ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρύτανης ειρωνεύεται φοιτήτρια που ανησυχεί για το μέλλον της μετά το πτυχίο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εδώ που τα λέμε, στην Ελλάδα και δη στον κόσμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί απίστευτο πλέον. Ούτε καν η ειρωνία ενός Πρύτανη προς τους φοιτητές του… Διότι αυτό ακριβώς, συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Πα.Μακ, όταν ομάδα φοιτητών προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής, καθώς […]

Neopolis Team

26 Οκτωβρίου, 2017

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εδώ που τα λέμε, στην Ελλάδα και δη στον κόσμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί απίστευτο πλέον. Ούτε καν η ειρωνία ενός Πρύτανη προς τους φοιτητές του…

Διότι αυτό ακριβώς, συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Πα.Μακ, όταν ομάδα φοιτητών προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής, καθώς και για ζητήματα, όπως η διανομή δωρεάν συγγραμμάτων, η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής, ο Πρύτανης του Ιδρύματος Αχιλλέας Ζαπράνης«αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά».

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι ακολουθεί παρακάτω, ο κ. Ζαπράνης απαντούσε ειρωνικά στα αιτήματα και τις ανησυχίες των φοιτητών. Ξεκίνησε προτάσσοντας το πορτοφόλι και τα χρήματά του, λέγοντας χαρακτηριστικά «έλα, έλα να φας!», όταν η φοιτήτρια που του μιλούσε εκείνη τη στιγμή ζητούσε το δικαίωμά της ως προς τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών.

Η ενέργεια αυτή έφερε την έκρηξη των παρευρισκόμενων οι οποίοι δήλωσαν πως δε θέλουν την ελεημοσύνη κανενός, διαμαρτυρόμενοι επίσης, για το γεγονός πως δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για τους αποφόίτους, κάτι που κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή όλων των φοιτητών. Ακόμη κι εκεί όμως, ο κ. Ζαπράνης βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τους νέους, με την ατάκα «και τι θες, να σου βρω εγώ;».

Το βίντεο που έγινε viral:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠΑΜΑΚ»:

«Στις 18/10, μετά από απόφαση της συνέλευσης φοιτητών Πα.Μακ., πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην πρυτανεία, έχοντας ως κύριο αίτημα την άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής και επίσης τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλες/ους και το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και της κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων που καταργούνται σε επί μέρους σχολές.

Η αυθαίρετη απόφαση της κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα μας καθώς μας αναγκάζει όχι μόνο να καθυστερήσουμε τις σπουδές μας, αλλά και να πληρώνουμε επιπλέον έξοδα διαμονής στην πόλη, νοίκι, μεταφορικά κ.α.

Η πρόθεση μας να μην λειτουργήσουμε δια αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, ενόχλησε ιδιαίτερα το διοικητικό προσωπικό. Ακολούθησε μια ¨συζήτηση παρωδία¨, με τις πρυτανικές αρχές να απεκδύονται οποιαδήποτε ευθύνη. Επιπλέον, ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά.

Για αυτό, δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό.

Απαιτούμε τα αυτονόητα:

Άμεση άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής

Δωρεάν συγγράμματα και σίτιση για όλες και όλους.

Ενιαία και ισχυρά πτυχία με όλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα ενσωματωμένα σε αυτά.

Πρωτοβουλία φοιτητών Πα.Μακ.»

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET