ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρύτανης ΕΜΠ: Παράταση εξαμήνου για να καλυφθούν κενά – Πώς θα διεξαχθεί η εξεταστική!

Έφτασε κι αυτή η ώρα!

Neopolis Team

3 Ιανουαρίου, 2021

Το χειμερινό εξάμηνο φτάνει στο τέλος του και είναι η σειρά της εξεταστικής να μας ταλαιπωρήσει. Όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι ίδια με τις δύο προηγούμενες, που σημαίνει πως θα πραγματοποιηθεί κυρίως εξ αποστάσεως και σε ορισμένες περιπτώσεις που απαιτείται, δια ζώσης.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ εξέδωσε ανακοίνωση να ενημερώσει τους φοιτητές για τη διαδικασία, καθώς και τις αλλαγές που θα γίνουν στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο (όπου ως περίοδος εξεταστικής έχει οριστεί το διάστημα 18/1-12/2) λόγω αναγκών που δημιουργούνται υπό αυτές τις συνθήκες. Όπως αναφέρει, στην κάθε Σχολή θα γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις, μεταξύ των οποίων και η επιμήκυνση του εξαμήνου, ώστε να καλυφθούν κάποια κενά σε εργαστηριακές ασκήσεις.

Συγκεκριμένα, οι 3 αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1) Μικρή επιμήκυνση της διδακτικής περιόδου για την κάλυψη εκκρεμοτήτων κυρίως σε εξ αποστάσεως εργαστηριακές ασκήσεις και των όποιων καθυστερήσεων στην εκκίνηση του χειμερινού εξαμήνου.

2) Αύξηση κατά μία εβδομάδα της διάρκειας της εξεταστικής περιόδου εξ αιτίας των αυξημένων χρονικών απαιτήσεων των εξ αποστάσεως εξετάσεων.

3) Μετακίνηση για μικρό διάστημα της εξέτασης των διπλωματικών εργασιών για να ολοκληρωθούν όσες έχουν πειραματικό μέρος, σε συνδυασμό με ειδική πρόβλεψη για πρόσβαση και εντατική εργασία των επί διπλώματι φοιτητών στα εργαστήρια.

Όπως διαβάζουμε στη συνέχεια της ανακοίνωσης:

«Τα μαθησιακά και λειτουργικά μειονεκτήματα που συνοδεύουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά και τα πλεονεκτήματα, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της, έχουν διαπιστωθεί μέσα από την εμπειρία του τελευταίου χρόνου, και αποτιμώνται πλέον ποσοτικά και ποιοτικά. Στα προβλήματα προστίθεται η σημαντική καθυστέρηση στη διάθεση βιβλίων και συγγραμμάτων αν και η υποκατάστασή τους  από το ψηφιακό υλικό της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-διδασκαλίας καλύπτει εν μέρει τις βασικές ανάγκες.  

 Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες για εξεταστές και εξεταζόμενους και δοκιμάζουν την ακεραιότητα της εξεταστικής διαδικασίας. Με επίγνωση της  κατ’ οικονομία υποκατάστασης των δια ζώσης εκπαιδευτικών διαδικασιών, με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, αλληλοκατανόηση, συνεργασία και μεγάλη προσπάθεια, διδάσκοντες και φοιτητές θα αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες.  Η νέα πολύπλευρη εμπειρία που αποκτήσαμε, που είναι κοινή με της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας, αναδεικνύει προκλήσεις και θα αποδειχθεί πολύτιμη.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET