ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πτυχιακή Εξεταστική | Δείτε τι δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας.

Χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Φίλης, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, ο Κώστας Φωτάκης Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας και η Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο καλωσόρισμά του, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Γεια σας. Θα έχουμε τακτικές επικοινωνίες […]

Neopolis Team

27 Νοεμβρίου, 2015

Χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Φίλης, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, ο Κώστας Φωτάκης Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας και η Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο καλωσόρισμά του, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Γεια σας. Θα έχουμε τακτικές επικοινωνίες μαζί σας και βεβαίως είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφόρηση με υπηρεσίες του Υπουργείου. Ο κ. Μπόβαλης είναι ο εκπρόσωπος Τύπου.

Η παιδεία, όπως η υγεία και η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης, προκειμένου η χώρα σταδιακά να οδηγηθεί σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη.

Δεν παραγνωρίζουμε τους περιορισμούς της δημοσιονομικής κρίσης. Ακόμη όμως και σε αυτά τα πλαίσια αναζητούμε λύσεις που θα απαντούν στα επείγοντα προβλήματα. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων, οι προηγούμενες κυβερνήσεις.»

Στην συνέντευξη τύπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν και δημοσιογράφοι από αρκετά μέσα τα οποία ασχολούνται με την εκπαίδευση και θέματα που αφορούν τους φοιτητές και τους μαθητές της χώρας.

Μία από τις ερωτήσεις που έγιναν και απασχολεί άμεσα χιλιάδες φοιτητές της χώρας μας είναι η πραγματοποίηση της Πτυχιακής Εξεταστικής ή Διπλής Εξεταστικής -όπως αποκαλούν αρκετοί-, κατά την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Στην απάντηση που έδωσε η κ. Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή σε αυτό το θέμα, ούτε υπάρχει στις προθέσεις μας. Οπότε αυτά όλα για τις εξεταστικές κι όλα αυτά είναι θέματα εθνικού διαλόγου, όπου ελπίζουμε να συμμετέχουν και οι φοιτητές και ο φοιτητικός κόσμος για να εκθέσει τα προβλήματά του.»

Επιπλέον, κάτι ακόμα που αναφέρθηκε και αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα είναι ανοιχτό από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χωρίς κλήρωση.

Το σχέδιο αυτό για είσοδο χωρίς κλήρωση στο ΕΑΠ προέκυψε όταν 30.000 φοιτητές κινδύνεψαν να βρεθούν στον αέρα όταν δεν μπορούσε να συνεχιστεί η πληρωμή των καθηγητών του Ιδρύματος καθώς έληξαν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ μέσω των οποίων πληρώνονταν. Τελικά βρέθηκε η εναλλακτική λύση οι 200 υπάλληλοι να πληρώνονται από το Ιδρυμα, με νόμιμους τρόπους, το οποίο επιβαρύνεται με ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη μισθοδοσία. Εκτιμάται οτι το ποσό θα ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και όπως παραδέχεται η διοίκηση του ΕΑΠ χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει το Ιδρυμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET