ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 πράγματα που μας την σπάνε στο γιορτινό μακιγιάζ!

Η προετοιμασία για τις γιορτινές εξόδους είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί οργάνωση και σχεδιασμό. Πόσες φορές έχεις βγει εκτός χρόνου και έχεις βρεθεί να τρέχεις πανικόβλητη στους διαδρόμους του σπιτιού σου, προσπαθώντας να μην καθυστερήσεις κι άλλο στο ραντεβού σου; Είναι τόσα τα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας, όμως βαριόμαστε τόσο να κάνουμε. Παρακάτω […]

Default avatar

Guest Author

31 Δεκεμβρίου, 2015

Η προετοιμασία για τις γιορτινές εξόδους είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί οργάνωση και σχεδιασμό. Πόσες φορές έχεις βγει εκτός χρόνου και έχεις βρεθεί να τρέχεις πανικόβλητη στους διαδρόμους του σπιτιού σου, προσπαθώντας να μην καθυστερήσεις κι άλλο στο ραντεβού σου; Είναι τόσα τα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας, όμως βαριόμαστε τόσο να κάνουμε. Παρακάτω παραθέτονται κάποια από αυτά που «σιχαινόμαστε» περισσότερο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το …γιορτινό μακιγιάζ:

1. Το make-up που πηγαίνει παντού

Ξεκινώντας το μακιγιάζ, το πρώτο προϊόν που χρησιμοποιείς είναι η βάση, δηλαδή το make-up. Κι έτσι όπως το τοποθετείς ανέμελα στο πρόσωπό σου, βλέπεις ότι λέρωσες την μπλούζα σου ή τα χέρια σου ή έτσι όπως φύσηξες τη μύτη σου, έφυγε λίγο από το προϊόν. Γενικά αν δεν προσέξεις, με την παραμικρή κίνηση μπορείς να καταλήξεις με στάμπες από make-up παντού.

2. Το μουτζούρωμα της μάσκαρας

Η τοποθέτηση της μάσκαρας απαιτεί ηρεμία, ψυχραιμία, σταθερότητα και γενικά θέλει τον χρόνο της. Πόσο εκνευριστικό όμως μπορεί να είναι όταν μουτζουρώνεις τα βλέφαρα σου με τη νωπή μάσκαρα και μετά πρέπει να φτιάξεις ξανά από την αρχή τη σκιά; Το έχουμε ζήσει όλες, πολλές φορές και ειλικρινά σου τη δίνει στα νεύρα.

mascara

3. Το Eyeliner

Η απόλυτη δοκιμασία. Πιστεύω πως ήρθε στις ζωές μας για να μας μυήσει στην αρετή της ψυχικής γαλήνης. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βιάζεσαι να ετοιμαστείς και να πασαλείβεσαι με το eyeliner ή να καταλήγεις να μοιάζεις με ένα νευριασμένο πάντα. Παρόλα αυτά, εσύ όχι μόνο θες να το βάλεις σωστά, αλλά και να κάνεις την τέλεια γωνία, κάτι που ξέρεις εξαρχής ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Μαζοχισμός detected.

eyeliner

4. Το σπάσιμο των καλλυντικών

Και πάνω στη βιασύνη σου να μην στήσεις την παρέα σου, εκεί που πας να βάλεις την πούδρα ή το ρουζ μέσα στο νεσεσέρ σου, σου φεύγει από τα χέρια και σκάει κάτω σαν καρπούζι. A moment of silence. Στέκεις ακίνητη πάνω από το προϊόν και κάνεις την προσευχή σου ελπίζοντας να μην έχει γίνει γυαλιά καρφιά, γιατί δεν έχεις και χρόνο να μαζεύεις. Και επειδή η τύχη δεν είναι πάντα με το μέρος μας, σε περίπτωση που όντως έχει σπάσει η πούδρα/το ρουζ σου, στη χειρότερη κατεβάζεις δύο καντήλια, το παίρνεις από χαμά και συνεχίζεις.

5. Κραγιόν παντού

Η γιορτινή έξοδος απαιτεί καλλυντικά ανθεκτικά, που θα διαρκέσουν όση ώρα βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Έτσι, επιλέγεις ένα κραγιόν ανθεκτικό, ματ και προφανώς μεγάλης διάρκειας. Πού να ‘ξερες όμως φίλη μου, ότι με το που τοποθετείς ένα τέτοιο κραγιόν στα χείλη σου, αυτό κοκαλώνει και δεν διορθώνεται εύκολα… Έτσι καταλήγεις να μοιάζεις με χελώνα που μόλις έφαγε μούρα (στη χειρότερη που έβαλες σκούρο κραγιόν) και σιχτιρίζεις την ώρα και την στιγμή που αποφάσισες να βγεις.

lipstick

6. Οι υπερβολές

Μόλις που τελείωσες το φτιάξιμο, κοιτάζεσαι μια τελευταία φορά στον καθρέφτη και συνειδητοποιείς πως μοιάζεις με κλόουν. Λίγο παραπάνω ρουζ, λίγη παραπάνω σκιά, λίγο παραπάνω κραγιόν. Γενικά λίγο παραπάνω απ’ όλα. Δυστυχώς, η έλλειψη χρόνου και το υπερβολικό αποτέλεσμα που βλέπεις, αρχίζει να στη βαράει σοβαρά στα νεύρα.

hi

7. Χασμουρητό = Θάνατος

Μιας και η ώρα πλησιάζει μεσάνυχτα, το πρόγραμμα του ύπνου σου έχει βαρέσει μπιέλα. Είναι απόλυτα ανθρώπινο λοιπόν, να ρίξεις και ένα χασμουρητό την ώρα που θα φτιάχνεσαι για να βγεις. Το γελοίο της υπόθεσης βέβαια, είναι ότι με το χασμουρητό θα σφίξεις τα μπιρμπιλωτά σου μάτια και θα πασαλειφτείς. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, ένα δάκρυ θα τρέξει από το μάτι σου και θα γίνεις χάλια. Όπως και να έχει, μη χασμουρηθείς!

8. Έλλειψη χρόνου

Το είπα και το ξαναλέω: λίγος χρόνος προετοιμασίας. Η έλλειψη χρόνου είναι κάτι που αντιπροσωπεύει τις περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Είτε γιατί άργησες να βγεις από το μπάνιο είτε γιατί χαζολογούσες από εδώ κι από εκεί, σου έχει μείνει λίγος χρόνος να προλάβεις να τα κάνεις όλα (μαζί βέβαια με μαλλιά και ρούχα). Οπότε, όση ώρα ετοιμάζεσαι, λίγο το άγχος, λίγο τα νεύρα που τα άφησες όλα τελευταία στιγμή πάλι, πως να στρώσει το μακιγιάζ;!

time

Είτε είσαι από αυτές που είναι απόλυτα οργανωμένες και συγκεντρωμένες κατά την προετοιμασία για μία έξοδο, είτε από αυτές που τρέχουν πάνω κάτω να προλάβουν, το μακιγιάζ θέλει τον χρόνο του κι απαιτεί χαλαρότητα. Πολλά είναι αυτά που μας εκνευρίζουν, αλλά όπως λέει και το ρητό «μπρος στα κάλλη, τι ειν’ ο πόνος».

Καλή προετοιμασία και με τη νίκη!

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET