ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

5 πράγματα να σημειώνεις καθημερινά στην ατζέντα σου και να πιάνεις τους στόχους σου!

Τάξις και πρόγραμμα!

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνους που η οργάνωση αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου και σε εκείνους που η φράση «έχω γενικά την αίσθηση» είναι μότο ζωής. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά για να επιφέρεις την τάξη στην καθημερινότητά σου. Κρατώντας ένα ημερολόγιο ή μια ατζέντα, είναι μία πολύ καλή αρχή. Όσοι έχουν, το γνωρίζουν ήδη.

Σε βοηθάει να έχεις αυτό που λέμε «πρόγραμμα» και στο τέλος της ημέρας να μην πέφτεις για ύπνο χωρίς κανένα σβησμένο to-do από τη λίστα. Είναι πιο εύκολο να πέσεις στην παγίδα της αναβολής όταν νιώθεις μια υποχρέωση μακριά σου, και κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όπου λες συνεχόμενα «θα το κάνω αργότερα» και το μόνο που κάνεις εν τέλει είναι να νιώθεις τύψεις κι άγχος που πάλι δεν έφερες τίποτα εις πέρας.

Για σένα λοιπόν που σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να κρατάς μία ατζέντα επειδή συνέχεια ξεχνάς είτε αισθάνεσαι ότι η καθημερινότητά σου είναι τέρμα ακατάστατη, ή για εσένα που είσαι χρόνια γνώστης, παρακάτω σου έχω 5+1 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώνεις στο ημερολόγιο/ ατζέντα σου καθημερινά.

#1 Τα καθημερινά tasks

Το να φτιάξεις to do list ίσως είναι και το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνεις ξεκινώντας τη μέρα σου. Η καθημερινότητα πολλές φορές μπορεί να γίνει χαοτική και δύσκολη να την ακολουθήσεις. Το deadline μιας εργασίας, το ραντεβού στο κομμωτήριο, η πληρωμή ενός λογαριασμού κλπ, βασανίζουν το μυαλό σου μέχρι να ολοκληρωθούν και μεταξύ μας κάποιες φορές σου διαφεύγουν κι εντελώς στη βιασύνη σου να τα προλάβεις όλα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, οι σκέψεις σου πρέπει να μπουν σε μια τάξη, γράφοντας τα καθημερινά tasks και έχοντας έτσι μια συνολική εικόνα για το τι πρέπει να φέρεις είς πέρας μέσα στην ημέρα. Είναι κι αυτό το αίσθημα ικανοποίησης όταν τραβήξεις τη γραμμή, που θα σε ανταμείψει!

#2 Quotes που σε εμπνέουν και σε παρακινούν

Αν δε δώσεις εσύ στον εαυτό σου το σωστό motivation, ποιος θα το δώσει; Γιατί να περιμένεις από μια ανάρτηση στα social να σου χαρίσει το απαραίτητο boost, ενώ μπορείς κάλλιστα να το κάνεις εσύ κάθε πρωί ή κάθε βράδυ; Η κατάλληλη στιγμή για κάτι inspirational είναι είτε πριν ξεκινήσεις τα tasks σου, είτε στο τέλος μια δύσκολης ημέρας. Τότε είναι που χρειάζεσαι όσο τίποτα κάτι να σε παρακινήσει και να σου δώσει δύναμη. Αυτό μπορεί να είναι ένα ολόδικό σου quote που σε βοηθάει να προχωράς, ή γνωστά ρητά που έχουν πει πετυχημένοι άνθρωποι και ξέρουν κάτι παραπάνω από σκληρή δουλειά κι επιμονή!

Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow know what you truly want to become.

Steve Jobs

#3 Τις επιτυχίες σου

Μικρές ή μεγάλες, εσύ ξέρεις πόσο προσπάθησες γι’ αυτές και πόσο σημαντικό ήταν να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς. Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν, μην παραλείπεις ποτέ να τις σημειώνεις και να σου υπενθυμίζεις ότι τα κατάφερες. Ημερομηνία, achievement, πώς ένιωσες και ό,τι άλλο σχετικό. Ποτέ δεν ξέρεις σε τι φάση της ζωής σου θα «πέσεις» πάνω σ’ αυτή τη σημείωση και πόσο θετικά μπορεί να σε επηρεάσει. #goals

#4 Τα καθημερινά έξοδα

Άλλη μία σημαντική χρήση της ατζέντας που σώζει ζωές και… πορτοφόλια. Οκ, δέχομαι ότι είναι κάπως βαρετό σαν διαδικασία και δεν έχεις καμία όρεξη να κάνεις τον λογιστή, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουν οπωσδήποτε σημείωση, αλλιώς χάνεται ο μπούσουλας. Τουτέστιν, φτάνεις μέσα του μήνα και το ταμείο είναι μείον. Το σωστό λοιπόν, είναι να καταγράφεις καθημερινά τα έξοδά σου και να σημειώνεις το υπολειπόμενο budget, ώστε όταν πάει να ξεφύγει η φάση, να το αντιληφθείς εγκαίρως και να κάνεις καλύτερη διαχείριση!

#5 Τους λόγους που είσαι ευγνώμων 

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όλα εκείνα τα πράγματα που νιώθεις ευγνωμοσύνη, από τα μικρά π.χ. ότι έφαγες το αγαπημένο σου πρωινό μέχρι τα μεγάλα όπως ότι είσαι ζωντανός. Πολλές φορές, η ρουτίνα μας κάνει να τα παίρνουμε σαν δεδομένα και να εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά και σε όσα δεν έχουμε κι αυτό σίγουρα δε μας κάνει ευτυχισμένους ούτε μας βοηθάει να πετύχουμε τους στόχους μας. Γι’ αυτό υπάρχει η ατζέντα όμως, για να σου υπενθυμίζει όλους εκείνους τους λόγους που έχεις για να νιώθεις ευγνώμων. Μην ξεχνάς λοιπόν δίπλα από το «Καλημέρα» να κάνεις μία μικρή λίστα με τα πράγματα αυτά και να χαμογελάς!

BONUS: Αυτοκόλλητα, σελιδοδείκτες, χρωματιστοί μαρκαδόροι

Μέσα σε όλες τις μουτζούρες, τα πρόχειρα γράμματα, τα τσαλακωμένα άκρα της σελίδας (ή και όχι για τους ψυχαναγκαστικούς και τελειομανείς), η ατζέντα σου χρειάζεται αυτό το «κάτι» που θα την κάνει ξεχωριστή και θα σου φτιάχνει τη διάθεση με το που την ανοίγεις. Τα χαρτάκια, τα χρωματιστά στυλό και μαρκαδοράκια, διάφορα stickers, cute σελιδοδείκτες και άλλα πολλά, είναι αυτά τα μικρά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Να βλέπει το μάτι σου λίγο χρώμα και να το χαίρεται ρε παιδί μου. Θες να σημειώσεις κάτι SOS; Ε γράψε το πάνω σε ένα αυτοκόλλητο χαρτάκι σε σχήμα σύννεφο. Κακό είναι; Κάθε άλλο!

Αλήθεια, πόσοι ανυπομονούμε για την αγορά της ατζέντας του 2023;

OUR20s

HAPPY BODY

Οι CLiTTERATEΣ δημιουργούν έναν κόσμο όπου κάθε κορίτσι θα μαθαίνει και θα χαίρεται το σώμα του χωρίς ντροπή!

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET