ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωταθλήτρια η Νομική Αθηνών στον παγκόσμιο διαγωνισμό Manfred Lachs!

Mετά τη συμμετοχή της, η ομάδα της Νομικής Αθηνών, στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του διαστήματος εκπροσωπόντας την Ευρώπη ως νικήτρια για το 2016 κατάφερε να στεφθεί και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού. Η ομάδα αναδείχθηκε πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο αφήνοντας πίσω την δεύτερη θέση που […]

Default avatar

Guest Author

10 Οκτωβρίου, 2016

Mετά τη συμμετοχή της, η ομάδα της Νομικής Αθηνών, στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του διαστήματος εκπροσωπόντας την Ευρώπη ως νικήτρια για το 2016 κατάφερε να στεφθεί και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.

Η ομάδα αναδείχθηκε πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο αφήνοντας πίσω την δεύτερη θέση που είχε καταλάβει πέρυσι στον εν λόγω διαγωνισμό ενώ ανέδειξε για άλλη μία φορά τον καλύτερο αγορητή του διαγωνισμό, με φέτος να κατακτά αυτή την θέση η Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου.

Ο διαγωνισμός εικονικής δίκης Manfred Lachs συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια ζωής. Διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα ευθύνης από διαστημικές δραστηριότητες (εκτόξευση και θέση σε τροχιά δορυφόρων), στην προστασία του περιβάλλοντος από μη λειτουργικά διαστημικά αντικείμενα (space debris) καθώς και στο νομικό πλαίσιο διάσωσης και επιστροφής αστροναυτών, εν γένει συμμετεχόντων σε διαστημικές πτήσεις αλλά και διαστημικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε κατάσταση ανάγκης.

Την πρωταθλήτρια ομάδα της Νομικής Σχολής απετέλεσαν οι προπτυχιακές φοιτήτριες κυρίες Γεωργία – Ελένη Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γ. Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο κ. Κυριακόπουλο συνεπικούρησε, στην προετοιμασία της ομάδας, η προπτυχιακή φοιτήτρια κυρία Γεωργία – Μαρία Καλογήρου, η οποία είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό το 2014.

Η Νομική Σχολή Αθηνών κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του διαγωνισμού μεταξύ 60 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Στον ημιτελικό γύρο επικράτησε το Πανεπιστημίου Curtin (Perth, Αυστραλία), ενώ στον Παγκόσμιο Τελικό υπερίσχυσε το Πανεπιστημίου Obafemi Awolowo της Νιγηρίας, που είχε αποκλείσει στον άλλο ημιτελικό το Πανεπιστήμιο McGill (Μόντρεαλ, Καναδάς).

Διαβάστε στο Neopolis.gr όλα τα Φοιτητικά Νέα!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET