ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που είναι πολύ χειρότερα από το να είσαι single!

Ώρα να πεις ένα ευχαριστώ!

[cover photo]

Είναι πραγματικά πολλά τα θετικά του να είσαι single, όπως για παράδειγμα ότι εσύ και μόνο εσύ βάζεις τους κανόνες στη ζωή σου, μπορείς να βγαίνεις όσα ραντεβού θες, να φλερτάρεις με όποιον/α θες και φυσικά να βλέπεις τους φίλους/ες σου όποτε σου κάνει κέφι χωρίς να ακούς συνεχώς γκρίνιες και παραπονάκια. Ακόμα κι αν υπάρχουν φορές που νιώθεις μοναξιά και σου λείπει η ζεστή αγκαλιά ενός συντρόφου, πίστεψέ με είναι προτιμότερο να είσαι μόνος/η παρά με κάποιον που δε σου αξίζει.

Όντας single λοιπόν, μπορείς να αφοσιωθείς σε πολλά πράγματα που δε θα είχες την ευκαιρία να κάνεις εάν ήσουν σε σχέση. Κι αυτό αξίζει εκτίμηση! Δεν το βλέπουν όλοι έτσι ωστόσο και είναι λάθος. Το «σχέση να ‘ναι κι ότι να ‘ναι», απλώς για να μη νιώθεις μοναξιές, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Οι μοναξιές αυτές έχουν πολλά θετικά να σου δώσουν, ενώ από την άλλη, μια σχέση μπορεί να κρύβει δυσάρεστες καταστάσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου προκαλούν πόνο.

Αυτά είναι μερικά πράγματα μακράν χειρότερα από το να είσαι single:

#1 Να σε απατάνε

Την απιστία όλοι την εμίσησαν. Δυστυχώς όμως, παρότι δε θέλει κανείς να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα που βάζουν άλλους. Το παλιό καλό «μην κάνει στον άλλο ό,τι δε θες να σου κάνουν» που μας λέγανε από παιδιά, πάει ξεκάθαρα περίπατο και μια καρδούλα πληγώνεται ανεπανόρθωτα. Κι επειδή όπου κι αν κοιτάξεις ακούς για τοξικές και προβληματικές σχέσεις, χίλιες φορές μόνος/η σου, παρά με… βαρύ κεφάλι.

#2 Να σε φλομώνουν στο ψέμα

Ο καθένας μας λέει μικρά ψεματάκια μια στο τόσο, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Είναι άλλο πράγμα αυτό όμως, κι άλλο να σε φλομώνει ο σύντροφός σου καθημερινά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Χάνεται όλη η ουσία της σχέσης (που είναι η εμπιστοσύνη) και γενικότερα έχεις δίπλα σου κάποιον που δε σέβεται στο ελάχιστο. Και πες μου, τι να το κάνεις τέτοιον άνθρωπο; Καλύτερα μόνος/η σου θα περάσεις! Το είπαν και οι Βίσση-Γαρμπή (στο περίπου). 

#3 Να σε απομονώνουν από οικογένεια και φίλους

Είναι μερικοί άνθρωποι τόσο κτητικοί, που με το που κάνουν μία καινούρια σχέση, πέφτουν με τα μούτρα και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Φυσικά και τα νέα ζευγαράκια θέλουν να περνούν τον περισσότερο καιρό μαζί, αλλά μέχρι ένα σημείο. Υπήρχε και πριν ζωή. Εξακολουθείς να έχεις οικογένεια, φίλους και ανάγκη για προσωπικό χρόνο και κανείς δεν έχει λόγο πάνω σε αυτά. Για πες, μήπως το ξανασκέφτεσαι τώρα; Μήπως οι «μοναξιές» τελικά δεν είναι τόσο άσχημες;

#4 Να αμφισβητούν την αξία σου

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο το έχω δει σε πολλά ζευγάρια. Για κάποιο λόγο ορισμένα άτομα γουστάρουν να ανταγωνίζονται ακόμα και την ίδια τους τη σχέση! Με το/τη σύντροφό σου δεν έχεις να χωρίσεις κάτι, δεν έχεις να αποδείξεις την αξία σου, δεν χρειάζεται να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι. Ή μήπως όχι; Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να έχεις δίπλα σου ένα άτομο που σε βλέπει ανταγωνιστικά και προσπαθεί να μειώσει οτιδήποτε κάνεις, από τον επαγγελματικό μέχρι τον κοινωνικό τομέα. Εκτός των άλλων, βρωμάει ζήλια και με αυτή ανάμεσά σας δεν πρόκειται να πάει πουθενά η σχέση. Το σύντροφό μας πρέπει να τον στηρίζουμε, όχι να του βάζουμε τρικλοποδιές και να αμφισβητούμε την αξία του μόνο και μόνο για να νιώσουμε οι ίδιοι πιο σημαντικοί.

#5 Να μη σε σέβονται

Συχνά αναφέρω ότι ο σεβασμός είναι το Α και το Ω σε μία σχέση. Έτσι είναι! Εάν πάψεις να σέβεσαι το σύντροφό σου και αρχίσεις να τον μειώνεις, να τον προσβάλλεις και γενικότερα να τον φέρνεις σε μειονεκτική θέση, το παιχνίδι έχει χαθεί. Από το να είσαι λοιπόν σε σχέση που δε σε σέβονται και δε σε εκτιμάνε, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να είσαι single, παρέα με τον αυτοσεβασμό σου! Είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα απαιτήσεις από τον άλλο, αλλά μόνο να τα κερδίσεις.

#6 Να χάνεις τον εαυτό σου

Όταν ξεκινάς συχνά κάτι, θες να κάνεις πράγματα που ευχαριστούν τον/την άλλον/η, ξεχνώντας τις δικές σου επιθυμίες κι αναθεωρώντας τις απόψεις σου, με αποτέλεσμα να χάνεις την επαφή με τον εαυτό σου σε μια προσπάθεια να ταιριάξεις καλύτερα με τον σύντροφό σου. Μπαίνεις σε μονοπάτια που δεν έχεις ιδέα πώς κατέληξες και προσπαθείς να θυμηθείς ποιος/α ήσουν πριν, γιατί έτσι τελικά ένιωθες πιο ευτυχισμένος/η. Οι σχέσεις το έχουν αυτό, να μας αποστασιοποιούν από τον εαυτό μας, οπότε εκτίμησε το χρόνο που έχεις να αφιερώσεις σ’ εσένα και σταμάτα να ονειρεύεσαι σχέσεις και ρομαντικές βόλτες στην παραλία. Συχνά, το σενάριο όπου είσαι single είναι πολύ καλύτερο.

OUR20s

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET