ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Για όνομα, 5 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να συζητήσεις αμέσως μετά το σεξ!

Φαντάζομαι πως την κρεβατομουρμούρα την έχεις ακουστά. Όπως επίσης φαντάζομαι πως ξέρεις ότι δεν αρέσει σε κανέναν, μα κανέναν άντρα εκεί έξω, την ώρα που είναι έτοιμος να πέσει στην αγκαλιά του Μορφέα, ν’ ακούει ένα σωρό παράπονα και γκρίνιες. Όχι βέβαια ότι κι εκείνοι πάνε πίσω. Είναι πολλές φορές που και οι άντρες έχουν […]

Mademoisex

15 Μαρτίου, 2019

Φαντάζομαι πως την κρεβατομουρμούρα την έχεις ακουστά. Όπως επίσης φαντάζομαι πως ξέρεις ότι δεν αρέσει σε κανέναν, μα κανέναν άντρα εκεί έξω, την ώρα που είναι έτοιμος να πέσει στην αγκαλιά του Μορφέα, ν’ ακούει ένα σωρό παράπονα και γκρίνιες. Όχι βέβαια ότι κι εκείνοι πάνε πίσω. Είναι πολλές φορές που και οι άντρες έχουν ορεξούλες για τέτοιες κουβεντούλες, προκαλώντας βαρύ πονοκέφαλο!

Πέρα από αυτήν την άκρως ενοχλητική συμπεριφορά ωστόσο, υπάρχουν και μερικά ακόμα απαγορευτικά στο κρεβάτι, ειδικά όταν μεταξύ σας έχει προηγηθεί σεξάκι.

Συνήθως μετά το σεξ υπάρχει καλή διάθεση κι από τις δύο μεριές. Έχετε βιώσει απόλαυση και ηδονή, οπότε είστε και οι δύο χαρούμενοι κι ευχαριστημένοι. Όλη αυτή η καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί όμως, δε θέλει και πολύ για να πάει στο άλλο άκρο, όταν κάποιος από τους δύο αποφασίσει να θίξει ορισμένα ζητήματα που δεν είναι του παρόντος, όπως τα παρακάτω:

#1 Μην ξεκινάς την κριτική για το σεξ που μόλις κάνατε

Οκ, μπορεί να μη σου άρεσε και μάλιστα καθόλου, αλλά αν θεωρείς ότι η κατάλληλη στιγμή να το σχολιάσεις είναι αμέσως μετά το σεξ, τότε είσαι γαϊδούρι. Μπορείς να κρατηθείς και να το κουβεντιάσεις κάποια άλλη φορά, χωρίς να τον/τη φέρεις σε τόσο δύσκολη θέση. Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ότι δεν έκανε καλό σεξ, πόσο μάλλον όταν το ακούει ακριβώς μετά την όλη φάση. Μη σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, αλλά σκέψου και τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Απόφυγε να τον/την πληγώσεις ανεπανόρθωτα.

2 | Μην τον/την κριτικάρεις για το σώμα του/της

Δεν υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω (τουλάχιστον από αυτούς που έχω γνωρίσει), που να μην έχει ανασφάλειες σχετικά με τον εαυτό του, το σώμα του και τις δυνατότητές του. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό κι ανθρώπινο. Το ζητούμενο είναι, αφού αναγνωρίσουμε τις ανασφάλειές μας, να τις αποδεχτούμε και να νιώθουμε καλά μέσα μας. Σ’ άρεσε δε σ’ άρεσε λοιπόν το σώμα του/της παρτενέρ σου, δε νομίζω ότι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις τα παράπονά σου είναι αμέσως μετά το σεξ. Είναι πολύ άσχημο αυτό και είμαι σίγουρη πως ούτε εσύ θα ήθελες ν’ ακούσεις κάτι αντίστοιχο.

3 | Μη συζητάς για πρώην και άλλες σεξουαλικές εμπειρίες

Τόση ώρα μιλάμε για τ’ αυτονόητα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι ότι απαγορεύεται να μοιραστείς εμπειρίες που είχες με πρώην, λίγο αφού έχεις τελειώσει με τον/την νυν! Γενικά, το σεξουαλικό σου ιστορικό θεωρώ ότι καλό είναι να μην ανοίγεται και πολύ στον/στην τωρινό/ή σου σύντροφο. Οι λεπτομέρειες, να στο πω κι έτσι, απαγορεύονται ρητά! Τι είστε; Κολλητουμπινάκια, για να μοιράζεστε τέτοια πράγματα; Θα τον κομπλάρεις τον άλλο και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

4 | Μη συζητάς για το μέλλον αυτής της σχέσης

Αν η σχέση σας στην παρούσα φάση έχει να κάνει μόνο με σεξ κι εσύ ελπίζεις στην προοπτική κάτι πιο σοβαρού, να ξέρεις ότι η πιο ακατάλληλη στιγμή έβερ είναι να την κάνεις αμέσως μετά το σεξ. Εσύ μπορεί να νομίζεις πως έτσι όπως είναι χαλαρός/ή, είναι η ευκαιρία σου να κάνεις αυτή τη συζήτηση, αλλά στο τέλος μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Πρώτον, λογικά θα σε καταλάβει αμέσως, ότι πας να εκμεταλλευτείς τη στιγμή δηλαδή. Και δεύτερον, ζητήματα σαν αυτά δεν ξεπετάγονται έτσι από το πουθενά. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και σοβαρό κλίμα.

5 | Μη ρωτάς πού έμαθε να κάνει αυτό ή το άλλο

Όσο περισσότερο ρωτάς, τόσα περισσότερα πράγματα που δε θα σου αρέσουν, θα μαθαίνεις. Αν έχεις τσιμπηθεί με αυτό το άτομο, τότε φυσικά και δε θα σου αρέσει να μάθεις ότι όλα τα κόλπα που ξέρει στο σεξ τα έχει μάθει από προηγούμενες εμπειρίες, με διαφορετικούς συντρόφους. Εσύ μπορεί όντως να ενδιαφέρεσαι να μάθεις πώς είναι τόσο καλός/ή σε αυτά που σου κάνει, αλλά πίστεψέ με, δε θες να τα μάθεις όλα αυτά μετά το σεξ. Εκείνος/η θα είναι ειλικρινής, αλλά εσένα αυτή η ειλικρίνεια θα σε πονέσει και ίσως να σε κάνει να ζηλέψεις.

Ποιο το συμπέρασμα μας λοιπόν; Οι συζητήσεις που μπορείς να πιάσεις με τον/την σύντροφό σου μετά το σεξ, θέλουν μια παραπάνω προσοχή. Άμα δεν είσαι σίγουρος για το αν το θέμα που πας ν΄ανοίξεις είναι του παρόντος, τότε άστο καλύτερα για κάποια άλλη στιγμή. 


Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET