ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

Είναι κάποια πράγματα που θα καταλάβει μόνο ένας αληθινός φαν του Χάρι Πότερ!

Είναι κάποιες φορές, που νιώθω τέρμα βλάκας που τρελαίνομαι ακόμη και σήμερα στα 22 μου, τόσο πολύ για τον ήρωα που επινόησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τον γνωστό σε όλους μας, Χάρι Πότερ! Όταν γράφω τέτοια άρθρα όμως και βλέπω πόσο καλά πηγαίνουν και πόσοι αναγνώστες του Neopolis τα διαβάζουν, συνειδητοποιώ πως δεν είμαι μόνο […]

Νότης Κουτσούκος

7 Φεβρουαρίου, 2016

Είναι κάποιες φορές, που νιώθω τέρμα βλάκας που τρελαίνομαι ακόμη και σήμερα στα 22 μου, τόσο πολύ για τον ήρωα που επινόησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τον γνωστό σε όλους μας, Χάρι Πότερ!

Όταν γράφω τέτοια άρθρα όμως και βλέπω πόσο καλά πηγαίνουν και πόσοι αναγνώστες του Neopolis τα διαβάζουν, συνειδητοποιώ πως δεν είμαι μόνο σε όλο αυτό. Και στο κάτω κάτω της γραφής, είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι γύρω μας, είναι απλοί …Muggles. Δεν περιμένω από αυτούς να με καταλάβουν!

Παρακάτω, θα διαβάσετε 7 πράγματα που μπορεί να καταλάβει μονάχα ένας αληθινός φαν της σειράς. Αν δεν είσαι τέτοιος, μη συνεχίζεις. Είναι χάσιμο χρόνου για σένα…

1. Δεν είναι μόνο για παιδιά

Αν θεωρείς πως ο Χάρι Πότερ και οι περιπέτειές του είναι ένα παιδικό βιβλίο, τότε προφανώς δεν έχεις διαβάσει ούτε 10 σελίδες από αυτό. Πολύ απλά, διότι κανένα παιδικό βιβλίο δεν αποτελείται από 7 τόμους των 450+ σελίδων κατά μ.ο, δεν έχει τόσο σύνθετη πλοκή και δεν παρουσιάζει μια σειρά από χαρακτήρες με τόσο λεπτομερή γνωρίσματα, πλεονεκτήματα κι αδυναμίες.

2. Οι φίλοι είναι ότι σπουδαιότερο έχουμε στη ζωή μας

potter1

Στο τέλος του έβδομου βιβλίου, ένα από τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγουμε μετά την ανάγνωση των εκατομμυρίων λέξεων που προηγήθηκαν, είναι πως οι φίλοι είναι υψίστης σημασίας στη ζωή κάθε ανθρώπου. Είναι η οικογένεια που επιλέγει ο καθένας μας. Είναι τα άτομα με τα οποία αποφασίζει να μοιραστεί τις πιο σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα του. Είναι …τα πάντα!

3. Ο θάνατος δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η επόμενη μεγάλη περιπέτεια της ζωής

Η παραπάνω φράση, αποτελούσε την πρώτη σοφή ατάκα του μεγάλου Άλμπους Νταμπλντορ κατά τη διάρκεια της παραμονής του Χάρι στο αναρρωτήριο στο τέλος του πρώτου βιβλίου. Μία φράση πάνω στην οποία βασίστηκαν πολλά από τα …επεισόδια της συνέχειας των περιπετειών του Χάρι Πότερ.

4. Στα 11 μας, τσεκάραμε σε καθημερινή βάση το ταχυδρομείο

potter2

Όσοι έτυχε να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο πριν τα 11, είμαι σίγουρος πως θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Δυστυχώς, ακόμη περιμένουμε τα καλλιγραφικά γράμματα της καθηγήτριας Μακ Γκόναγκαλ…

5. Θάρρος θέλει ο τσαμπουκάς με τους ψευτόμαγκες κι όχι με τους …ευαίσθητους συμμαθητές μας

Ήταν μια σειρά βιβλίων που κατέκρινε το σχολικό bullying προτού καν μάθουμε τι είναι …bullying. Προσωπικά, πιστεύω πως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα πολλών νέων της εποχής μας!

6. Οι άνθρωποι …αλλάζουν

potter3

Καλώς ή κακώς, μεγαλώνουμε ακούγοντας την εξής ατάκα: «Οι άνθρωποι, δεν αλλάζουν ποτέ»! Μια άποψη η οποία έγινε …σμπαράλια μέσα από την πορεία της ζωής του Σέβερους Σνέιπ. Του πιο μισητού καθηγητή του Χόγκουαρτς, ο οποίος όμως, μέσα του είχε περισσότερη ευαισθησία από πολλούς «καλούς και συμπονετικούς ανθρώπους»…

7. Κάθε βιβλίο της σειράς απαγορεύεται να διαβαστεί λιγότερες από 15 φορές

Έχεις διαβάσει Χάρι Πότερ;
Εννοείται. Είμαι μεγάλος φαν. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία!
Πόσες φορές το καθένα;
Τι εννοείς πόσες φορές; Μία…
Χαχαχα !!!
potter4

FUN ZONE

EVENTS

Τι μοναδικό θα δούμε στο MAIN STAGE του φετινού PRIMER MUSIC FESTIVAL!

EVENTS

Το Colourday Festival έρχεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, για να μας γεμίσει χρώμα!

BINGE WATCHING

Με νέα ταινία «Ψάχνοντας το Νέμο» θέλει να επιστρέψει η Pixar, το inner child μας χοροπηδάει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET