Μπορεί να μην παρατηρούμε τον τρόπο που κόβουν τις πίτσες οι πιτσαρίες, ωστόσο μία πίτσα έχει συγκεκριμένο τρόπο κοπείς έτσι ώστε να μείνουν όσοι την φάνε ικανοποιημένοι. Τον «αλγόριθμο» για το σωστό κόψιμο πίτσας, τόν έφτιαξαν δύο μαθηματικοί, o Τζόελ Χάντλεϊ και ο Στέφεν Γουόρσλεϊ του University of Liverpool.
Κατέληξαν λοιπόν σε αυτό το, ομολογουμένως πολύπλοκο, σχήμα, προκειμένου να κοπούν 12 ίσα κομμάτια. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και πάλι κάποιοι θα έχουν παράπονο μια και μερικοί θα βρουν στο πιάτο τους περισσότερη ζύμη από τους άλλους.