fbpx

Φοιτητικό πάσο | Τα πρώτα πραγματάκια που καλό είναι να γνωρίζεις!


Η φοιτητική χρονιά για τους πρωτοετείς φοιτητές είναι προ των πυλών, με την ανακοίνωση των βάσεων να διαδέχονται τα άπειρα τηλέφωνα για συγχαρητήρια, η αναζήτηση φοιτητικού διαμερίσματος και φυσικά, μια πρώτη βόλτα από το νέο σου «σπίτι». Ευελπιστούμε χωρίς τους γονείς να σε σένρουν χεράκι χεράκι.

Βασικό κομμάτι της ζωής του φοιτητή, πέρα από το ατελείωτο αλκοόλ και το διάβασμα της τελευταίας στιγμής για την εξεταστική, είναι το γνωστό φοιτητικό πάσο. Γιατί; Γιατί σου «ξεκλειδώνει» ένα σωρό δυνατότητες και παροχές που αξίζει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Και προφανώς, δεν είναι μόνο η μείωση στα ΜΜΜ της πόλης (βλ. μετρό, λεωφορεία κλπ).

Είναι κυρίως όλα τα «παρελκόμενα», με τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας να κάνουν τα πάντα, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν ένα από τα πλέον ενεργά target groups. Τους νέους, ηλικίας 18 – 24. Από τη στιγμή λοιπόν, που μας δίνουν το πάτημα, δεν πρέπει να τους …εκμεταλλευτούμε λιγάκι;

Παραδείγματα τέτοιων εκπτώσεων/προσφορών:

 • Εκπτώσεις και δώρα από τη Student Club των Public (ειδικές προσφορές δηλαδή μέσω της συλλογής πόντων, συμμετοχής σε διαγωνισμούς και κληρώσεων)
 • Σημαντικές προσφορές από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με την Cosmote και την Vodafone να κάνουν τη διαφορά
 • Προσφορές για σταθερή τηλεφωνία και Ίντερνετ
 • Προσφορές από το φοιτητικό πρόγραμμα που «τρέχει» κάθε χρόνο η Aegean Airlines
 • Μείωση τιμής τόσο στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ όσο και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (μήπως να ξαναπάς διακοπούλες;)
 • Εκπτώσεις από τα ΕΛΤΑ (έκπτωση 30% στις τιμές των δεμάτων εσωτερικού για τα δέματα που στέλνονται από ή προς φοιτητές και ισχύει για αποστολές δεμάτων οποιουδήποτε βάρους)
 • Έκπτωση 10% στο εμπορικό κέντρο Attica
 • Εκπτώσεις σε φροντιστήρια – γυμναστήρια
 • Εκπτώσεις σε αρκετές αλυσίδες φαγητού, καφέ και διασκέδασης
 • Προσφορές για περιποίηση
 • Έκπτωση στα εισιτήρια των Village Cinemas
 • Δωρεάν είσοδο ή σημαντική μείωση εισιτηρίου σε πολλά μουσεία της χώρας (βλ. Ακρόπολης)

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις τη δική σου έρευνα αγοράς για τα καταστήματα της περιοχής και της πόλης σου που παρέχουν φοιτητικές εκπτώσεις και προσφορές και σίγουρα θα πέσεις πάνω σε «χρυσές» ευκαιρίες που θα σε γλιτώσουν από αρκετά χρήματα. Χρήματα, τα οποία αν μη τι άλλο, ξέρεις εκ των προτέρων που θα τα «φας»…

Πώς θα το αποκτήσεις:

Εδώ θέλει λίγη υπομονή. Κι αυτό διότι το φοιτητικό πάσο, δυστυχώς δεν έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Προηγείται μια διαδικασία, την οποία όλοι έχουμε υπομείνει, οπότε αναγκαστικά θα χρειαστεί να ακολουθήσεις το παράδειγμά μας.

Αρχικά, θα πρέπει να κάνεις την εγγραφή στη νέα σου σχολή, μέσω της Γραμματείας του τμήματός σου. Μόλις περάσεις από αυτό το βήμα κι «ανοίξουν» οι αιτήσεις, θα συμπληρώσεις τη δική σου και θα περιμένεις να λάβεις το πάσο σου, από οποιοδήποτε κατάστημα της Vodafone σε βολεύει. Η Vodafone, είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διανομή του φοιτητικού πάσο, οπότε θα σου προτείναμε να επιλέξεις οποιοδήποτε κατάστημά της δεν έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Δεν είναι καιροί αυτοί, να τους χάνεις περιμένοντας στην ουρά, έτσι δεν είναι;

Να πούμε σ’ αυτό το σημείο, πως χρησιμοποιώντας τη βεβαίωση σπουδών που θα παραλάβεις από την Γραμματεία της σχολής σου κατά τη διάρκεια της εγγραφής, πολλές από τις εταιρείες που προαναφέραμε, παρέχουν κανονικά την προβλεπόμενη φοιτητική έκπτωση/προσφορά.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET