ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πτώση στις Βάσεις 2015 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών βρίσκονται στην τελευταία ευθεία. Όπως γνωρίζουμε από τις έρευνες που έχουν γίνει, τα περισσότερα μηχανογραφικά έχουν συμπληρωθεί με κριτήριο τις σχολές που βρίσκονται κοντά στη μόνιμη κατοικία των υποψηφίων. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η πορεία των βάσεων αναμένεται να είναι πτωτική και σε […]

Neopolis Team

10 Ιουλίου, 2015

Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών βρίσκονται στην τελευταία ευθεία. Όπως γνωρίζουμε από τις έρευνες που έχουν γίνει, τα περισσότερα μηχανογραφικά έχουν συμπληρωθεί με κριτήριο τις σχολές που βρίσκονται κοντά στη μόνιμη κατοικία των υποψηφίων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η πορεία των βάσεων αναμένεται να είναι πτωτική και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2.000 μόρια σε ορισμένες σχολές των ΤΕΙ. Παράλληλα πτώση αρκετών μορίων αναμένεται σε υψηλόβαθμες σχολές ΑΕΙ της περιφέρειας.

Για παράδειγμα, στις υψηλόβαθμες ιατρικές σχολές η πτώση μπορεί να φτάσει έως και τα 500 μόρια. Μία τέτοια περίπτωση περιφερειακής σχολής μπορεί να αποτελέσει η Ιατρική Αλεξανδρούπολης. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν και οι Κτηνιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με το 1ο Επιστημονικό Πεδίο, η πτώση σε κάποιες σχολές ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια. Μάλιστα, αυτό αναμένεται να συμβεί και στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου οι οποίες μπορεί να πέσουν πάνω από 700 μόρια, όπως στην περίπτωση της Νομικής στην Κομοτηνή.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET