UNI LIFE & TIPS

Πρεμιέρα για το νέο app του Erasmus+ με ενσωματωμένη την ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα!

«Όταν έχεις όλες τις πληροφορίες στο χέρι σου, έχεις λιγότερο στρες, ξοδεύεις λιγότερο χρόνο και διαθέτεις πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.»

Neopolis Team

23 Σεπτεμβρίου, 2021

Διαβάζετε Erasmus και λάμπουν τα μάτια σας, ε; Είναι στ’ αλήθεια από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες που μπορεί να σου προσφέρει η φοιτητική ζωή, την οποία εφόσον έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις, δε λέει να μην το κάνεις!

Δε θέλουμε προφανώς να ξύσουμε πληγές σε όσους είχαν σκοπό να ζήσουν τ’ όνειρό τους αλλά η πανδημία τους το στέρησε. Ο κορωνοϊός υπήρξε μεγάλη χαλάστρα για πολλά σχέδιά μας κι ένα από αυτά ήταν οι σπουδές στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος. Ευτυχώς λοιπόν η κατάσταση έχει φτιάξει κάπως κι εμείς μπορούμε να ονειρευτούμε ξανά τη ζωή μας για λίγους μήνες εκτός Ελλάδας. Με τις εξόδους της, τις διαλέξεις της, τις γνωριμίες της και ό,τι άλλο πάει χεράκι-χεράκι με το Erasmus, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες ατόμων που το ‘χουν ζήσει. Και το συνιστούν ανεπιφύλακτα!

Θα λέγαμε μάλιστα ότι όσοι έχουν σκοπό να το δοκιμάσουν στο ερχόμενο διάστημα θα είναι ακόμα πιο τυχεροί, μιας και η νέα εφαρμογή Erasmus+ είναι εδώ να τους διευκολύνει στη διάρκεια παραμονής τους στην ξένη χώρα!

Την Τρίτη 21/09, σε μια προσπάθεια ψηφιοποίησης του προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την εν λόγω εφαρμογή, η οποία λειτουργεί στα συστήματα Android και iOS σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ και θα βοηθά τους φοιτητές να αναζητούν και να επιλέγουν τον προορισμό τους μεταξύ των εταίρων του πανεπιστημίου τους, να υπογράφουν τη συμφωνία μάθησης μέσω του διαδικτύου, να ανακαλύπτουν εκδηλώσεις και χρήσιμες συμβουλές για τον προορισμό τους, να επικοινωνούν με άλλους συμφοιτητές και συμφοιτήτριές τους, καθώς και να αποκτούν την ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα τους ώστε να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, μουσεία, πολιτιστικές δραστηριότητες και ειδικές τιμές στο πανεπιστήμιο και τη χώρα υποδοχής τους.

Όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς:

Χαίρομαι διότι η διεπαφή του εμβληματικού μας προγράμματος για τους νέους, του Erasmus+, έρχεται πιο κοντά στα ενδιαφέροντά τους. Είναι πιο ψηφιακή, καταλληλότερη για φορητές συσκευές και αποβλέπει περισσότερο στην κοινότητα. Η νέα εφαρμογή με την ενσωματωμένη φοιτητική κάρτα είναι καθοριστικής σημασίας για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης που πρεσβεύουμε.

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, από την πλευρά της ανέφερε: «Όταν έχεις όλες τις πληροφορίες στο χέρι σου, έχεις λιγότερο στρες, ξοδεύεις λιγότερο χρόνο για τις διοικητικές διαδικασίες και διαθέτεις πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Η ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα, η οποία διατίθεται μέσω της εφαρμογής, αποτελεί σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός πραγματικού Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης. Ενός χώρου στον οποίο κάθε φοιτητής και κάθε φοιτήτρια θα αισθάνεται οικεία, θα έχει πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες και θα απολαμβάνει την ίδια αναγνώριση όσον αφορά το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο.»

Για το έτος 2021-2020 υπολογίζεται να μεταβούν στο εξωτερικό γύρω στους 600.000 φοιτητές, χάρη στο Erasmus+.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 4.000 πανεπιστήμια συμμετέχουν στο δίκτυο «Erasmus Without Paper», το οποίο τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν με ασφάλεια δεδομένα και να καταρτίζουν ευκολότερα συμφωνίες μάθησης. Η ψηφιακή αυτή συνεργασία επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρεία αναγνώριση της ευρωπαϊκής φοιτητικής κάρτας. 

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση, το νέο πρόγραμμα Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027 στηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και συμβάλλει στην ψηφιακή μετάβαση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων. Με αυξημένο προϋπολογισμό άνω των 28 δισ. ευρώ για την 7ετή περίοδο, το πρόγραμμα Erasmus+ θα στηρίξει επίσης την ανθεκτικότητα των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης έναντι της πανδημίας.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET