ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

12 πράγματα για το σεξ, που κάθε κοπέλα πρέπει να γνωρίζει μέχρι να φτάσει τα 25!

Το σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, γιατί πολύ απλά είναι στη φύση μας να αναζητάμε την απόλαυση και την ικανοποίηση. Δεν είναι τυχαίο που όταν κάποιος είναι καλά στα προσωπικά του και έχει μία υγιή σεξουαλική ζωή, τότε και οι υπόλοιποι τομείς στη ζωή του ανθούν. Το σεξ, το ποιοτικό όμως, μπορεί να […]

Mademoisex

22 Αυγούστου, 2019

Το σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, γιατί πολύ απλά είναι στη φύση μας να αναζητάμε την απόλαυση και την ικανοποίηση. Δεν είναι τυχαίο που όταν κάποιος είναι καλά στα προσωπικά του και έχει μία υγιή σεξουαλική ζωή, τότε και οι υπόλοιποι τομείς στη ζωή του ανθούν. Το σεξ, το ποιοτικό όμως, μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη, να σου φτιάξει τη διάθεση και φυσικά να τονώσει την αυτοπεποίθησή σου, γνωρίζοντας τόσο ότι κάνεις κάτι καλά, όσο και για το ότι προσφέρεις ευχαρίστηση στο σύντροφό σου.

Οι εποχές αλλάζουν και εδώ και αρκετά χρόνια τα κορίτσια από την εφηβική τους κιόλας ηλικία, δοκιμάζουν πράγματα και έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή. Εγώ δε θα κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος να μπαίνεις σ’ αυτήν τη διαδικασία από τα 13 ή τα 14, αλλά μπορώ μετά βεβαιότητος να πω ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για πολλά από αυτά τα κορίτσια δεν είναι επαρκής, για να κάνουν την αρχή σε τόσο τρυφερή ηλικία.

Πολλά μπορεί να ακούς από τις φιλενάδες σου ή να σου έχει εκμυστηρευτεί η μαμά σου, όμως είσαι σίγουρη ότι πράγματι γνωρίζεις όλα όσα θα έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό θέμα; Έως τα 25 σου, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις βιώσει μερικές ουσιαστικές σεξουαλικές εμπειρίες, κανονικά θα λέγαμε ότι γνωρίζεις οτιδήποτε γύρω από το σεξ. Κανείς όμως, δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα σε αυτό το κομμάτι, όσο μεγάλος ή έμπειρος κι αν είναι. Μπορείς βέβαια, να ξέρεις τουλάχιστον τα πιο επουσιώδη, όπως τα παρακάτω:

#1 Δεν είναι κακό να είσαι 25 και ακόμη παρθένα

Όταν τα κορίτσια στις μέρες μας είναι σεξουαλικώς ενεργά από τα 14 τους, τότε ναι, εσύ που είσαι 10 χρόνια μεγαλύτερη και ακόμα παρθένα, δε θεωρείσαι φυσιολογική. Ποιος αποφασίζει όμως τι είναι και τι δεν είναι φυσιολογικό; Προσωπικά, δε βλέπω πουθενά το κακό ή το αφύσικο για μία κοπέλα να βρίσκεται στα 25 της και να μην έχει κάνει ακόμα σεξ. Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για κοπέλα με στάνταρντς, που δεν έχει σταθεί ακόμη τυχερή να ερωτευτεί τόσο ώστε να δοθεί σε κάποιον, ή που μπορεί να έχει βρει στο δρόμο της όλο μαλάκες, μη ικανούς να της προσφέρουν ασφάλεια. Η συμβουλή μου είναι να μη δίνεις σημασία σε κακόβουλα σχόλια και να δεις που σύντομα θα βρεις αυτό ακριβώς που σου ταιριάζει.

#2 Το λιπαντικό είναι ο καλύτερός σου φίλος

Τα θετικά του να χρησιμοποιείς λιπαντικό στο σεξ είναι αμέτρητα. Πρώτον και κύριον, σε κάνει να νιώθεις καλύτερα κατά την πράξη, όταν για παράδειγμα υποφέρεις από κολπική ξηρότητα. Σε βοηθά να υγραίνεσαι όταν δε σου είναι τόσο εύκολο να υγρανθείς φυσικά. Κάνει το σεξ πιο ευχάριστο και δε νιώθεις πόνο όταν έχεις στενό κόλπο ή το πέος του συντρόφου σου είναι μεγάλο. Επίσης, είναι ιδανικό και απαραίτητο στο πρωκτικό σεξ, γιατί αλλιώς η «δουλειά» δεν μπορεί να γίνει. Ωστόσο, αυτό που πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου είναι ότι το προφυλακτικό πρέπει να φοριέται ακόμα και με τη χρήση λιπαντικού. Βασικά, το προφυλακτικό πρέπει να χρησιμοποιείται πάση θυσία, όπως κι αν έχει!

#3 Επιβάλλεται να του δίνεις οδηγίες για καλύτερο στοματικό σεξ

Σε αυτό δε θα σου αφήσω κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Ούτε σε προτρέπω, ούτε σε συμβουλεύω. Σου λέω ότι ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ, αν θες να απολαμβάνεις το στοματικό σεξ και να έρχεσαι σε οργασμό, πρέπει να του δίνεις οδηγίες και να του λες επακριβώς τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει. Οι άντρες δεν μπορούν να μυρίσουν τα νύχια τους ή να μασήσουν φύλλα δάφνης σαν την Πυθία, για να καταλάβουν τι σου αρέσει. Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να του λες ακριβώς τι να κάνει ή να δείχνεις με τις εκφράσεις σου αν το απολαμβάνεις ή όχι. Η επικοινωνία και το feedback είναι για το καλό και των δυο σας.

#4 Κέρασε μία πάστα τον τύπο που δε θέλει να βάλει προφυλακτικό

Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ να μην κάνεις πίσω στο θέμα του προφυλακτικού. Ένας άντρας είναι ικανός να πει ό,τι δικαιολογία μπορείς να σκεφτείς με το μυαλό σου, προκειμένου να μη φορέσει προφυλακτικό. Θα πει ότι τον στενεύει, ότι δε νιώθει το ίδιο καλά το σεξ, ότι έχει αλλεργία στο λάτεξ κι άλλες τέτοιες μπαρούφες. Για το δικό σου καλό όμως, και πρωτίστως για την ασφάλειά σου, πρέπει να είσαι απόλυτα ευθύς και να μη δεχτείς καμία από αυτές τις δικαιολογίες. Άντρας που αρνείται να φορέσει προφυλακτικό, δεν αξίζει σεξ.

#5 Αν δε θες να τα καταπιείς, με γεια σου με χαρά σου

Είναι πολύ σημαντικό πριν κάνεις οτιδήποτε με κάποιον, να θέσεις κάποιες κόκκινες γραμμές. Υπάρχουν πολλές κοπέλες που δε θέλουν ούτε να ακούσουν για το πρωκτικό σεξ, άλλες που σιχαίνονται να κάνουν στοματικό και άλλες που ενώ κάνουν, δε θέλουν με τίποτα να καταπιούν τα υγρά του συντρόφου τους. Επιβάλλεται να λες κάποια «όχι» στο σεξ και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και δε σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Αν δε θέλεις λοιπόν να καταπιείς τα υγρά του, πολύ απλά μην το κάνεις. Δική σου είναι η απόφαση.

#6 Πάντα να ουρείς μετά το σεξ. ΠΑΝΤΑ

Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες φυσικά. Ειδικά όταν πρόκειται να υπάρξει δεύτερος γύρος, η επίσκεψη στην τουαλέτα είναι υποχρεωτική. Ως γυναίκα, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ουρολοιμώξεις είναι απίστευτα εύκολο να σε προσβάλλουν και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τις γυναίκες με ενεργή σεξουαλική ζωή. Η ούρηση μετά το σεξ είναι must, γιατί αποβάλλει τα βακτήρια πριν αυτά προλάβουν να φτάσουν στην ουροδόχο κύστη και κατά συνέπεια μειώνει την πιθανότητα μίας ουρολοίμωξης.

#7 Τα σέξι εσώρουχα κάνουν μεν δουλειά, αλλά είναι απίστευτα άβολα

Οι άντρες ως γνωστόν είναι οπτικά όντα. Πολλές είναι οι φορές που απλά χορταίνουν με τα μάτια τους. Το θέαμα μιας γυναίκας με ιδιαίτερα σέξι και αποκαλυπτικά εσώρουχα είναι κάτι που μπορεί να τους τρελάνει. Φαντάζομαι έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που φοράς σέξι εσώρουχα, γίνεται το έλα να δεις. Βέβαια, οι άντρες δεν ξέρουν τι ακριβώς τραβάμε για να μπορούν αυτοί να κ@υλώνουν. Γιατί κορίτσια, αυτά τα μικροσκοπικά σουτιέν με τη δαντέλα και τα στρινγκ που μπαίνουν ολόκληρα μέσα στον κώλο είναι απλά μία απελπισία. Χρησιμεύουν δε, μόνο για το σεξ, γιατί κατά τ’ άλλα δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με αυτά στον έξω κόσμο.

#8 Το 69 είναι υπερεκτιμημένο, όβερ

Πολύ όμως. Η φάση δηλαδή είναι, ποιος θα κάνει τον άλλο να τελειώσει γρηγορότερα; Άσε που δεν είναι και βολικό. Στοματικό εσύ, στοματικό κι εκείνος και στάνταρ ένας από τους δυο το ευχαριστιέται λιγότερο, γιατί έχει στο μυαλό του ότι είτε πρέπει να καθυστερήσει ή να το πάει πιο γρήγορα για να προλάβει να τελειώσει μαζί με τον άλλο. Όχι παιδιά μου, πολλή πίεση για το τίποτα. Και το σεξ δεν έχει να κάνει με την πίεση και το άγχος, αλλά με τη χαλαρότητα και την απόλαυση.

#9 Λέμε ξεκάθαρα «ναι» στα sex toys

Αν μπορούσα να ξεχωρίσω το σημαντικότερο στοιχείο του σεξ, αυτό θα ήταν ο πειραματισμός. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν ζευγάρια εκεί έξω που δεν πειραματίζονται και κάνουν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Ρε παιδιά, σοβαρά, δε βαριέστε από ένα σημείο και μετά; Μα υπάρχουν τόσες διαφορετικές εμπειρίες που μπορείτε να βιώσετε μαζί, να κάνετε νέες στάσεις, να δείτε μαζί πορνό, να το κάνετε σε περίεργα μέρη και εννοείται να εντάξετε τα σεξουαλικά παιχνίδια για απόλαυση στο έπακρο. Μην τα φοβάστε. Υπάρχουν sex toys και για τους δυο και για όλα τα γούστα.

#10 Ο αυνανισμός κάνει καλό, δώσε πόνο

Δυστυχώς, ο αυνανισμός εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ταμπού για πολλές γυναίκες. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε φυσιολογικό ο άντρας να αυνανίζεται, αλλά όχι η γυναίκα! Κορίτσια, δεν μπορώ να δεχτώ να έχετε ενεργή σεξουαλική ζωή και να μην αυνανίζεστε ή να μην έχει αυνανιστεί ποτέ σας. Αν δε μάθεις εσύ η ίδια τι σου αρέσει, ποιο είναι το σημείο – κουμπί σου και με τι κ@υλώνεις, πώς περιμένεις να σε αντιμετωπίσει σωστά ο σύντροφός σου; Ο αυνανισμός είναι υγεία και πρέπει να τον εντάξεις στη ζωή σου οπωσδήποτε. Ακόμη κι όταν έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή.

#11 Είναι οκ να μην ξέρεις ακόμη τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις

Σε μία κοινωνία φουλ στην υποκρισία, είναι προς τιμήν σου να έχεις αποκτήσει μεν σεξουαλική εμπειρία με άντρα, αλλά να μην είσαι και τόσο σίγουρη ότι γουστάρεις απόλυτα το αντρικό φύλο. Ή ακόμα να έχεις πάει και με γυναίκα και να σου άρεσε, οπότε  να αμφιταλαντεύεσαι αν τελικά είσαι ομοφυλόφιλη ή αμφιφυλόφιλη. Χρειάζεται χρόνος για να ανακαλύψει κανείς τη σεξουαλική του ταυτότητα, οπότε μη βιάζεσαι να καταλήξεις κάπου. Αδιαφόρησε πλήρως για το τι λένε οι άλλοι και δώσε βάση στα δικά σου θέλω και στις δικές σου επιθυμίες.

#12 Το σεξ γίνεται όλο και καλύτερο με τα χρόνια

Νόμος. Όσο περισσότερο σεξ κάνεις, τόσο περισσότερο σεξ θα θες και όλο και καλύτερη θα γίνεσαι όσο περνούν τα χρόνια. Το σεξ δεν είναι τίποτα παραπάνω από συνεχής προσπάθεια, πειραματισμός και συνήθεια. Άπαξ και το κάνεις, αφενός δεν το ξεχνάς με τίποτα και αφετέρου όσο παίρνεις το κολάι, αυθόρμητα θα θες να μαθαίνεις συνεχώς περισσότερα, για να βελτιώνεσαι. Όσο έμπειρη κι αν νομίζεις ότι είσαι, πάντα θα μαθαίνεις κάτι καινούριο, που θα σε συναρπάζει και θα σε κάνει να γουστάρεις ακόμα περισσότερο.

Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET