fbpx

8 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και οι άντρες συχνά τα παρεξηγούν!


Υπάρχει μία παρανόηση σχετικά με τη γυναικεία φύση (όχι μία δηλαδή, αλλά αυτή είναι η βασικότερη). Οι γυναίκες δεν είμαστε τόσο δύσκολες να μας καταλάβετε, ρε παιδιά. Ναι, είμαστε κάπως παράλογες και δραματικές ενίοτε, αλλά δεν το κάνουμε σκόπιμα. Οι άντρες έχουν επινοήσει την κλασικούρα ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τι έχει μία γυναίκα στο κεφάλι της επειδή πολύ απλά βαριούνται να ανακαλύψουν την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Αυτό που ισχύει είναι ότι πολλές φορές η συμπεριφορά μας είναι παρεξηγήσιμη και σίγουρα αρκετά περίπλοκη για μία σχετικά απλοϊκή αντρική σκέψη. Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και συχνά οι άνδρες παρεξηγούν:

1. Σκέφτονται υπέρ το δέον

Ε πώς να το κάνουμε δηλαδή; Σε ορισμένα ζητήματα οι στροφές που παίρνουν τα μυαλά μας είναι μακράν περισσότερες από τις αντίστοιχες των αντρών. Με γεια μας και χαρά μας! Έτσι είμαστε φτιαγμένες και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είναι ευχή και κατάρα να μπορούμε να κάνουμε πολλές σκέψεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Εκεί που εσύ ξαφνικά αποφασίζεις ενώ μιλάμε με μηνύματα να εξαφανιστείς, εμείς θα κάνουμε χίλιες δύο σκέψεις, μήπως βαρέθηκες, μήπως είσαι με άλλη, ότι μας αγνοείς κλπ και δε θα μας έρθουν οι λογικές σκέψεις μήπως έπεσε η μπαταρία ή το σήμα. Overthinking it is.

2. Κλαίνε πολύ

Ορμόνες, hellooo; Κι αυτό σας ξινίζει, ε; Σόρρυ κιόλας που είμαστε ευαίσθητα και ενσυνείδητα άτομα και κλαίμε, δε θα ξαναγίνει. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να κλάψει μία γυναίκα. Ένα άσχημο σχόλιο, μία ρομαντική ταινία, μία όμορφη κίνηση από το αγόρι της, ένα σ’ αγαπώ, αρκούν για να πλαντάξει στο κλάμα. Κλαίμε ακόμη κι όταν είμαστε ευτυχισμένες εν τω μεταξύ. Είμαστε ένα σώμα γεμάτο από συναισθήματα και μπράβο μας.

3. Δημιουργούν πρόβλημα από το πουθενά

Εκείνη την στιγμή δεν καταλαβαίνουμε ότι κάνουμε σκηνή για κάτι, γιατί αυτό για το οποίο παραπονιόμαστε μας φαίνεται φυσιολογικό. Μας ενοχλεί δε που ο διπλανός μας δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης κι αγνοεί το πρόβημά μας. Όταν η παράνοια φεύγει και έρχεται η στιγμή της συνειδητοποίησης, απλά καταλαβαίνουμε ότι νευριάσαμε, κάναμε μούτρα, τσακωθήκαμε για το ΤΙΠΟΤΑ.

4. Μεταμορφώνονται σε εν δυνάμει εγκληματίες κάποιες μέρες του μήνα

Ναι στην περίοδο αναφέρομαι. Φοβηθήκατε, ε; ΝΕ ΤΙ; Τι να μας πεις κι εσύ που έχεις λύσει όλα τα θέματά σου ενώ εμείς αιμορραγούμε κάθε μήνα; Θα μας πεις να μην παραπονιόμαστε κιόλας; Βιώνουμε κράμπες, πεινάμε διαρκώς, κλαίμε σα μωρά και το μόνο που ζητάμε είναι λίγη κατανόηση. Αν θες να είσαι σώος κι αβλαβής αυτές τις 3 – 7 μέρες του μήνα, πρέπει να μας κάνεις τα χατίρια και να μη μας συγχύζεις καθόλου.

5. Λένε υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες

Αν μας δώσεις το ελεύθερο θα σου πούμε την παραμικρή λεπτομέρεια για το πώς ήταν η μέρα μας και φυσικά θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που ρώτησες εκ πρώτης. Για να φτάσεις στην πηγή να πιεις νερό και να μάθεις τελικά αν η μέρα μας ήταν καλή ή όχι, θα περάσεις τα χίλια μύρια. Θέλουμε να ξέρεις τα πάντα για εμάς και φυσικά να δίνεις προσοχή ακούγοντάς τα.

6. Προσπαθούν να σε αλλάξουν

Ούτε αυτό το κάνουμε σκόπιμα φυσικά απλά ίσως να δώσουμε τόπο σε λίγες παραπάνω γλύκες και προτροπές για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό δεν είναι κακό. Επιβίωση λέγεται. Για να επιβιώσει κανείς οφείλει να κάνει το καλύτερο πρωταρχικά για τον δικό του εαυτό. Είναι τυχαίο που πάντα γίνεται το δικό μας θέλημα στο τέλος; Μάλλον όχι. Μάλλον κάτι κάνουμε καλά και ξέρουμε να παίρνουμε αυτό που μας αρέσει.

7. Έχουν την απαίτηση να τρυπώσεις στο μυαλό τους

Δεν εννοώ να μπορείς να είσαι σε θέση να μας «διαβάζεις» ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά να έχεις λίγο τακτ βρε αδερφέ. Να ακούς αυτά που σου λέμε και να μην τα γράφεις στα @@@ σου ώστε από εκεί που δεν το περιμένουμε να μπορέσεις να μας εκπλήξεις ευχάριστα. Η κάθε γυναίκα κάνει αμέτρητες νύξεις και αφήνει πολλά σημάδια για να σου δείξει τι είναι αυτό που θέλει ή της αρέσει. Άκουσέ την και δεν θα χάσεις.

8. Είναι μακράν καλύτερες ντετέκτιβ από το FBI

Ξεκάθαρα. Ξέρουμε τη παραμικρή πτυχή της ζωής σου πριν καν μας τα μαρτυρήσεις ο ίδιος. Μία γυναίκα που εκτιμά και σέβεται τον εαυτό της οφείλει να είναι άρτια stalker. Θα κάνει το κινητό ή τις δημοσιεύσεις σου στα κοινωνικά δίκτυα πυρ και μανία και θα θυμάται τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια. Από ονόματα και ημερομηνίες μέχρι και το τι έφαγες πριν πέντε χρόνια.

Κανείς δεν είναι τέλειος και σίγουρα οι γυναίκες έχουν τόσα κι άλλα τόσο ελαττώματα και το ίδιο και οι άντρες. Αυτά τα ελαττώματα είναι όμως που σε συγκινούν στον άλλο/η και σε κάνουν να τον/την ερωτεύεσαι. Μας αγαπάτε και για τις σκηνές που κάνουμε, και που κλαίμε και που είμαστε υπεραναλυτικές. That’s life!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET