fbpx

Πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι γκρινιάρες κοπέλες κάνουν τους άντρες πιο υγιείς!


Πάνω απ’ όλα υγεία δε λένε; Στο εξής λοιπόν, οι άντρες καλούνται να βάλουν αυτήν τη φράση στην καθημερινότητά τους, όχι υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά αποδεχόμενοι τα όποια νευράκια των συντρόφων τους!

Σε περίπτωση λοιπόν που τόσο καιρό καταπίεζες την γκρίνια σου και γενικότερα την κακοκεφιά σου, προκειμένου να μη σου βγει το όνομα (της υστέρως), ήρθε η ώρα να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να εκφραστεί! Πρώτον, γιατί σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, όσοι γκρινιάζουν ζουν περισσότερο, και δεύτερον, γιατί νέες μελέτες θέλουν το bad mood σου να έχει καλή επίδραση στην υγεία του συντρόφου σου. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια δηλαδή.

Μία μέρα γκρίνιας δικιάς σου, επιπλέον χρόνος ζωής και για τους δύο!

Κι όλα αυτά, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν από ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Πιο συγκεκριμένα όμως, η ανάλυσή τους είχε να κάνει με το κατά πόσο η οξυθυμία επηρεάζει την υγεία των ατόμων που βρίσκονται σε μία σχέση, δίνοντας έμφαση στις πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη.

Συνολικά, 1.228 άτομα μαζί με τους συντρόφους τους συμμετείχαν στην εν λόγω μελέτη. Τα ζευγάρια ρωτήθηκαν για τα επίπεδα ικανοποίησης που ένιωθαν στη σχέση τους, πόσο χαρούμενοι αισθάνονταν με τον σύντροφό τους, καθώς και αν περνούσαν τον ελεύθερό τους χρόνο μαζί. Απάντησαν επίσης σε ερωτήσεις σχετικές με την εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια, αλλά και την κριτική και τις απαιτήσεις που έχουν ο ένας από τον άλλον.

Η ποιότητα της σχέσης διέφερε για τα δύο φύλα.

Γυναίκες που βρίσκονταν σε μια ήρεμη και θετική σχέση, παρουσίασαν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη στο μέλλον. Οι επιστήμονες πίσω από τη μελέτη αυτή, εξήγησαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή αντιλαμβάνονται καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τους συντρόφους τους, πράγμα που επηρεάζει σημαντικά το μεταβολισμό τους.

Οι άντρες από την άλλη, παρουσίασαν τα αντίθετα αποτελέσματα. Εκείνοι λοιπόν που ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε σχέση με μια γυναίκα, που της αρέσει να ασκεί τον έλεγχο, να τους κριτικάρει και να έχει συνεχώς απαιτήσεις, έδειξαν να έχουν χαμηλότερες πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη στη μετέπειτα ζωή τους.

Εκτός αυτού βέβαια, οι ίδιοι φαίνεται να αποκτούν καλύτερο έλεγχο στην κατανάλωση ζάχαρης όταν ο διαβήτης κάνει την εμφάνισή του. Επιστήμονες δεν θεώρησαν πως αυτό οφείλεται στην ένταση και τις συγκρούσεις της σχέσης, αλλά στο αποτέλεσμα που έχει η προσπάθεια κάποιου να ελέγξει την υγεία σου, κάνοντάς το μέσω κριτικής και απαιτήσεων.

Επίσης, μια άλλη έρευνα, θέλει τις πιο ευέξαπτες γυναίκες να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις, καθώς είναι εξυπνότερες.

Είναι πιο σκεπτικές, πράγμα που τις οδηγεί στο να παίρνουν πιο αντικειμενικές κι αναλυμένες αποφάσεις. Επίσης, ξέρουν πώς να εκφραστούν καλύτερα, να είναι πιο πειστικές κι αποτελεσματικές. Εξού λοιπόν και η παραπάνω σημασία που τείνουν να τους δίνουν οι παρτενέρ τους, οι οποίοι καταλήγουν να είναι πιο υγιείς.

Καλά βέβαια όλα τα παραπάνω, αλλά όπως ισχύει σε κάθε περίπτωση, η όλη ιστορία έχει και τα αρνητικά της. Σύμφωνα με τον Juan Manuel Romero Villa, άνθρωποι που το ρίχνουν στα νεύρα και το κατσούφιασμα, το παίρνουν σε βάρος! Οπότε, επιλέγεις και παίρνεις. 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET