ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 απίθανα πράγματα για την ευαίσθητη περιοχή σου που κάτι μας λέει ότι δε γνώριζες!

On today's sex education class...

Mademoisex

15 Σεπτεμβρίου, 2020

cover photo

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσα πράγματα ΔΕΝ ξέρουμε για το ίδιο μας το σώμα!

Ειδικά, δε, για μέρη όπως ο κόλπος, ο οποίος έχει τεράστια σημασία για κάθε γυναίκα και δεν παύει να μας συναρπάζει ποτέ. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο του σώματός μας, το οποίο αγαπάμε, φροντίζουμε και συχνά μένουμε έκπληκτες από την ανατομία του. Ωστόσο, ακόμη και γι’ αυτό γνωρίζουμε μόνο τα βασικά και παραλείπουμε πολλές πληροφορίες που το αφορούν και που θα άλλαζαν τη ζωή μας. Ναι, τόσο mind blowing είναι ορισμένες.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξανασυστηθούμε με το σημείο πάνω μας που μας προσφέρει απόλαυση και όχι μόνο. Όσο περισσότερα γνωρίζεις άλλωστε, τόσο μεγαλύτερες απολαύσεις θα λαμβάνεις και τόσο πιο σωστά θα μπορείς να το φροντίζεις και να του συμπεριφέρεσαι.

Παρακάτω 10 πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα δε γνώριζες για… «εκεί κάτω»:

#1 Ο υμένας δεν αποτελεί ένδειξη παρθενίας

Ο παρθενικός υμένας είναι μια πολύ λεπτή ελαστική μεμβράνη που περιορίζει το άνοιγμα του κόλπου και κακώς θεωρείται ως ένδειξη αγνότητας και παρθενιάς. Πρόκειται για μύθο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη αλλά και εξέταση, που να μπορεί να δείξει αν μία γυναίκα έχει ή δεν έχει κάνει σεξ. Ο υμένας μπορεί να σπάσει πολύ νωρίτερα από την πρώτη σεξουαλική επαφή, με ποικίλους τρόπους και εντελώς τυχαία, όπως για παράδειγμα από τη χρήση ταμπόν ή κάνοντας ποδήλατο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κάποιες γυναίκες γεννιούνται χωρίς τον υμένα αυτό.

#2 Ο κόλπος αλλάζει μέγεθος και χρώμα όταν «ανάβεις»

Αμέ. Γενικά ο κόλπος έχει μήκος από 8 – 12 εκ. χωρίς αυτό να είναι θέσφατο. Μπορεί να είναι λιγότερο, μπορεί και περισσότερο. Όταν όμως διεγείρεται σεξουαλικά, τότε γίνεται πιο χαλαρός και πλαταίνει, ενώ από την έντονη ροή του αίματος, το χρώμα του γίνεται πιο σκούρο κοκκινωπό ή βυσσινί. Αυτό είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και εννοείται ότι ο κόλπος επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση μετά το πέρας της σεξουαλικής επαφής. Και γενικότερα, το πέος (ανεξαρτήτου μεγέθους) δεν επηρεάζει το μέγεθος του κόλπου.

#3 Πολλές γυναίκες δεν έρχονται σε κολπικό οργασμό

Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των γυναικών που κυμαίνεται ανάμεσα στο 25% – 35% συνήθως ή σχεδόν πάντα, φτάνουν σε οργασμό μέσω της κολπικής διείσδυσης. Όλες οι υπόλοιπες γυναίκες ωστόσο, δεν καταφέρνουν να έχουν κολπικό οργασμό, παρά μόνο κλειτοριδικό. Πάλι καλά που έχουμε και εναλλακτικές λοιπόν!

#4 Οι τρίχες στην περιοχή έχουν κάποιο λόγο που βρίσκονται εκεί 

Προτού πάρεις την απόφαση να πετσοκόψεις όλες τις τρίχες στην ηβική περιοχή, θυμίσου ότι αυτές επιτελούν έναν σκοπό. Συγκεκριμένα, λειτουργούν ως προστασία από παθογόνους οργανισμούς, ερεθισμούς στο δέρμα, λοιμώξεις και μολύνσεις, ενώ διατηρούν μια κατάλληλη θερμοκρασία για τη σωστή λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Εάν δεν ενοχλεί εσένα και το σύντροφό σου το θέαμα των τριχών στην περιοχή, τότε καλό θα ήταν να αφήσεις μερικές και να μην τις αποτριχώσεις όλες.

#5 Ο κόλπος σου έχει το δικό του σύστημα καθαρισμού

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι καθημερινά παράγεις εκκρίσεις διάφανων ή λευκών υγρών. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόλπος σου διαθέτει ένα σύστημα αυτοκαθαρισμού, καθαρίζεται δηλαδή από μόνος του, απελευθερώνοντας υγρά τα οποία απομακρύνουν τα διάφορα βακτήρια. Πέρα από τις μέρες της περιόδου, φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιείς διάφορα ήπια σαπούνια που δε διαταράσσουν το pH της περιοχής, αλλά γενικά να ξέρεις ότι και η υπερβολή (π.χ. συχνές πλύσεις) δεν κάνει καλό, καθώς μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως π.χ η μυκητίαση.

#6 O όρος ‘pink balls’ σου λέει κάτι;

To «blue balls» ή «κυάνωση των όρχεων» στα ελληνικά, είναι η κατάσταση που προκύπτει όταν ένας άνδρας έχει παρατεταμένη στύση χωρίς να την εκτονώνει. Και οι γυναίκες έχουν κάτι αντίστοιχο και μάλιστα λέγεται «pink balls». Στο 47% των γυναικών, έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά να βιώσουν την αίσθηση ενόχλησης στον κόλπο τους καθώς δεν εκτονώνονται με έναν οργασμό. Τόσο στη γυναικεία όσο και στην αντρική περίπτωση, δεν υπάρχει κάτι το κακό με αυτό.

#7 Κάθε κόλπος έχει τη δική του ξεχωριστή μυρωδιά

Όπως καθετί πάνω στο σώμα μας είναι εντελώς διαφορετικό από κάποιον άλλον, το ίδιο ισχύει και με τον κόλπο. Κάθε, μα κάθε γυναίκα έχει εντελώς διαφορετική μυρωδιά στον κόλπο της, ανάλογα με τη διατροφή της, τα εσωρούχα που φοράει, την προσωπική υγιεινή της και τα βακτήρια και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

#8 Η κλειτορίδα έχει διπλάσιες νευρικές απολήξεις από το πέος

Το ανδρικό πέος έχει περίπου 4.000 νευρικές απολήξεις, τη στιγμή που η κλειτορίδα διαθέτει 8.000. Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις, ως γυναίκα είσαι πολύ πιο ευαίσθητη από τον άνδρα σχετικά με το σεξουαλικό κομμάτι και φυσικά τα ερεθίσματα που δέχεσαι είναι εντονότερα και τα απολαμβάνεις περισσότερο. Κερδάμε, κορίτσια!

#9 Υπάρχουν γυναίκες που έχουν δύο κόλπους

Πρόκειται για μία γεννετική δυσμορφία της μήτρας που λέγεται δίδελφυς ή διφυής μήτρα (uterus didelphys). Εάν το ψάξεις, θα βρεις διάφορα παραδέιγματα γυναικών ανά τον κόσμο που γεννήθηκαν με αυτή την ιδιαιτερότητα. Οι γυναίκες με δύο κόλπους μπορούν να μείνουν έγκυες και να γεννήσουν, αλλά υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες αποβολής ή πρόωρης γέννας.

#10 Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί το ταμπόν μέσα σου

Ω ναι. Το ταμπόν δεν μπορεί να χαθεί γιατί δεν το επιτρέπει η ανατομία του σώματός σου, αφού παραμένει στον κόλπο. Στο τέλος του κόλπου  βρίσκεται ο τράχηλος της μήτρας, ο οποίος μπορεί να διογκώνεται στη διαδικασία της γέννας για να μπορέσει να βγει το μωρό, αλλά σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου διατηρεί τη συγκεκριμένη μορφή του έχοντας ένα μικροσκοπικό άνοιγμα για να διέρχεται το αίμα της περιόδου. Ο τράχηλος λοιπόν είναι περιορισμένου μεγέθους και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τίποτα από τον κόλπο στη μήτρα, όσο κι αν το προσπαθήσεις. Το μόνο που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ είναι να αλλάζεις πάρα πολύ συχνά το ταμπόν σου για λόγους υγιεινής. Κατά τ’ άλλα, you’ll be fine.

Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET