ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προφορικοί βαθμοί και πανελλαδικές εξετάσεις 2016 – Πιθανόν να μην προσμετρούνται για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Προφορικοί βαθμοί και πανελλαδικές εξετάσεις 2015-16 – Πιθανόν να μην προσμετρούνται για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνεται ότι από φέτος δεν θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των προφορικών  βαθμών των μαθητών της τελευταίας τάξης του Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος άλλωστε του νέου συστήματος εισαγωγής ήταν και […]

Neopolis Team

26 Νοεμβρίου, 2015

Προφορικοί βαθμοί και πανελλαδικές εξετάσεις 2015-16 – Πιθανόν να μην προσμετρούνται για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνεται ότι από φέτος δεν θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των προφορικών  βαθμών των μαθητών της τελευταίας τάξης του Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος άλλωστε του νέου συστήματος εισαγωγής ήταν και η αποσύνδεση του απολυτηρίου Λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου «Θέµατα καθ’ υπέρβαση εγγραφής αποφοίτων Λυκείων που έχουν βραβευθεί σε Ολυµπιάδες» αναφέρεται …οι προϋποθέσεις διαµορφώνονται λαµβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πλέον τα πανελλαδικώς εξεταζόµενα µαθήµατα δεν συνδέονται µε την απόκτηση απολυτηρίου.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων αυτές θα πραγματοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, πριν από τις ενδοσχολικές. Οι υποψήφιοι για εισαγωγή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απόλυσης από το Γενικό Λύκειο και των αποτελεσμάτων των Εξετάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καταθέτουν δήλωση προτίμησης(Μηχανογραφικό Δελτίο) για δύο (2) κατ΄ ανώτατο όριο Επιστημονικά Πεδία.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Εξιτήριο για τον 23χρονο φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε απ’ τον Ricta κι έναν φίλο του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET