UNI LIFE & TIPS

6 πράγματα που πρέπει να «κόψεις» σιγά-σιγά, αν θες να μπεις σε mood διαβάσματος!

Κάπως πρέπει να γίνει αυτή η αρχή, δε νομίζεις;

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, μάλλον μιλούν για το διάβασμα που πρέπει να ξεκινήσεις όσο πλησιάζει η αγαπημένη εξεταστική. Η οποία όντως πλησιάζει, δε θέλω να σε αγχώσω. Κι από την στιγμή που έφυγαν και οι διακοπές του Πάσχα και τα περιθώρια στενεύουν, μήπως ήρθε η ώρα να μπεις σιγά-σιγά στο mood;

Ωστόσο, για να γίνει αυτή η αρχή, πρέπει πρώτα να μπει ένα τέλος σε ορισμένα πράγματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν το στανταράκι σου για να αναβάλλεις επ’ αορίστον κάθε προσπάθεια να παλουκωθείς. Γιατί διάβασμα με ξενύχτια, διασκέδαση και binge-watching δε γίνεται δυστυχώς. Στην τελική, άστα για αργότερα, να ‘χεις κάτι καλό να περιμένεις, ρε παιδί μου.

Μέχρι τότε, πάτα ένα προσωρινό pause στις παρακάτω συνήθειές σου και τα ξαναλέτε Μ.Ε. πάλι. Εντάξει όχι να τις κόψεις και μαχαίρι, αλλά να μην τις έχεις και προτεραιότητα…

#1 Δυο καφέδες την ημέρα, το πτυχίο κάνουν πέρα

Κάτι καφεδάκια με την παρέα τρώνε μπόλικο και πολύτιμο χρόνο από την ημέρα σου, οπότε φρόντισε να τα βγάλεις από το πρόγραμμα. Εκτός κι αν σκοπεύετε να βρεθείτε για ομαδικό διάβασμα σε κάποιο στέκι. Που χλωμό το βλέπω, αλλά πες ότι ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία φοιτητών, οπότε πάσο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μάθε να λες και κανένα όχι σε τέτοιες προτάσεις, διαφορετικά αν δε θυσιάσεις τώρα μερικά απογευματινά καφεδάκια, θα θυσιάσεις όλο σου τον Αύγουστο. Μήπως το ξανασκέφτεσαι;

#2 Όποιος νύχτα περπατεί, ούτε 5άρι δε θα δει 

Τα ίδια με παραπάνω, ισχύουν κι εδώ. Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Δεν έχει τύχει να πετύχω κανέναν ν’ απλώνει τις σημειώσεις του στην μπάρα και να απολαμβάνει το ποτάκι του με την υπόλοιπη παρέα. Οπότε η λύση εδώ είναι μία και μοναδική. Τα ποτάκια πρέπει να αναβληθούν έως το πέρας της εξεταστικής. Άντε να βγεις για ένα κρασί. Ποτήρι, όχι μπουκάλι!

#3 Διάβασμα + social media = εγγυημένη αποτυχία

Το κακό που προκύπτει από αυτόν τον συνδυασμό είναι τεσταρισμένο κι αδιαμφισβήτητο, οπότε εφόσον αποφασίσεις να διαβάζεις με το κινητό δίπλα, είναι σαν να αποδέχεσαι την αποτυχία σου. Και είναι κρίμα να γνωρίζεις τα αποτελέσματα προτού καν γίνει η οποιαδήποτε προσπάθεια. Άστο για λίγο στην άκρη το ρημάδι, όσο ρίχνεις μια ματιά στις σημειώσεις και κάνε πιο συχνά διαλείμματα, για να τσεκάρεις πόσο πίσω έχεις μείνει με τα νέα που τρέχουν και δεν περιμένουν κανένα.

#4 Τα ξενύχτια είναι για το διάβασμα, όχι για σειρές

Θα μου πεις ποιος μπορεί να αντισταθεί σε… ένα ακόμα επεισόδιο και σε καταλαβαίνω. Από την στιγμή όμως που ξέρεις την απάντηση, γιατί πας και ξεκινάς σειρά λίγες μέρες πριν την εξεταστική; Λογικό είναι να σου τραβήξει την προσοχή (και όχι μόνο όσο τη βλέπεις) και να σε αποσπάσει άσχημα από το διάβασμα. Επίσης, το να μένεις ξύπνιος μέχρι τα ξημερώματα, καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση, άμα θες να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει την υπόλοιπη μέρα.

#5 Αράζω, άρα… δε διαβάζω

Συμπέρασμα που δε σηκώνει πολλά. Χρόνος για πολύ αραλίκι στον καναπέ δε θα έπρεπε να υπάρχει. Καλή η ξεκούραση, καλό το Netflix, καλός κι ο υπνάκος, αλλά και το διάβασμα δεν μπορείς να πεις ότι δαγκώνει. Όσο ελκυστικές κι αν είναι εκείνες οι ώρες τεμπελιάς, άμα δε θες να στερέψουν σημαντικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (που έχουν άλλη χάρη τότε, να τα λέμε κι αυτά), τότε θα χρειαστεί να τις μειώσεις σιγά σιγά τώρα.

#6 «Έλα τώρα, έχουμε καιρό ακόμα»

Να κάτι τέτοια λες και μετά αναρωτιέσαι γιατί πήγε άπατη μία ακόμη εξεταστική. Μα είναι τώρα αυτή δικαιολογία για να μην ξεκινήσεις διάβασμα; Αφού κατά βάθος ξέρεις κι εσύ ο ίδιος/η ίδια ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Το ες αύριον τα σπουδαία αποδείχθηκε λάθος τακτική και θα πρότεινα να μην την ακολουθήσεις. Κάνε τώρα, που υπάρχει χρόνος, την αρχή και δε θα κοπανάς το κεφάλι σου σε κανά μήνα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φαρμακευτική ΑΠΘ: Σε τραγική κατάσταση το τμήμα – Κινδυνεύει λόγω υποστελέχωσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές για τα μέτρα που παίρνει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης τίτλου για πτυχιούχους Ιατρικής και Οδοντιατρικής από παν/μια του εξωτερικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET