ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 πράγματα στα οποία κάθε 20χρονος πρέπει να πει «αντίο» και να βγάλει άμεσα από τη ζωή του!

Όσο μεγαλώνουμε θα πρέπει να πάρουμε μερικές αποφάσεις σχετικά με το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, τι και ποιους θέλουμε να περιλαμβάνει η ζωή μας, αποφάσεις που αποφεύγαμε για πάρα πολύ καιρό. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνουμε και ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα όλων εκείνων των πραγμάτων που μας στεναχωρούν, αλλά εμείς συνεχίζουμε να τα […]

Default avatar

Guest Author

10 Μαρτίου, 2017

Όσο μεγαλώνουμε θα πρέπει να πάρουμε μερικές αποφάσεις σχετικά με το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, τι και ποιους θέλουμε να περιλαμβάνει η ζωή μας, αποφάσεις που αποφεύγαμε για πάρα πολύ καιρό. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνουμε και ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα όλων εκείνων των πραγμάτων που μας στεναχωρούν, αλλά εμείς συνεχίζουμε να τα έχουμε στη ζωή μας.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι εκείνα τα πράγματα που κάθε 20χρονος πρέπει να αποχαιρετήσει άμεσα:

#1 Πες αντίο στην ανάγκη να δικαιολογείς τις αποφάσεις σου

Εκτός κι αν πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σου που αναρωτιέται για τις αποφάσεις σου, σταμάτα να αισθάνεσαι άσχημα επειδή δεν θέλεις να σπαταλάς τον χρόνο σου δικαιολογώντας τις επιλογές σου στους γύρω σου.

Τώρα που είσαι στα είκοσι, είσαι σε θέση να σκεφτείς τις συνέπειες της κάθε απόφασης που παίρνεις και πλέον είσαι υπεύθυνος για οτιδήποτε προκύψει από αυτό. Έτσι, ξέχασε τους ανθρώπους που αμφισβητούν τις προσωπικές σου επιλογές στη ζωή. Με ή χωρίς την έγκρισή τους, μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο.


#2 Πες αντίο στους τοξικούς ανθρώπους και τις καταστροφικές σχέσεις

Η δεκαετία των είκοσι προορίζεται για να καταλάβεις τι θέλεις από τη ζωή σου. Επιπλέον ανακαλύπτεις ποιο είναι το πάθος και τα όνειρά σου και πώς μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα.

Έτσι έχει σημασία να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να σε υποστηρίξουν και να σε ενθαρρύνουν, ώστε να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να έχεις γύρω σου άτομα που δεν σου προσφέρουν τίποτα πέρα από αρνητισμό.


#3 Πες αντίο στις δραματικές καταστάσεις

Σίγουρα έχεις περάσει κάμποσα χρόνια όπου ασχολείσαι ή δημιουργείς δράμα. Έτσι πλέον αναγνωρίζεις πως όλες αυτές οι δραματικές καταστάσεις δεν πρόκειται να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στη ζωή σου.

Έτσι, είτε εμφανίζεται σε φιλικές είτε σε ερωτικές σχέσεις, προσπάθησε να μειώσεις όλο αυτό το περιττό δράμα (και φυσικά τους διαπληκτισμούς που πάνε πακέτο) και συμπεριφέρσου σαν ένας ώριμος και συγκροτημένος άνθρωπος!


#4 Πες αντίο στην ανάγκη να ικανοποιείς του πάντες

Ειλικρινά δεν γίνεται να σε συμπαθούν οι πάντες και vice versa. Οπότε προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου, δίχως να καταπιέζεσαι κι είναι σίγουρο ότι θα βρεις άτομα με τα οποία θα ταιριάξεις και θα κάνετε καταπληκτική παρέα.


#5 Πες αντίο στην πεποίθηση ότι η καριέρα καθορίζει την αξία σου

Καλά δεν γίνεται όλοι να γίνουν πρωθυπουργοί ή αστροναύτες. Ωστόσο, αν εσύ έχεις κάποια όνειρα, τότε προσπάθησε να τα κυνηγήσεις όσο γίνεται περισσότερο. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι που σε στεναχωρεί ή σε μιζεριάσει. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι να κάνεις κάτι που αγαπάς, που σε κάνει χαρούμενο και σε γεμίζει και μέσα από αυτό μπορείς να συμβάλλεις στο κοινωνικό συμφέρον. Οπότε τόλμησε το και μη φοβάσαι τίποτα.


#6 Πες αντίο στις κακές σωματικές και διατροφικές συνήθειες

Γενικά τα φοιτητικά χρόνια συνδέονται με ντελίβερι, αλκοόλ και καθιστική ζωή. Έτσι, προσπάθησε όσο μπορείς να αποκλίνεις από αυτό το τρίπτυχο, πιο πολύ για το δικό σου καλό. Όσο περισσότερο προσέχεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο ο εαυτός σου θα σε προσέξει κι εσένα.


#7 Πες αντίο στην αντίληψη ότι πρέπει να είσαι σε σχέση για να είσαι ευτυχισμένος

Η εμμονή που υπάρχει ότι πρέπει να είσαι σε σχέση, δεν είναι η απάντηση για τη διαρκή ευτυχία. Το κλειδί είναι να αποφασίσεις να είσαι ευτυχισμένος ανεξάρτητα από την κατάσταση των προσωπικών σου.

Με αυτό τον τρόπο, ανεξάρτητα αν προκύψει ή δεν προκύψει κάποια σχέση, εσύ θα είσαι εντάξει με τη ζωή σου, γιατί πολύ απλά δεν θα στηρίζεις την ευτυχία σου σε κάποιον άλλο.


#8 Πες αντίο στη συνήθεια να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις είναι να συγκρίνεις τη ζωή σου με αυτή των γνωστών σου. Είναι μία από τις χειρότερες συνήθειες μέσα από την οποία απλά σπαταλάς το χρόνο σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Στην τελική δεν πρόκειται να έχεις ποτέ τη ζωή τους, γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος που πρέπει να έχεις. Είναι πολύ πιο εποικοδομητικό να κάνεις συγκρίσεις με τον εαυτό σου στο παρελθόν, ώστε να διορθώσεις τα λάθη σου και να γίνεις καλύτερος.


#9 Πες αντίο στη σκέψη ότι είσαι τόσο καλός όσο οι σπουδές σου

Επειδή σπουδάζεις κάτι που δεν σου αρέσει, δεν σημαίνει ότι αυτόματα τελείωσε η ζωή σου. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις.

Μπορείς να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό, να ξαναδώσεις ίσως Πανελλήνιες (λίγο ακραίο το ξέρω) ή να πας και σε κάποια ιδιωτική σχολή. Το θέμα είναι ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.Όλα είναι στο χέρι σου για το τι θέλεις και μπορείς να κάνεις μελλοντικά!


Για να διανύσεις τη δεκαετία των 20 όσο πιο άνετα, ασφαλές κι ευχάριστα γίνεται, θα πρέπει να απαλλαγείς από τα συγκεκριμένα πράγματα ώστε να απελευθερωθείς από οποιαδήποτε αρνητικότητα και να αποκτήσεις μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή σου, ανεξάρτητα από το πόσο προκλητική κι άδικη μπορεί να είναι.

Ναι, σίγουρα θα κάνεις λάθη και θα χάσεις φίλους ή συντρόφους, ωστόσο όλα αυτά σου δίνουν μαθήματα και σε βοηθούν να ωριμάσεις. Στο τέλος, θα είσαι ευγνώμων που έμεινες πιστός κι αληθινός στον εαυτό σου. 

 

Μουσική

Το Nemo έχασε και το δεύτερο βραβείο της Eurovision, αφού έσπασε το πρώτο στη σκηνή!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΟΜΟΡΦΙΑ

NIVEA SUN UV Derma Skin Clear SPF50+: Αντηλιακή προστασία για επιδερμίδες με τάση για ατέλειες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET