς θα αντιδράσεις αν συνειδητοποιήσεις ότι το ταίρι σου φλερτάρει με άλλους ή παίζει το ματάκι του. Αν είσαι πολύ καψουρεμένος, μπορεί να ζηλέψεις απίστευτα και να κάνεις μεγάλο καβγά. Αν όμως είναι κάτι χαλαρό, δε θα σκάσεις κιόλας.


Ταύρος

Σαν Ταύρος πέρα από φουλ ξεροκέφαλος, είσαι και πολύ κτητικός. Με άλλα λόγια, δεν είναι να παίζουν μαζί σου. Διαισθάνεσαι την «απειλή» από μακριά, επομένως όταν κάποιος πάει να σου «φάει» το ταίρι, βγαίνουν ατμοί από τα ρουθούνια σου και είσαι έτοιμος να χιμήξεις. Επιπλέον, επειδή δεν πιστεύεις πως φταίει μόνο το τρίτο πρόσωπο, αλλά κι ο/η σύντροφός σου που όλο και κάποιο δικαίωμα θα έδωσε, για λίγο καιρό του/της κάνεις τη ζωή κόλαση, μέχρι να πάρει το μάθημά του/της. Μόνο χαλαρά δεν την αντιμετωπίζεις τη ζήλια…. Φοβού τον Ταύρο, guys!


Δίδυμος

Αρχικά, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια συγχαρητήρια στα άτομα εκεί έξω που καταφέρνουν να έχουν σχέση με Διδύμους. Είναι πραγματικοί ήρωες, γιατί τα άτομα δεν παλεύονται. Συνήθως, οι άλλοι ζηλεύουν το Δίδυμο όσο εκείνος είναι στην κοσμάρα του και δε νιώθει τίποτα. Εσύ λοιπόν μπορεί να μη νιώθεις εύκολα ζήλια, ενώ αν πάλι αισθανθείς ότι κάτι παίζει, το πιο πιθανό είναι να κάτσεις να το συζητήσεις. Είσαι υπερβολικά επικοινωνιακό άτομο για να τα κρατήσεις μέσα σου. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να καθησυχάζει τον άλλον, γιατί αν οι υποψίες σου βγουν αληθινές στο τέλος, τότε γίνεται το έλα να δεις. Κουλ, κουλ, αλλά άμα τα πάρει ο Δίδυμος, τρέχουμε να βρούμε λαγούμι να κρυφτούμε. 


Καρκίνος

Ο Καρκίνος σαν συναισθηματικό ζώδιο, είναι επόμενο και να ζηλεύει! Θα ανησυχούσαμε αν δε ζήλευες δηλαδή. Ωστόσο, εξαρτάται λίγο και σε τι φάση βρίσκεσαι κάθε φορά, για να πούμε πώς θα αντιδράσεις. Αν τα ‘χεις μαζεμένα από πριν, υπάρχει η πιθανότητα να εκραγείς επί τόπου και να κάνεις μεγάλη σκηνή, αλλά υπάρχει και το σενάριο να αποσυρθείς στο καβούκι σου και να περιμένεις λίγο προτού εκφραστείς. Αυτό το δεύτερο έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του. Από τη μία, παίρνεις το χρόνο σου να σκεφτείς ώριμα και να αναλύσεις σωστά την κατάσταση, αλλά από την άλλη μπορεί απλώς να γίνεσαι όλο και πιο τούρμπο και η έκρηξη να είναι σούπερνοβα. Όπως και να ‘χει, παίζεις με τους δικούς σου όρους.


Λέων

Ο βρυχηθμός του Λιονταριού ακούγεται από μίλια μακριά, ακόμη κι αν δεν λέει τίποτα. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να φοβίζει τον άλλον και να μην παίζει παιχνιδάκια μαζί σου. Ποιος είναι αυτός δηλαδή που θα κοροϊδέψει έναν Λέοντα; Σε περίπτωση λοιπόν που καταλάβεις οτιδήποτε ύποπτο, ή που θα χτυπήσεις επί τόπου καμπανάκι και θα κάνεις σκηνή ή που θα το παίξεις εντελώς αδιάφορος και θα το βαφτίσεις αξιοπρέπεια. Και στον ψυχρό πόλεμο είσαι μανούλα. Σηκώνεις μύτη, δεν απαντάς σε τίποτα κι αν είναι να μιλήσεις, απλά πετάς μπηχτές και ειρωνεύεσαι. Ή είσαι ντίβα ή δεν είσαι, ρε παιδί μου!


Παρθένος

Ο Παρθένος είναι ζώδιο της λογικής που αναλύει στο μυαλό του τα πάντα, ωστόσο είναι και ιδιότροπος, επομένως ακόμα και να ζηλέψει, θα φροντίσει να μην το δείξει. Δε θέλει να δώσει στο ταίρι του την ευχαρίστηση ότι ζηλεύει και ενδιαφέρεται. Το παίζει δηλαδή υπεράνω. Ναι καλά… Ποιον κοροϊδεύεις μωρέ Παρθένε; Από μέσα σου βράζεις, άλλο που πας να βγάλεις τους άλλους τρελούς. Προτιμάς απλώς να τα κρατάς μέσα σου και στην επόμενη στραβή να τα πετάξεις όλα μαζεμένα. Ναι, έτσι λύνονται τα θέματα.


Ζυγός

Ρομαντικός από τη φύση σου, δίνεις στο ταίρι σου τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, γιατί έχεις την τάση να εκλογικεύεις τη ζήλια. Ακόμα εκεί θέλεις να έχεις ισορροπία. Το ξέρω ότι πέφτεις από τα σύννεφα, αλλά έτσι είναι. Σκηνές ζηλοτυπίας, καβγάδες, γκρίνιες και υπερβολικές αντιδράσεις, μακριά από σένα. Αν λοιπόν συνειδητοποιήσεις ότι το ταίρι σου ζηλεύει ή πιάσεις τον εαυτό σου να νιώθει έτσι, θα προσπαθείς να το αποφύγεις όσο περισσότερο γίνεται κι αν δε βρίσκεις άκρη, απλά θα την κάνεις για άλλες πορτοκαλιές.


Σκορπιός

Σκορπιός και ζήλια πάνε μαζί. Είναι τέτοια η κτητικότητα και το πάθος που σε διακατέχουν, που η ζήλια σε τυφλώνει. Μπορεί να ζηλέψεις από πρώην, ένα φίλο του συντρόφου σου, μέχρι και έναν εντελώς άγνωστο. Πιθανός στόχος είναι λοιπόν οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε θεωρήσεις ότι μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τη σχέση σου. Άπαξ και σου μπει στο μυαλό ότι τρέχει κάτι λοιπόν, θα βγάλεις μπρος τον ντετέκτιβ εαυτό σου, θα φέρεις τον κόσμο άνω-κάτω για να εξακριβώσεις τι συμβαίνει και στη συνέχεια τα πράγματα θα πάρουν τρομακτική τροπή. Ποιος είδε Σκορπιό να ζηλεύει και δεν τον φοβήθηκε…


Τοξότης

Εδώ έχουμε μία από τις λίγες περιπτώσεις, όπως κι αυτή του Διδύμου, που περισσότερο τον ζηλεύουν παρά ζηλεύει. Σαν Τοξότης, θα βιώσεις πολύ σπάνια το συναίσθημα της ζήλιας, μιας και δεν είσαι των σταθερών σχέσεων, ούτε σ’ αρέσουν οι αποκλειστικότητες. Τη μία και μοναδική φορά που θα αισθανθείς ότι δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη σχέση σου, κατευθείαν θα πάρεις την απόφαση να χωρίσεις ή ακόμα χειρότερα, απλά να εξαφανιστείς. Σιγά μην κάτσεις να σκάσεις κιόλας…


Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ζωδίου. Σαν άτομο που θέλει να τα έχει όλα υπό έλεγχο, αποκλείεται να μπεις σε μία σχέση με ένα άτομο που δεν εμπιστεύεσαι απόλυτα, επομένως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να ζηλέψεις, γιατί αν τελικά γίνει η στραβή, πιο πολύ θα νιώσεις τον κόσμο σου να γκρεμίζεται και την προδοσία να σε πονάει παρά τη ζήλια να σε καίει. Επειδή αυτό το σενάριο συμβαίνει σπάνια όμως, φροντίζεις να αποφεύγεις τη ζήλια όπως ο διάολος το λιβάνι.


Υδροχόος

Ακόμη ένα ζώδιο που προσωπικά δεν έχω καταφέρει να καταλάβω μέχρι στιγμής και ούτε πρόκειται μάλλον. Η αντίδρασή σου Υδροχόε απέναντι στη ζήλια είναι εντελώς απρόβλεπτη, με τα σενάρια να είναι κυρίως 3: 1) να μη ζηλέψεις καθόλου, 2) να την πεις χοντρά στον άλλον και 3) να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Εξαρτάται λοιπόν σε ποια φάση θα βρίσκεσαι και πόσο σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει. Επίσης, πολύ πιθανό είναι να μαζέψεις τα πράγματά σου και να την κάνεις. Ποιος ο λόγος να μπεις εμπόδιο σε έναν νέο έρωτα που γεννιέται; 


Ιχθύς

Πάρα πολύ συναισθηματικό ζώδιο ο Ιχθύς, ωστόσο δεν αφήνει τη ζήλια να τον κατατροπώσει. Επίσης, είναι το ζώδιο που συγχωρεί πιο εύκολα από όλα τα υπόλοιπα. Επομένως, σε περίπτωση που ζηλέψεις, πιο πιθανό είναι να νιώσεις λύπη παρά θυμό, κι αυτό γιατί θέλεις πάντα να μπαίνεις στη θέση των άλλων και προσπαθείς να δικαιολογείς τις καταστάσεις. Θα νιώσεις προδομένος και θα κλαις για πολλές μέρες συνεχόμενα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

ΖΩΔΙΑ

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET