ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτοετής στην Αθήνα; Δες τι χρειάζεσαι για να βγάλεις «μειωμένη κάρτα» για τα Μέσα!

Όσοι ξεκινάτε φέτος τη φοιτητική σας ζωή, θα αποκτήσετε κι έναν πολύ καλό φίλο που θα σταθεί δίπλα σας τα υπόλοιπα χρόνια. Αυτός δεν είναι άλλος από το φοιτητικό πάσο. Τα προνόμια τα οποία χαρίζει απλώνονται παντού (φαγητό, ΜΜΜ, διασκέδαση, ταξίδια κλπ.) και πιστέψτε μας, είναι κάτι που θα σας λείψει πολύ με το τέλος […]

Neopolis Team

2 Οκτωβρίου, 2019

Όσοι ξεκινάτε φέτος τη φοιτητική σας ζωή, θα αποκτήσετε κι έναν πολύ καλό φίλο που θα σταθεί δίπλα σας τα υπόλοιπα χρόνια. Αυτός δεν είναι άλλος από το φοιτητικό πάσο. Τα προνόμια τα οποία χαρίζει απλώνονται παντού (φαγητό, ΜΜΜ, διασκέδαση, ταξίδια κλπ.) και πιστέψτε μας, είναι κάτι που θα σας λείψει πολύ με το τέλος των σπουδών σας (ή της ισχύς του).

Φροντίστε λοιπόν να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο, μην το χαραμίσετε!

Μεταξύ των προσφορών και των εκπτώσεων που προσφέρει κι αφορούν την καθημερινότητα, είναι και το μειωμένο κόμιστρο στα μέσα μεταφοράς. Κι επειδή σαν φοιτητής έχεις να μπεις σε πολλά λεωφορεία και μετρό, είναι κάτι που θα σε βολέψει με το παραπάνω. Οπότε, προτού ξεκινήσουν οι πρώτες διαλέξεις και τα πήγαινέλα, φρόντισε να αποκτήσεις την προσωποποιημένη κάρτα σου από τα εκδοτήρια, τα ωράρια των οποίων μπορείς να δεις στον παρακάτω πίνακα:

Προφανώς βέβαια, δεν έχεις λάβει το πάσο στα χέρια σου ακόμη. Αυτό όμως, δε σημαίνει οτι δε δικαιούσε την έκπτωση στα ΜΜΜ. Αρκεί να μεταβείς στα εκδοτήρια (βλέπε παραπάνω) και να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη φοιτητική σου ιδιότητα.

Θα χρειαστείς λοιπόν, την αστυνομική σου ταυτότητα κι εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση προεγγραφής ή τη βεβαίωση εγγραφής σου στο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2019

Όσον αφορά σπουδαστές δημοσίων Ι.Ε.Κ, είναι επίσης δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου για όλα τα Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α μέχρι την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου όταν αυτό χορηγείται, μετά την υπογραφή Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΣΑ και του Υπουργείο Παιδείας βάσει του νόμου 3920/2011.

Αυτό δεν ισχύει και για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Γνωμοδότηση 99/2001 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) και για τους φοιτητές-σπουδαστές που φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια-κολέγια.

Τέλος, δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου είναι και οι φοιτητές σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών με την επίδειξη Φοιτητικής Ταυτότητας «Student Card – University ID» και Διαβατηρίου ή Ταυτότητας.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε και σε όσους βρίσκονται ήδη κάποια χρόνια στο «χώρο», για την ανανέωση που απαιτείται να γίνει. Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως όσοι φοιτητές διαθέτουν το δικαίωμα μειωμένου κομίστρου, θα πρέπει στο εξής να το ανανεώνουν κάθε χρόνο. Φέτος, η διαδικασία αυτή έχει διορία μέχρι την 31 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα χάσουν την έκπτωση, μέχρις ότου επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύς του μειωμένου κομίστρου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

UNI LIFE & TIPS

ΜΜΕ ΕΚΠΑ: Φοιτήτρια stalkάρει τα προφίλ των πρώην της για εργασία της σχολής, μη ειρωνικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET