UNI LIFE & TIPS

Τα στάνταρ ψέματα που κάθε φοιτητής έχει ξεστομίσει τουλάχιστον μια φορά!

Τα έχεις πει, τα έχω πει και θα τα ξαναπούν όσοι θα περάσουν από τα αμφιθέατρα. 

Όταν είσαι φοιτητής, είναι να μη γίνει η αρχή. Γιατί άπαξ και γίνει, τα αθώα ψεματάκια που θα πεις θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν αβίαστα το ένα μετά το άλλο. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο έτος, ψαρωμένος όπως είσαι, ξεκινάς λέγοντας αθώα – σχεδόν cute – ψεματάκια. Μέχρι που φτάνεις στο τέταρτο ή πέμπτο έτος και η φάση γίνεται πιο περίπλοκη.

Μεταξύ κατεργαραίων όμως, να υπάρχει και ειλικρίνεια. Τα παρακάτω ψέματα τα έχεις πει, τα έχω πει και θα τα ξαναπούν όσοι θα περάσουν από τα αμφιθέατρα. 

«Δε φταίω εγώ, οι καθηγητές είναι περίεργοι»

Για να σε προλάβω, ξέρω, είμαι και εγώ παθών. Υπάρχουν καθηγητές που δε σε περνάνε ούτε με τάμα στην Παναγία την Ελεούσα. Ωστόσο, ας μην κοροϊδευόμαστε. Τελευταίο μάθημα στις 2 Ιουλίου δεν κάθισε ποτέ κανείς να το διαβάσει. Έγραψες ό,τι θυμόσουν από τις διαλέξεις, ό,τι μπόρεσες να δεις από το διπλανό σου και κάποιες αλχημείες της στιγμής. Πήρες 2 και το άξιζες. 

«Δεν έχω μεγάλο σπίτι, ας αράξουμε στο δικό σου»

Εδώ bro έχεις παίξει σύνηθες ψέμα και μάλιστα τεχνηέντως. Το σπίτι που σου νοίκιασαν οι γονείς σου είναι 32 τ.μ., μια χαρά μπορείτε να αράξετε. Δε φταίει το μέγεθός του (that’s what she said), φταίει η κατάστασή του. Τα πιάτα στο νεροχύτη έχουν δημιουργήσει μια περίτεχνη στοίβα, ενώ τα ρούχα και τα πράγματά σου κείτονται διάχυτα σε κάθε πιθανό έπιπλο του σπιτιού. Κάπως έτσι, καταλήγει η παρέα σου να δει το σπίτι σου πρώτη φορά στο τρίτο εξάμηνο. 

 «Δεν έχω χάσει ούτε μία διάλεξη»

Αααχ… Αυτό το ψέμα προσωπικά το είχα κάνει σοβαρό spam. Οι γονείς μου νόμιζαν ότι είμαι τόσο συνεπής φοιτητής, που θα έπαιρνα υποτροφία για μεταπτυχιακό. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχω ένα τεράστιο κενό μνήμης από το πανεπιστήμιο. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι οι αίθουσες είχαν να με δουν από το δεύτερος έτος, μέχρι που αποφάσισα ότι πρέπει να πάρω το πτυχίο.

«Σ’ αυτό το εξάμηνο θα ξεκινήσω νωρίς το διάβασμα»

Οι Ερινύες θα έπρεπε να σε είχαν στοιχειώσει στον ύπνο σου. Είπαμε, να λέμε ψέματα στους άλλους, αλλά όχι και σε εμάς τους ίδιους. Κι όμως, χωρίς καμία ντροπή, σε κάθε εξάμηνο έταζα ψευδώς στον εαυτό μου ότι θα ξεκινήσω να διαβάζω πολύ πριν την εξεταστική. Πέντε συναπτά έτη με κορόιδευα κατάμουτρα, αφού ποτέ μα ποτέ δεν έδωσα πάνω από μια βδομάδα περιθώριο να διαβάσω ένα μάθημα. Και αυτό, πάντα και αποκλειστικά στη διάρκεια των εξεταστικών.

«Χρωστάω τρία μαθήματα»

Άλλο ένα ψέμα που ακούν κυρίως οι γονείς μας, αλλά δεν έχει κακό σκοπό. Γλιτώνεις εγκεφαλικά έτσι. Πέρα απ’ την πλάκα, εμένα μου προσέφερε αρκετά εξάμηνα γαλήνης και ηρεμίας. Ο κανόνας πάει ως εξής: Εάν χρωστάς διψήφιο αριθμό, τον διαιρείς με το 2. Εάν χρωστάς μονοψήφιο, μπορείς να πεις και την αλήθεια (εκτός κι αν είσαι πρώτο έτος και χρωστάς 8 μαθήματα). Παρ’ όλα αυτά, πάντα ακούγεται καλύτερο το «Δε θυμάμαι ακριβώς, πρέπει να δω στο progress», το οποίο χρησιμοποιείς σε έκτακτες ανάγκες.

«Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι με συμφοιτητή/τρια»

Αυτό είναι ένα ψέμα που λες δίχως ντροπή ακόμα και στους φίλους σου. Για κάποιο περίεργο, δικό σου λόγο, δε θέλεις να μαθευτεί σε καμία των περιπτώσεων ότι είχες ερωτική σχέση με άτομο της σχολής. Δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά λογικά το ξέρει ήδη όλη η παρέα και πιθανόν και όλη η σχολή.

«Δεν έχω λεφτά για καφέ»

Δεν έχω ακούσει ποτέ πιο υποκριτικό και εκνευριστικό ψέμα από συμφοιτητή μου. Αλλά ας μην είμαι άδικος, έχω χρησιμοποιήσει και εγώ αυτήν την τέλεια δικαιολογία. Μόλις έχεις τελειώσει μάθημα και πετυχαίνεις στο λεωφορείο ένα συμφοιτητή σου. Σου προτείνει να πάτε στα καπάκια για καφέ, αλλά εσύ προτιμάς να χαλάσεις τα τελευταία σου χρήματα σε βραδινή έξοδο με την παρέα σου. Οπότε λες ένα «Ρε ‘συ έχω ξεμείνει από γκαφρά αυτό το μήνα» και το ίδιο βράδυ ανεβάζεις story σε κλαμπ.

«Φέτος κομμένα τα delivery»

Το μεγαλύτερο ψέμα που έχω πει στο φοιτητή εαυτό μου, αφορά το φαγητό. Τι κι αν μου έδωσα προθεσμίες, τι κι αν κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και μου υποσχέθηκα ότι δε θα ξανά παραγγείλω απ’ έξω, οι ντελιβεράδες γέλασαν, γιατί οι ντελιβεράδες ήξεραν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν από κάθε εξάμηνο να λέω πως θα αρχίσω να μαγειρεύω. «Ορίστε, θα γλιτώσεις και χρήματα» μου έλεγα. Εν τέλει, μετά από 5,5 χρόνια σπουδών και κατόπιν γρήγορων υπολογισμών, μάλλον θα μπορούσα να έχω πάει δύο φορές ταξίδι στο Μπαλί με τα λεφτά που ξόδεψα στο fast food.

Bonus: «Βρήκα δουλειά που έχει σχέση με τις σπουδές μου»

Είναι ένα ψέμα που λέμε στην παρέα μας κατά τα τελευταία ακαδημαϊκά έτη, ειδικά αν έχουμε μείνει στη σχολή για πάνω από 5 χρόνια, αλλά ακόμα και αφότου πάρουμε πτυχίο. Στην πραγματικότητα οι πρώτες δουλειές που πιάσαμε ως φοιτητές ή αμέσως μετά την αποφοίτηση, δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το πτυχίο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET