ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πτυχιακή Εξεταστική 2016 | Τι ισχύει και ποιοι θα μπορέσουν να την αξιοποιήσουν.

Μπορεί να βρισκόμαστε 1,5 μήνα περίπου πριν την εξεταστική και αρκετοί φοιτητές ήδη να έχουν ολοκληρώσει τη δήλωση μαθημάτων για το τρέχον εξάμηνο, ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές το τι θα γίνει με την Πτυχιακή Εξεταστική 2016. Αν και πέρσι οι επί πτυχίο φοιτητές των ΑΕΙ και Α.ΤΕΙ, είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα […]

Neopolis Team

14 Δεκεμβρίου, 2015

Μπορεί να βρισκόμαστε 1,5 μήνα περίπου πριν την εξεταστική και αρκετοί φοιτητές ήδη να έχουν ολοκληρώσει τη δήλωση μαθημάτων για το τρέχον εξάμηνο, ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές το τι θα γίνει με την Πτυχιακή Εξεταστική 2016.

Αν και πέρσι οι επί πτυχίο φοιτητές των ΑΕΙ και Α.ΤΕΙ, είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που διδάχθηκαν σε προηγούμενα εξάμηνα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει δηλώσει ακόμα το αν θα διεξαχθεί η Πτυχιακή Εξεταστική 2016.

Παρ’όλα αυτά, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, φαίνεται να είναι ανοιχτή στην εξέταση των προτάσεων που έχει λάβει από τους Φοιτητικού Συλλόγους της χώρας αλλά και να συζητήσει ανοιχτά στον Εθνικό Διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αν. Υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής:

«Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα εξετάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές προτάσεις, καθώς και τα πορίσματα που τυχόν προκύψουν για τους επί πτυχίω φοιτητές από τις εργασίες του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.»

 

Δείτε ΕΔΩ κι άλλα άρθρα σχετικά με την Πτυχιακή Εξεταστική 2016.

 

Και καθώς περιμένουμε κάποια επίσημη αποφαση για την Πτυχιακή Εξεταστική του Φεβρουαρίου, η οποία θα ισχύει ουσιαστικά μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές, καλό θα ήταν να δούμε ποιοι φοιτητές ονομάζονται «Επί Πτυχίω Φοιτητές» και θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία σε περίπτωση που τη δώσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

«Επί Πτυχίω» θεωρούνται οι φοιτητές, μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Εαρινού Εξαμήνου, κατά το οποίο ολοκλήρωσαν τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων και στη διάρκεια των οποίων έχουν δηλώσει τα μαθήματα με τα οποία συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό Διδακτικών Μονάδων ή Μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ορίστηκε στην περσινή τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αναφερόταν στην πραγματοποίηση Πτυχιακής Εξεταστικής:

tropologia_foithtes

 

Δείτε ΕΔΩ κι άλλα άρθρα σχετικά με την Πτυχιακή Εξεταστική 2016.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του ΙΚΥ – Καταγγέλλει κακοδιαχείριση και εκθέτει την Κεραμέως!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET