fbpx

8 μικροπράγματα που επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν ακόμα τζέντλεμαν εκεί έξω!


Ήρθε η στιγμή που θα αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους άνδρες που όντως φέρονται σαν άνδρες. Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο παραπονιούνται περισσότερο οι γυναίκες στις μέρες μας (συμπεριλαμβανομένης κι εμού), είναι ότι οι άνδρες έχουν απολέσει τους τρόπους τους και δεν είναι πια ρομαντικοί και ιππότες. Κοίτα, ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις εκεί έξω που ακόμη ξέρουν πως να συμπεριφέρονται σε μία γυναίκα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι πλέον σκέφτονται πως θα σε ρίξουν στο κρεβάτι και έως εκεί.

Τόσοι λίγοι που είναι λοιπόν, δε γίνεται να μην τους μνημονεύσουμε που κάνουν το αυτονόητο, φέρονται δηλαδή ως άνδρες. Είναι όλα εκείνα τα μικροπράγματα και οι ρομαντικές κινήσεις που όταν τις κάνεις ένας άνδρας, σε κάνει ευτυχισμένη και περήφανη που τον έχεις.

Αυτά είναι τα μικροπράγματα που κάνει για σένα ένας τζέντλεμαν και επιβεβαιώνει πως ο ρομαντισμός υπάρχει ακόμα:

1. Σε αφήνει να παραγγείλεις πρώτη

Ναι, σιγά τη χαζομάρα, θα σκεφτείς, αλλά πραγματικά πρόκειται για μία γλυκειά και καθόλου αυτονόητη κίνηση. Ένας άνδρας που αφήνει τη συνοδό του να παραγγείλει το ποτό ή το φαγητό της πρώτη, υποδεικνύει έναν τύπο ανθρώπου ευγενικού, υπομονετικού και που σκέφτεται και υπολογίζει τους άλλους. Δεν ξέρω για σένα, αλλά για μένα αυτά είναι προσόντα που θα ήθελα να έχει ο μελλοντικός μου σύντροφος ζωής.

2. Σε ρωτάει πως ήταν η μέρα σου

Μην το γελάτε καθόλου. Ούτε κι αυτό είναι αυτονόητο. Ο άνδρας που δεν θα περάσει αμέσως στο ψητό και θα ενδιαφερθεί να συζητήσει ουσιαστικά μαζί σου θα ξεκινήσει από τα βασικά. Θα σε ρωτήσει δηλαδή πως ήταν η μέρα σου. Αν κουράστηκες, αν πιέστηκες, αν έκανες κάτι ενδιαφέρον κλπ. Ύστερα θα σου πει κι εκείνος για τη δική του μέρα και θα κάνετε μία όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση.

3. Σέβεται εσένα και τις ανάγκες σου

Καλά για μένα ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι δύο από τα χαρακτηριστικά που αν δεν υπάρχουν σε μία σχέση, τότε αυτή μαθηματικώς και ποικιλοτρόπως θα αποτύχει. Όταν λέω ότι σέβεται τις ανάγκες σου, σημαίνει ότι δεν πιέζει καταστάσεις. Θες το χώρο σου ύστερα από μία κουραστική μέρα, θα τον έχεις. Θες τη στήριξή του σε ένα θέμα που σε απασχολεί, θα την έχεις κι αυτή. Σε νοιάζεται κι αυτό φαίνεται τόσο από τις πράξεις του όσο κι από το γεγονός ότι κάνει οτιδήποτε ευχαριστεί εσένα.

4. Ακούει περισσότερο από ότι μιλάει

Δεν θέλουμε να τον φιμώσουμε και να μιλάμε αποκλειστικά για τους εαυτούς μας, προς Θεού. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχει μάθει να σε ακούει, να δίνει σημασία σε όσα λες και όχι απλά να συμφωνεί καταφατικά μαζί σου απλά για να το κάνει. Συναρπάζεται με οτιδήποτε έχεις να του πεις και θέλει να σε ακούει με τις ώρες, δίχως να έχει την ανάγκη να μιλήσει εκείνος. Εσύ δε, λατρεύεις το γεγονός ότι του αρέσει τόσο πολύ να σε ακούει.

5. Θέλει διαρκώς να σε εντυπωσιάζει

Εκεί που νόμιζες ότι τα είχες δει όλα από αυτόν τον άνθρωπο και τίποτα δε θα σε κάνει να τον θες και να τον αγαπάς περισσότερο, εκείνος βρίσκει ένα τρόπο να σε ξαφνιάζει ευχάριστα. Θες να είναι μία μικρή εκπληξούλα; Μία όμορφη κουβέντα/κοπλιμέντο; Μία επιθυμία σου που γίνεται πραγματικότητα; Είναι τέλος πάντων μία κίνηση που πάντα σε αφήνει άναυδη και κολλάς όλο και πιο πολύ μαζί του.

6. Επιμένει να πληρώνει εκείνος

Προσοχή, δεν θέλω να πω ότι πρέπει να βλέπουμε τους άνδρες ως κινητούς κουμπαράδες, αλλά όπως κι αν το κάνεις είναι όμορφο να έχεις δίπλα σου έναν άνδρα οικονομικά ανεξάρτητο που έχει την ευχέρεια να σε κερνάει μία στο τόσο. Μη χάσεις την ανεξαρτησία σου και μην επαναπαυθείς και κάνε κίνηση να πληρώνεις κι εσύ εξίσου, αλλά αν επιμένει πολύ, άφησέ τον. Είναι τόσο όμορφη κίνηση αυτή!

7. Σε γυρίζει σπίτι σου με ασφάλεια

Είτε σε γυρίζει με τα πόδια, είτε με το αυτοκίνητο είτε σου καλεί ένα ταξί ρε παιδί μου, σημασία έχει ότι φροντίζει να φτάσεις σπίτι σου με ασφάλεια. Λίγο το έχεις; Αυτό είναι κάτι που δεν θα το σκέφτονταν πολύ. Αντιθέτως, ένας τζέντλεμαν θα το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι μετά το ραντεβού σας πρέπει να φροντίσει κι αυτό.

8. Σου λέει ότι του λείπεις ακόμη κι αν σε είδε πριν λίγα λεπτά

Αααχ έρως! Ε αυτά είναι τα ωραία ρε παιδί μου. Να μη χορταίνει ο ένας τον άλλο. Έχετε περάσει δεν ξέρω κι εγώ πόσες ώρες συνεχόμενα μαζί και αφού αποχωρίζεστε, φροντίζει να σε ενημερώσει ότι του λείπεις ήδη. Αυτό δεν είναι κάτι που θα το πει εύκολα ένας άνδρας. Επομένως, αν είσαι τόσο τυχερή ώστε να το ακούσεις, να το εκτιμήσεις και να τον αγαπήσεις λιγάκι παραπάνω.

Κορίτσια μου, τίποτε δεν είναι δεδομένο στις μέρες μας. Γι’ αυτό να εκτιμάτε κάθε στιγμή, κάθε λεπτομέρεια και κάθε μικρή κίνηση που κάνει ο σύντροφός σας για εσάς ώστε να σας ευχαριστήσει. Ο ρομαντισμός είναι μεν σπάνιος, αλλά υπάρχει ακόμη και κρατάει γερά, το ίδιο και οι ελάχιστοι τζέντλεμαν που έχουν απομείνει εκεί έξω. Αν είσαι τυχερή ώστε να έχεις έναν, κράτα τον σαν φυλαχτό!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET