ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Τώρα που πήρες το πτυχίο σου, τι λες για πρακτική στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή;

Και παίζει και μισθός!

Neopolis Team

25 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν ξέρουμε σε τι φάση σε πετυχαίνουμε, αλλά αν έχεις πάρει μόλις το πτυχίο σου (μπράβο ρε θηρίο!) και ψάχνεσαι για πρακτική άσκηση, τότε σου έχουμε πολύ καλά νέα. 

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος προσφέρει σε απόφοιτους πανεπιστημίου αμειβόμενες θέσεις πρακτικής, για ένα διάστημα 5 μηνών και πίστεψέ μας, δε λέει να μη δοκιμάσεις την τύχη σου.

Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό όργανο που δίνει στις οργανώσεις της κοινωνίας των ευρωπαϊκών πολιτών την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η συγκεκριμένη πρακτική άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις επαγγελματική εμπειρία βγαίνοντας από τη ζώνη ασφαλείας σου και δοκιμάζοντας κάτι πιο τολμηρό, ταξιδεύοντας μέχρι τις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, μέσα από το πρόγραμμα θα μάθεις τις δραστηριότητες και τους ρόλους της ΕΟΚΕ, μέσα από ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, το οποίο έχει να προσφέρει σημαντικά σε πολλά επίπεδα.

Ο μηνιαίος μισθός είναι στα 1.176€, ενώ για άτομα που συμμετέχουν σε πιο μακροπρόθεσμες πρακτικές, όπως 16/02/2020 – 15/02/2021, τότε αυξάνεται, με το ποσό αυτή τη στιγμή να είναι 1.220€.

Πρόκειται για μια πρακτική άσκηση που προσφέρεται δύο φορές το χρόνο, και ξεκινά 16 Φεβρουαρίου και 16 Σεπτεμβρίου την κάθε φορά. Όπως καταλαβαίνεις, η δεύτερη περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις αιτήσεις της πρώτης του επόμενου έτους, που αφορά την περίοδο 16 Φεβρουαρίου 2021 – 15 Ιουλίου 2021.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ενώ σε περίπτωση που η αίτησή σου επιλεγεί, τότε θα λάβεις μέιλ όπου θα ζητείται να αποστείλεις αντίγραφα των απαραίτητων εγγράφων (όπως του πτυχίου σου και της ταυτότητας ή διαβατηρίου).  

Για περισσότερες πληροφορίες μπες ΕΔΩ, ενώ εμείς να σου ευχηθούμε καλή τύχη!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET