ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

12 πράγματα που μας δίδαξαν οι μαμάδες μας και καταλαβαίνουμε τώρα που φτάσαμε στα 20!

Πρέπει να εξοικειωθούμε πλέον με το γεγονός ότι είμαστε ενήλικες και δεν πρόκειται δυστυχώς να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Η ανεξαρτησία κι η ελευθερία δράσης που απολαμβάνουμε βέβαια, πάει κουτί με ένα σωρό ευθύνες κι άγχος. Κάτι ήξερε η μαμά μας όταν έλεγε να μη βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε, γιατί στο μέλλον θα θέλουμε να γυρίσει […]

Πρέπει να εξοικειωθούμε πλέον με το γεγονός ότι είμαστε ενήλικες και δεν πρόκειται δυστυχώς να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Η ανεξαρτησία κι η ελευθερία δράσης που απολαμβάνουμε βέβαια, πάει κουτί με ένα σωρό ευθύνες κι άγχος. Κάτι ήξερε η μαμά μας όταν έλεγε να μη βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε, γιατί στο μέλλον θα θέλουμε να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να είμαστε και πάλι παιδιά.

Ορίστε λοιπόν 12 πράγματα που μας δίδαξαν οι μαμάδες μας και καταλαβαίνουμε απόλυτα τώρα που φτάσαμε στην ηλικία των 20:

#1 Όταν μείνεις στο δικό σου σπίτι, θα έχεις και τους δικούς σου κανόνες.

Αυτό το έλεγε συνήθως όταν έμενα ακόμη στο πατρικό μου και με ενοχλούσαν τα πάντα. Μου έλεγε ότι όσο ακόμη ζω μαζί τους, δεν έχω παρά να ακολουθώ τους όρους και τους κανόνες της οικογένειας. Έλεγε χαρακτηριστικά: «Στο δικό σου σπίτι μεθαύριο κάνε ό,τι θες, εδώ θα κάνεις ό,τι λέμε εμείς.»


#2 Φάε φρούτα και λαχανικά. Σου κάνουν καλό.

Φαίνεται ότι στην πορεία μπερδέψαμε τα φρούτα και τα λαχανικά με το ντελίβερι, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Όταν πλέον αρρωσταίνουμε κάθε λίγο και λιγάκι γιατί λείπουν τα πάντα από τον οργανισμό μας, καταλαβαίνουμε πόσο δίκιο είχε η μαμά.


#3 Μη μετανιώνεις για τίποτα.

Μας προέτρεπαν συνεχώς να κάνουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή μας, χωρίς να νοιαζόμαστε για το τι πιστεύουν ή κάνουν οι άλλοι.


#4 Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Οτιδήποτε θελήσεις να επιτύχεις, θα χρειαστεί να μοχθήσεις και να απογοητευθείς αρκετές φορές, μέχρι να το αποκτήσεις. Τίποτα δεν θα σου προσφερθεί στο πιάτο με ευκολία.


#5 Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του.

Ποτέ δεν ξέρεις το ποιόν ενός ανθρώπου, αν δεν ενδιαφερθείς πρώτα να τον μάθεις καλά. Όλοι αξίζουν μία ευκαιρία στη ζωή. Οι βιαστικές εντυπώσεις κι απόψεις δεν βοήθησαν ποτέ κανένα.


#6 Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το.

Τα παράπονα είναι για τους αδύναμους. Αν σε ενοχλεί κάτι στη ζωή σου, φρόντισε να το αλλάξεις υπέρ σου. Μην κλαίγεσαι, περιμένοντας να αλλάξουν όλα μόνα τους. Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.


#7 Αν όλα τα πράγματα στην ζωή ήταν εύκολα, θα τα είχε ο καθένας.

Για να αποκτήσεις τα καλά πράγματα, πρέπει να βάλεις όλο σου το είναι και να προσπαθήσεις σκληρά να τα αποκτήσεις. Εκείνη η ανέλιξη που επιθυμείς για τη δουλειά σου, δεν πρόκειται να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από αφοσίωση και σκληρή εργασία.


#8 Άσε το κυνήγι και τη διεκδίκηση για τον άνδρα.

Είναι από τις λίγες φορές που αξίζει να είσαι το θήραμα κι όχι ο κυνηγός.


#9 Όλες οι καταστάσεις μας διδάσκουν ένα μάθημα.

Ακόμη κι οι πιο δυσάρεστες. Η παραμικρή κατάσταση σου δίνει την απαραίτητη εμπειρία για να μην επαναλάβεις ξανά το ίδιο λάθος στο μέλλον.


#10 Να ακούς πάντα τη διαίσθησή σου.

Είναι σχεδόν πάντα σωστή.


#11 Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα.

Πρέπει λοιπόν να τα σπαταλάς με φειδώ και προσοχή αν θες να έχεις ένα άνετο μέλλον.


#12 Δεν πρέπει να σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι στις ζωές τους

Κάνε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο/η και μάθε να ακολουθείς τα όνειρά σου, δίχως να αναλώνεσαι στο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET