Έρευνες λένε

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πιο υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους!

Πρώτη παραμένει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ανεργία. Ανησυχητική αύξηση στους νέους καταγράφει η Eurostat.  Μπορεί η ανεργία τον περασμένο Μάρτιο να σημείωσε μια μικρή πτώση στο ποσοστό της, μη φανταστείτε βέβαια κάτι φοβερά ελπιδοφόρο, αφού απ’το 18,4% που ήταν τον Φεβρουάριο έπεσε στο 18,1%. Κάτι είναι κι αυτό θα μας πείτε. Το […]

Neopolis Team

5 Ιουλίου, 2019

Πρώτη παραμένει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ανεργία. Ανησυχητική αύξηση στους νέους καταγράφει η Eurostat. 

Μπορεί η ανεργία τον περασμένο Μάρτιο να σημείωσε μια μικρή πτώση στο ποσοστό της, μη φανταστείτε βέβαια κάτι φοβερά ελπιδοφόρο, αφού απ’το 18,4% που ήταν τον Φεβρουάριο έπεσε στο 18,1%. Κάτι είναι κι αυτό θα μας πείτε.

Το θέμα είναι πως η ανεργία στους νέους εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, στο 40,4% συγκεκριμένα, διατηρώντας έτσι η Ελλάδα την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνολικά τον Μάιο, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,6 εκατομμύρια και στην ευρωζώνη στα 12,3 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας τον Απρίλιο καταγράφονται στην Ελλάδα (18,1%, στοιχεία Μαρτίου), στην Ισπανία (13,6%) και στην Ιταλία (9,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,2%) και στη Γερμανία (3,1%).

Η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 14,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο 15,7% στην ευρωζώνη. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (40,4% με στοιχεία Μαρτίου), στην Ισπανία (31,7%) και στην Ιταλία (30,5%). Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,1%) και στην Ολλανδία (6,3%).

Την ώρα που στην ευρωζώνη ο μέσος όρος ανεργίας ανήλθε στο 7,5%, στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώνεται στο 14,4% και στις γυναίκες στο 22,8%. Συνολικά, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα υπολογίζεται που αγγίζει τις 850.000.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

Είναι viral

Θεούλα κόβει βασιλόπιτα για κάθε μάθημα των Πανελληνίων, πέφτει το φλουρί στο ΑΟΘ!

Έρευνες λένε

Αναδείχθηκαν οι top10 πόλεις στην Ευρώπη για τους single και η Αθήνα δεν είναι σ’ αυτές!

Είναι viral

Εκκολαπτόμενος εντερπρενέρ βγάζει λεφτά πουλώντας άδεια μπουκάλια στο ίντερνετ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET