ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 πράγματα για τα οποία κάθε 20χρονος πρέπει να σταματήσει επιτέλους να απολογείται!

Και ναι, μόλις μπήκες επίσημα στη δεκαετία των 20. Και σίγουρα θα βρίσκεσαι στη φάση που σκέφτεσαι ότι μεγάλωσες κι οι ευθύνες με τις υποχρεώσεις κάνουν πάρτι πλέον. Δεν έχεις κι άδικο είναι η αλήθεια, αλλά μην τρελαίνεσαι, γιατί δε σε έχουν πάρει και τα χρόνια. Ένα χαρακτηριστικό των 20 είναι πως βρίσκεις συχνά πυκνά […]

Και ναι, μόλις μπήκες επίσημα στη δεκαετία των 20. Και σίγουρα θα βρίσκεσαι στη φάση που σκέφτεσαι ότι μεγάλωσες κι οι ευθύνες με τις υποχρεώσεις κάνουν πάρτι πλέον. Δεν έχεις κι άδικο είναι η αλήθεια, αλλά μην τρελαίνεσαι, γιατί δε σε έχουν πάρει και τα χρόνια.

Ένα χαρακτηριστικό των 20 είναι πως βρίσκεις συχνά πυκνά τον εαυτό σου να απολογείται για τις επιλογές που κάνει και τις αποφάσεις που παίρνει. Να σου θυμίσω όμως πως δε βρίσκεσαι σε εφηβικό στάδιο, που έχεις άγνοια των πράξεων σου. Ζητώντας «συγγνώμη» για οτιδήποτε κάνεις, καταφέρνεις μόνο να δημιουργείς μία αρνητική εικόνα γύρω από τη δράση σου και κυρίως την αξιοπιστία που τρέφεις για σένα. Κι αν δεν υπερασπιστείς εσύ ο ίδιος τα θέλω σου, τότε ποιος θα το κάνει;

Από την στιγμή λοιπόν που δεν πληγώνεις ή δεν κάνεις κακό σε κάποιον, δεν έχεις κανένα λόγο να απολογείσαι γι’ αυτό που πραγματικά είσαι. Παρακάτω θα σου αναλύσω 10 πράγματα που προφανώς λόγω ηλικίας κάνεις κι ασυναίσθητα απολογείσαι γι’ αυτά, χωρίς όμως να χρειάζεται:

#1 Δεν είσαι πλέον στη φάση του ασταμάτητου clubbing

Αγαπητέ/ή φίλε/η, σαφώς και δεν πρέπει να απολογείσαι για τις στιγμές ηρεμίας που θέλεις να περάσεις με τον εαυτό σου, πόσο μάλλον όταν πλέον είναι πολύτιμες εφόσον σχολή (και δουλειά) σου τρώνε σχεδόν όλη την ενέργεια. Άσε τα σχόλια τύπου «γέρασες από τα 20 σου ρε…» να σε ψυχαγωγούν, παρά να σε κάνουν να νιώθεις τύψεις.


#2 Έχεις αλλαγές στο σώμα σου

Σιγά σιγά συνειδητοποιείς ότι ο μεταβολισμός σου δε λειτουργεί προς όφελός σου όπως κάποτε και πρέπει να προσέχεις αρκετά τόσο τη διατροφή όσο και τον τρόπο ζωής σου. Διόλου κακό να βγαίνεις με φίλους κι αντί για τα συνηθισμένα και διαχρονικά μπέργκερ, να παίρνεις μια ωραιότατη σαλάτα. Τι κι αν σε στραβοκοιτάζουν οι υπόλοιποι έτοιμοι να γελάσουν, εσύ ξέρεις ότι το σώμα σου είναι η ασπίδα σου και πρέπει πάντα να νιώθεις άνετα με αυτό.


#3 Δεν είσαι τόσο «μέσα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μεγάλωσες φίλε/η μου και συνειδητοποιείς ότι ο αληθινός κόσμος δεν βρίσκεται στην οθόνη του κινητού, αλλά πέρα από αυτή. Γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να «χάνεις» κάποια γεγονότα, τα οποία να θεωρούνται “must”, αλλά στην ουσία είναι κάτι το μηδαμινό.


#4 Περνάς και μόνος/η σου καλά

Ούτε αντικοινωνικός είσαι, ούτε ψυχολογικά έχεις, ούτε καμία άλλη διαταραχή. Θέλεις απλά τον χρόνο σου με τον εαυτό σου. Γιατί να δικαιολογήσεις ένα τέτοιο γεγονός;


#5 Κρατάς μόνο τους λίγους και καλούς

Είσαι σε μια ηλικία που ωριμάζεις απότομα και θέλεις να έχεις δίπλα σου μόνο εκείνα τα άτομα που πραγματικά αξίζουν, γιατί πλέον μόνο με αυτά περνάς καλά και βρίσκεις κοινές γραμμές. Αν πιστεύεις ότι έχεις φιλίες που είναι τοξικές για σένα και μόνο σε κρατάνε πίσω, μην αισθάνεσαι άσχημα αν ξεκόψεις μαζί τους. Όσο το αφήνεις, πίστεψε με τόσο δυσκολότερο θα γίνεται.


#6 Λες όχι

Ε ναι λοιπόν, είσαι αρκετά ώριμος/η να πεις όχι σε αυτά που δε σου αρέσουν και δε θέλεις να κάνεις και μόνο υπέρ σου είναι αυτό. Κι αν δεν αρέσει στους υπόλοιπους, απέκτησες πιο εκλεπτυσμένα γούστα. Καμία τύψη!


#7 Στον έρωτα είσαι το ίδιο ανώριμος/η με ένα 18χρονο

Χαχαχα! Άνθρωπε μου, βρες μου έναν που να ωριμάζει στον έρωτα. Ο έρωτας είναι σαν ένα φίλτρο που ασυνείδητα μπαίνει μέσα σου και λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη κάνοντας σε αδύναμο/η να επιτελέσεις οποιαδήποτε λειτουργία. Τι 20 τι 30 τι 40, το ίδιο ανώριμα θα λειτουργείς.


#8 Κυνηγάς όνειρα τα οποία για τις σημερινές εποχές είναι άπιαστα

Πάντα να ακολουθείς τα όνειρα και το ένστικτό σου. Και για ποιο λόγο δηλαδή να ακολουθείς το ρεύμα της εποχής; Οι νέοι είναι η ευκαιρία κάθε κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο. Αν όλοι θέλαμε τα συνηθισμένα και τα εύκολα, θα παραμέναμε στάσιμοι και άτονοι.


#9 Γίνεσαι περισσότερο ευαίσθητος/η

Είναι ένα συχνό φαινόμενο στην ηλικία των 20. Νιώθεις πως θέλει κάτι πιο σοβαρό και σταθερό στη ζωή σου κι όχι πολλές και ανούσιες βραδιές με άτομα αδιάφορα. Δένεσαι πιο πολύ με πράγματα και καταστάσεις, δείχνεις ενδιαφέρον και σταματάς να είσαι ο σταρχιδιστής που ήσουν κάποτε. Κι όχι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο κόσμος στις μέρες μας προφανώς χρειάζεται λίγη ευαισθητοποίηση. Έχεις αισθήματα σε εποχές ασπρόμαυρες, μην νιώθεις άβολα γι’ αυτό.


#10 Θες να απομακρυνθείς από όλους και όλα

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ! Θες να αλλάξεις παραστάσεις, να κάνεις ταξίδια, να δεις τι υπάρχει πέρα από τα δικά σου σύνορα και τη ζώνη ασφαλείας σου! Γύρισε τη χώρα σου, γύρισε την Ευρώπη, άλλαξε ήπειρο, πέρασε κάποιες μέρες χωρίς να απαντάς σε κανέναν. Δε χρειάζεται να απολογείσαι για τις εμπειρίες που θέλεις να αποκτήσεις, ούτε έχει κάποιος το δικαίωμα να σε κρατάει πίσω. Γι’ αυτό μη χάνεις άλλο καιρό! Ο χρόνος δεν είναι Πηνελόπη …κανέναν δεν περιμένει.

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET