ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού απόψε, ετοιμαζόμαστε για ρομαντική περατζάδα!

Ελπίζουμε να είναι γούρικη για το καλοκαίρι μας η πρώτη πανσέληνος της εποχής.

Neopolis Team

5 Ιουνίου, 2020

Brace yourselves και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα παιδιά, γιατί η μέρα σήμερα έχει Πανσέληνο.

Διανύουμε ούτως ή άλλως μια χρονιά που δε θέλει και πολύ για να έρθει η καταστροφή, οπότε κάτι τέτοιες μέρες πρέπει να δίνεται μια παραπάνω προσοχή. Και απόψε ο νυχτερινός ουρανός δεν έρχεται απλώς να μας παρουσιάσει ένα ολόγιομο φεγγάρι, αλλά ταυτόχρονα θα παρατηρηθεί και έκλειψη παρασκιάς της Σελήνης, η οποία θα διαρκέσει 3 ώρες και 18 λεπτά συνολικά. Πολλά τα φαινόμενα μαζεμένα και δε μοιάζει καλό αυτό. 

Τα καλά νέα όμως, και στα οποία λέμε να επικεντρωθούμε (λίγη αισιοδοξία, ρε παιδιά), είναι ότι μιλάμε για την πρώτη Πανσέληνο του καλοκαιριού, ο καιρός έξω είναι με το μέρος μας και η νυχτερινή βόλτα για να την απολαύσουμε αποτελεί μονόδρομο. Έχει λίγο καιρό που η ζωή ξαναπήρε τα πάνω της, εμείς βγήκαμε από τα σπίτια μας, οπότε η αποψινή βραδιά είναι μια καλή ευκαιρία για ένα άραγμα στα συνηθισμένα σποτάκια της πόλης, όπως τον παλιό καλό καιρό.

Όσο για το φαινόμενο της παρασκιάς, που επίσης θα λάβει χώρα απόψε, κατά τη διάρκειά της η Σελήνη σκοτεινιάζει ελαφρά, αλλά όχι τελείως όπως στην κανονική έκλειψη.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία. Η χώρα μας είναι από τις τυχερές όπου θα διακρίνεται και μάλλον ο καιρός δε θα μπει εμπόδιο. 

Στην Αθήνα θα αρχίσει στις 20:45, θα φθάσει στο μέγιστο στις 22:25 (όταν πάνω από το 50% του φεγγαριού θα βρεθεί εντός της παρασκιάς της Γης) και θα τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη του 2020, με την προηγούμενη έκλειψη (παρασκιάς και πάλι) να σημειώνεται στις 10 Ιανουαρίου. Στο επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, θα ακολουθήσουν μία δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στις 21 Ιουνίου, εκλείψεις παρασκιάς Σελήνης στις 5 Ιουλίου και τις 30 Νοεμβρίου και μία ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET