ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρώτα το απολυτήριο, μετά οι Πανελλήνιες εξετάσεις | Δείτε τις νέες αλλαγές βελτιώσεις του Υπουργείου Παιδείας

Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας οι οποίες αφορούν τις Πανελλήνιες και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παλαιών και νέων αποφοίτων. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής: Είναι νομοτεχνικές βελτιώσεις που αφορούν τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παλαιών και νέων αποφοίτων. Υπάρχει η ιδιομορφία φέτος ότι έχουμε δύο ειδών αποφοίτους, […]

Neopolis Team

3 Νοεμβρίου, 2015

Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας οι οποίες αφορούν τις Πανελλήνιες και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παλαιών και νέων αποφοίτων. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

Είναι νομοτεχνικές βελτιώσεις που αφορούν τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παλαιών και νέων αποφοίτων. Υπάρχει η ιδιομορφία φέτος ότι έχουμε δύο ειδών αποφοίτους, αυτούς που έχουν κάνει χρήση της παλαιάς ρύθμισης των 6 μαθημάτων συν 1 για διεύρυνση πεδίου και των φετινών για πρώτη φορά με 4 μαθήματα συν 1 για διεύρυνση πεδίου. Το κάνουμε πιο σαφές αυτό το πράγμα.

Στη χθεσινή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κα Ζωγραφάκη η οποία δήλωσε ότι «θεωρούμε σαν θετικό τη ρύθμιση που γίνεται με τα ποσοστά στους παλιούς και νέους απόφοιτους, και μάλιστα το ποσοστό εισαγωγής για τους παλιούς απόφοιτους να καθορίζεται μετά τις αιτήσεις που θα έχουμε, ποιοι δύνανται να προσέλθουν με το καινούργιο σύστημα. Άρα, να καθοριστεί ένα ποσοστό με βάσει την αναλογία. Και ορίζεται και η αναλογία παλιών και νέων στο 60 και 40 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Πρώτα απολυτήριο μετά πανελλήνιες

Από τα λεγόμενα της Προέδρου της ΟΛΜΕ εξάγεται και το γεγονός ότι φέτος θα προηγηθούν οι απολυτήριες εξετάσεις και θα ακολουθήσουν οι πανελλαδικές.

Ακολουθούν τα όσα είπε η κα Ζωγραφάκη:

Έτσι και αλλιώς ξέρουμε ότι φέτος και σε εφαρμογή του ν.4183 που δεν άλλαξε με τον προηγούμενο νόμο, προηγείται το απολυτήριο, η απόκτηση απολυτηρίου για τους αποφοίτους των λυκείων και έπεται η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Άρα τα ποσοστά όπως είναι κατανεμημένα θεωρούμε ότι θα υπάρχει μια δικαιοσύνη, άρα τα παιδιά επιλέγουν με βάση τι θεωρούν ότι είναι πιο σωστό για αυτούς, τι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις δικές τους ανάγκες και στη μαθησιακή προετοιμασία ούτως ώστε, να ανταποκριθούν στο βάρος των εξετάσεων.

Και σε άλλα Τμήματα του Υπουργείου Παιδείας θα προΐστανται εκπαιδευτικοί

Κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να προΐστανται εκτός από τις διευθύνσεις σπουδών και στα αυτοτελή Τμήματα Παιδικού Σταθμού και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Ακολουθούν τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:

Δεύτερον, υπάρχει μια πρόσθεση-βελτίωση στο ζήτημα των εκπαιδευτικών που μπορούν να προΐστανται σε τμήματα και διευθύνσεις του Υπουργείου, αυτό που ισχύει μέχρι τώρα, δηλαδή σε διευθύνσεις σπουδών που έχουν όχι μόνο διοικητικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Προσθέτουμε, επίσης, το αυτοτελές Τμήμα Παιδικού Σταθμού που υπάρχει στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, καθώς επίσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Δύνανται, λοιπόν και εκεί να προΐστανται και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτά είναι τα πιο σοβαρά. Σας το δίδω για να διανεμηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET