ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πότε έχει προτεραιότητα στη μετεγγραφή, περιοχή εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης!

«Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, στις παραπάνω επιλογές, ότι και αν δηλώσει ο Υποψήφιος, προτεραιότητα θα έχει η προτίμηση που δεν είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Τα παραπάνω αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης για τις μετεγγραφές στη σελίδα 14. Αναφέρεται στην περίπτωση, που κάποιος υποψήφιος ανήκει στην κατηγορία: «ΜΕ ΑΔΕΛΦΟ/Η, ΦΟΙΤΗΤΗΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ […]

Neopolis Team

4 Νοεμβρίου, 2015

«Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, στις παραπάνω επιλογές, ότι και αν δηλώσει ο Υποψήφιος, προτεραιότητα θα έχει η προτίμηση που δεν είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Τα παραπάνω αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης για τις μετεγγραφές στη σελίδα 14.

Αναφέρεται στην περίπτωση, που κάποιος υποψήφιος ανήκει στην κατηγορία:

«ΜΕ ΑΔΕΛΦΟ/Η, ΦΟΙΤΗΤΗΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ( ΜΟΡΙΟ 1)»

Αν λοιπόν η Περιφέρεια μόνιμης κατοικίας των γονιών είναι η Αττική και ο αδερφός σπουδάζει Ιωάννινα και ο εν λόγω φοιτητής που αιτείται μετεγγραφή προτεραιότητα θα έχουν τα Ιωάννινα.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση:

Ο δικαιούχος να έχει αδελφό ή αδελφή, φοιτητή του προπτυχιακού κύκλου σπουδών, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν, το ίδιο σχολικό έτος, στις πανελλαδικές εξετάσεις (Μόριο 1). Στην περίπτωση που ο αιτών διαθέτει περισσότερους του ενός αδελφούς/ες με την ιδιότητα του φοιτητή λαμβάνει ένα (1) μόριο συνολικά, ομοίως στην περίπτωση που συμπίπτει η ιδιότητα του αδελφού/αδελφής φοιτητή προπτυχιακού κύκλου σπουδών και του πολύδυμου αδελφού στο ίδιο πρόσωπο, ο αιτών λαμβάνει ένα (1) μόριο για τα κριτήρια αυτά. Στις ως άνω περιπτώσεις, μεταξύ του τόπου κατοικίας των γονέων ή του έχοντος την επιμέλεια και του τόπου σπουδών του αδελφού, προτεραιότητα για τη μετεγγραφή έχει ο τόπος, που δεν είναι η πόλη της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Πότε μπορεί κάποιος να δηλώσει σχολές ή Τμήματα για μετεγγραφή σε διαφορετικές περιοχές από την Περιφέρεια κατοικίας των γονέων:

Εάν ο Υποψήφιος ανήκει στη κατηγορία «ΟΡΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ( Μόρια 3 )» ή στην κατηγορία «ΜΕΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ( Μόρια 2 )» ή στη κατηγορία «ΜΕΛΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ( Μόριο 1)» ή στη κατηγορία «ΠΟΛΥΔΥΜΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞETΑΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ( Μόριο 1)» ή στη κατηγορία «ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΕΚΝΑ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ >= 67% Ή ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ Φ.151/17897/Β6/2014 (Β’358) Κ.Υ.Α. ( Μόριο 1)» ή στη κατηγορία «ΟΡΦΑΝΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΟΝΕΑ ( Μόριο 1)» ή στη κατηγορία «ΤΕΚΝΑ ΑΓΑΜΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ( Μόριο 1)», ο Υποψήφιος μπορεί να επιλέξει ανεξαρτήτως της Περιφέρειας κατοικίας των γονέων Σχολές ή Τμήματα δύο διαφορετικών ΑΕΙ, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί.

Μπορεί κάποιος να δηλώσει περισσότερα από δυο Τμήματα;

Υπό προϋποθέσεις ναι. Όπως αναφέρεται στον οδηγό «Σε ενδεχόμενη περίπτωση κατά την οποία ένα Ίδρυμα έχει περισσότερες τις μίας Σχολές / Τμήματα αντίστοιχες της Σχολής / Τμήματος φοίτησης, ο Υποψήφιος μπορεί να δηλώσει –εάν το επιθυμεί- όχι μόνο τη μία αλλά το σύνολο των Σχολών/Τμημάτων του ίδιου Ιδρύματος, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί, χωρίς να περιορίσει τη δυνατότητα επιλογής και άλλων αντίστοιχων Τμημάτων σε διαφορετικό Ίδρυμα.

1η επιλογή ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑ
2η επιλογή ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Άλλη σχολή στο ίδιο ίδρυμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

 

Συνιστούμε στους υποψηφίους να μελετήσουν προσεκτικά τον οδηγό του Υπουργείου Παιδείας.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET