ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

24 εκ. ευρώ ήταν ο προϋπολογισμός της Πράξης για το ΕΑΠ – Στο ΕΣΠΑ 2007-2013

24 εκ. ευρώ ήταν ο προϋπολογισμός της Πράξης για το ΕΑΠ – Στο ΕΣΠΑ 2007-2013 Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» εντάχθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 η πράξη «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο»  με κωδ. ΟΠΣ 296121 συνολικού ύψους 24.063.698,36 ευρώ. Η εν λόγω Πράξη συνολικής διάρκειας 66 μηνών, αφορά σε υποστηρικτικές δράσεις για την  […]

Neopolis Team

8 Νοεμβρίου, 2015

24 εκ. ευρώ ήταν ο προϋπολογισμός της Πράξης για το ΕΑΠ – Στο ΕΣΠΑ 2007-2013

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» εντάχθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 η πράξη «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο»  με κωδ. ΟΠΣ 296121 συνολικού ύψους 24.063.698,36 ευρώ.

Η εν λόγω Πράξη συνολικής διάρκειας 66 μηνών, αφορά σε υποστηρικτικές δράσεις για την  επέκταση και την ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων και υπηρεσιών του Ανοικτού Πανεπιστηµίου, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της λειτουργίας του φορέα, την ανάπτυξη κύριου εκπαιδευτικού υλικού για νέες θεματικές ενότητες και νέα προγράμματα σπουδών, καθώς και την ανάπτυξη διδακτικού υλικού με χρήση νέων τεχνολογιών.

Το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που έχει προσληφθεί στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Πράξης απασχολείται για την υλοποίηση των προαναφερθεισών δράσεων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε  έγγραφό του, που συνοδεύει απάντηση του υπουργού Οικονομίας, ο Ειδικός Γραμματέας Ιωαννίδης Γιώργος, ο οποίος και γνωστοποιεί ότι για τη νέα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014-2020) και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» δεν προβλέπεται συγχρηματοδότηση παρομοίων δράσεων.

Ερώτηση προς του υπουργούς Παιδείας και Οικονομίας, κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Χριστοφιλοπούλου, Κωνσταντόπουλος, Παπαθεοδώρου – οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ή τουλάχιστον προτίθενται να προβούν οι Υπουργοί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΕΑΠ με την ανανέωση των συμβάσεων του έμπειρου διοικητικού προσωπικού καθώς και τον σχεδιασμό για το μέλλον του ΕΑΠ.

Σημειώνουμε ότι η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στο διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, ενημέρωνε για τα ακόλουθα:

Το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου ανέρχεται στα 225 άτομα, εκ των οποίων οι 8 είναι μόνιμοι υπάλληλοι, 40 ΙΔΑΧ και 177 υπάλληλοι με συμβάσεις έργου. Οι υπάλληλοι της τελευταίας κατηγορίας αμείβονται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-13, του οποίου το φυσικό αντικείμενο λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2015. Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των υπαλλήλων αυτών θα οδηγούσε το Ίδρυμα σε πλήρη κατάρρευση.

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, με κατάπληξη διαπίστωσε ότι καμία διαδικασία δεν είχε κινηθεί, σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Και είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν ευθύνες της προηγούμενης Διοίκησης, πολύ περισσότερο στο μέτρο που ήταν γνωστό ότι δεν προβλεπόταν η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στο πλαίσιο του νέου χρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Το Πανεπιστήμιο καλείται και οφείλει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του με ίδιους πόρους, αξιοποιώντας την εμπειρία και προϋπηρεσία των υπαλλήλων του. Με γνώμονα την ακαδημαϊκή και κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος, η Διοικούσα Επιτροπή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την άμεση επίλυση του προβλήματος αυτού, σε βιώσιμη και λειτουργική βάση, προς όφελος των φοιτητών και των υπαλλήλων του ΕΑΠ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Γάτος πήρε διδακτορικό από το Παν/μιο του Βερμόντ κι εμείς ακόμα παλεύουμε το πτυχίο!

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Με δωρεάν είσοδο κι εκδηλώσεις το γιορτάζουν αύριο (18/5) τα μουσεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET